Skocz do zawartości
IGNORED

....nie kupujcie nudnych wzmacniaczy..

Gość Arek__45

Rekomendowane odpowiedzi

Arek trochę przegina z tym promowaniem NVA. Obiektywnie musze przyznać jednak, ze słuchał sporo różnego złomu łącznie z lampowym High Endem. NVA to fajnie grający wzmacniacz ale też wymagajacy co do aplikacji. To nie sprzęt dla "Kowalskiego". To że ma 20 czy 30 lat, nic mu akurat nie ujmuje bo i niejakie McIntosze maja sie w tym wieku dobrze. Do rzeczy jednak. Jesli dobrze rozumie "nudność", o którą tu chodzi, to nie o wygląd. Raczej pewnie o brzmienie. NVA ma to do siebie, że gra bardzo podobnie do dobrze zaaplikowanej lampy. Nic ze słodkości i kluchowatości. Szybkie i szczegółowe brzmienie. Pewnie są tez podobne konstrukcje. Minimalistyczne a dobrze brzmiące. Te nie będą nudne. Na nich ma być odczuwalny swing i rock&roll. Ma ktoś cos takiego?

Przez przypadek znalazłem rysunek struktury wewnętrznej scalaka AD826, na których Graham Slee robi swoje droższe klocki i co się okazało, że patent R. Dunna z dwoma lustrami prądowymi jest skopiowany z tego scalaka. Interesujące, nieprawdaż?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8831-100008678 1229869720_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@NE5532, to są szablonowe rozwiązania z podręcznika, żadne zżynanie. Na tym schemacie jedzie wiele innych kostek AD, także nowszych niż AD826, i co z tego? Poza tym, Graham Slee używał raczej AD823 i to gdzie popadnie. Czy to AD823, czy ASD826 w "droższych klockach" to i tak nieporozumienie.

• 2 miesiące później...
Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Denony,Mrantze etc ech szkoda slow....

Do jutra jest na eBay.uk NVA AP 70 za 350£+20£ uzywany cztery miesiace -nowy x2 .Jak sie ktos skusi nie bedzie zalowal......ani zlotowki czy funta...

• 1 miesiąc później...

Arek - ale tak szczerze. Jesteś w jakiś sposób związany "biznesowo" z tą firmą, masz jakiś finansowy interes w intensyfikacji sprzedaży jej produktów, czy tylko piszesz i ciągniesz ten wątek z pozaekonomicznego przekonania o niezwykłości tych wzmacniaczy?

Bo jeżeli to drugie, to faktycznie coś Cię w nich mocno urzekło...

pzdr

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

To watek o wzmacniaczach z "charakterem" dla ktorych muzyka a nie dzwieki to nadrzedny cel.

Biznesowo zwiazany?Alez nie .Spotkalem na drodze wiele wzmacniaczy ale zaden nie zdolal mnie zniewolic jak ten.Moze sa inne jeszcze ale niestety nikt o nich nie pisze.

Pzdr

Arek__45, 7 Maj 2009, 02:44

Spotkalem na drodze wiele wzmacniaczy ale zaden nie zdolal mnie

>zniewolic jak ten.

-------------------------------------------------------------

ale który ?

nie znam wprawdzie wzmacniaczy ze stajni NVA, ale za to jestem pod wrażeniem IC tej firmy...NVA Sound Pipe, na którym gram, choć raczej tani należy do czołówki interkonektów, jakie przewinęły się przez mój system...natomiast głośnikowe nie zrobiły na mnie już tak dobrego wrażenia...ale wiedomo - wszystko zależy od wpasowania się w system...niemniej firmą NVA i jej produktami warto się zainteresować...

Gość Arek__45

(Konto usunięte)
  • 3 tygodnie później...

Może tak napiszesz z jakim charakterem grają te NVA?Gdzie i za ile można nabyć?No i ile za pośrednictwo pobierasz?A przede wszystkim jak i gdzie tego posłuchać(porównać).Swoich nie uważam za nudne a wymieniać w ciemno to nikt nie chce.Dystrybutor w u nas w kraju to jest?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.