Skocz do zawartości
IGNORED

....nie kupujcie nudnych wzmacniaczy..

Gość Arek__45

Rekomendowane odpowiedzi

rochu - senicz jest obleśny (powinien swój wzmacniacz przemianować na "obleśnik"), nadęty , bezczelny, mało wie, nie potrefi się zachować, jest bezkrytyczny względem siebie bardziej niż Doda Elektroda, ale na pewno nie jest nudny. N początku był śmieszny, teraz zrobił się wkurzający, ale trudno obok niego przejśc obojętnie...

senicz, zgubiłeś dzisiaj rowerek?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

a cholera crimson z linku lazi mi po glowie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

.........> a loudspeaker should be simple because again, all forms of cabinets, all forms of crossovers, all forms of capacitors, all forms of drive units, or resistors, they are all filtering, all holding information, all doing things. My own mind tells me, if you can design the HF drive and low frequency roll off, if you can design a bass driver with no crossover network, if you can design a cabinet that will work properly without any form of damping, that is a good loudspeaker. So if you mix a simple speaker with a simple amplifier, you've got it. If you mix a complicated speaker with a multi component crossover network that is making phase changes all over the place, and highly damped cabinet, OK, maybe you will end up with the situation that the only thing you want to listen to is the human voice, the way BBC design their speakers, you get the voice sounding right. OK, if that is what you want, but it kills the music, it kills emotion, kills the surge, kills the separation. .....>>

ARGOS, 9 Sty 2008, 16:04

>no tak, łomotu na czymś takim nie zapuścisz... Bardzo nudny jest np. MF A1... Zabawne są dla mnie

>takie opinie...

Dopóki ja wykładam pieniądze na zakup moja opinia jest najważniejsza. A i rzeczywiście A1 ,nawet special anniversary edition, jest beznadziejny, krótko po nim miałem Nait 5i - ciut lepszy.

Ja lubie ,,kolorowe granie,, wiec nie kupilbym nigdy nudnego wzmaka ani sterylnych kolumn czy szarego CD.

Jesli wzmak nie ma byc nudny to Manley Stingray bedzie idealny przy tym urzadzeniu nie mozna sie nudzic bo on rwie sie do grania jest szybki i wyrafinowany a przy tym ladny oraz uniwersalny.

Mnie ostatnio duzo frajdy i zabawy daje sprzet Vintage ktory przenosi mnie w czasy w ktorych wzdychalo sie do Technicsa z nosem przyklejonym do szyby Pewexu.

robix

Arek__45, 10 Sty 2008, 14:47

>......> a loudspeaker should be simple because again, all forms of cabinets, all forms of

>crossovers, all forms of capacitors, all forms of drive units, or resistors, they are all filtering,

>all holding information, all doing things.

It's a bullshit. It's only theory and facts doesn't confirm it. Some drivers works better with more complicated filters. A w ogóle to jak chcesz gadać po angielsku to poszukaj sobie angielskiego forum, pewnie tak samo jak uważasz, ze kolumny powinny być proste uważasz że kazdy powinien znać angielski - bo to takie modne i nowoczesne, a przede wszystkim poprawne politycznie, ale mam to gdzieś, tym bardziej że jeden z punktów regulaminu mówi aby dbać o poprawną polszczyznę - to co piszesz to nawet nie jest polszczyzna.

A w ogóle zamiast wklejać mętne teworie na temat tego jak powinien być zbudowany sprzęt może zbuduj i pokaż - skoro wszystko powinno być proste to tym łatwiejsze masz zadanie...

>Dopóki ja wykładam pieniądze na zakup moja opinia jest najważniejsza. A i rzeczywiście A1 ,nawet

>special anniversary edition, jest beznadziejny, krótko po nim miałem Nait 5i - ciut lepszy.

Ależ oczywiście, nikt ci nie broni prawa do własnego zdania, ale tak się niestety składa, że A1 mimo braków w dynamice przez wiele osób uznawany jest za kultowy, ja również bardzo cenię sobie ten wzmak. Dynamikę można uratować stosując odpowiednie głośniki, za to barwy - pozazdrościć w tym przedziale cenowym. Dlatego wlasnie ten wątek i teorie Arka uważam za nonsens, nie każdemu zalezy na dynamice, podobnie jak niekażdemu zależy na wybitnych barwach.

zildjian >>> To kup sobie w koncu normalne kolumny a nie kombinuj jak kon pod gorke.

A kto laczy Stingraya z Zollerami troche chyba oszalal bez jaj sa pewne ograniczenia i nalezy o nich pamietac to audiofilskie abecadlo.

Odnosnie Stingraya chodzilo mi o wzmak lampowy w temacie.

robix

Mam bardzo dobre kolumny i pod nie kombinuję piecyki. Jeśli piec sprawdzi się na Zollerze to i zagra wtedy z każdymi szafami. A Stingraya wziąłem raczej z ciekawości - poprzednio miałem pre Shrimp, którego okrojona wersja jest w Stingrayu.

Póki co Talk sprawuje się dobrze i nic nie zmieniam. A jeżeli wyczaję jakiegoś BAT'a......

Jakbym podłączył MP3-ke pszez RCA (3,5mm jack na 2 RCA ) do tego:

Ukryta Zawartość

To na pewno nie było by "nudno"... ;D

Ukryta Zawartość

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

.........>>>>It's a bullshit. It's only theory and facts doesn't confirm it. Some drivers works better with more complicated filters. A w ogóle to jak chcesz gadać po angielsku to poszukaj sobie angielskiego forum, pewnie tak samo jak uważasz, ze kolumny powinny być proste uważasz że kazdy powinien znać angielski - bo to takie modne i nowoczesne, a przede wszystkim poprawne politycznie, ale mam to gdzieś, tym bardziej że jeden z punktów regulaminu mówi aby dbać o poprawną polszczyznę - to co piszesz to nawet nie jest polszczyzna.

A w ogóle zamiast wklejać mętne teworie na temat tego jak powinien być zbudowany sprzęt może zbuduj i pokaż - skoro wszystko powinno być proste to tym łatwiejsze masz zadanie...

robix

"zildjian >>> To kup sobie w koncu normalne kolumny a nie kombinuj jak kon pod gorke.

>

>A kto laczy Stingraya z Zollerami troche chyba oszalal bez jaj sa pewne ograniczenia i nalezy o nich

>pamietac to audiofilskie abecadlo."

Audio Note sa tak samo "normalne" jak Zollery - prawda? (śledząc Twój tok myślenia).

Jestem dogłębnie poruszony Twoim wpisem :)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax >>> A co cie tak poruszylo, ze mowie o dopasowaniu wzmaka do kolumn?

No nie oslabiaj mnie pomysl troche zanim napiszesz cos podobnego nastepnym razem.

Kolega ma Imagination i tez mu Stingray nie zagral probowal tez moj wczesniejszy wzmak AN Oto SE tym bardziej nie dal rady bo w triodzie 2X slabszy od Manleya dla mnie to z gory skazane bylo na porazke ale jak ktos chce wchodzic w dupe bez wazeliny to jego sprawa.

Kolumny AN z Zollerem maja tyle wspolnego co ja z ksiedzem ci co mnie znaja wiedza o co chodzi:)

robix.

Witam. Kupiłem ( Allegro) odtwarzacz HARMAN/KARDON HD 710 ale z pilotem od HD 720. Niby wszystko "chodzi" ale brak regulacji głośności. Wzmacniacz ( marantz PM-66) z mojego zestawu niestety bez pilota. Czasami ciężko tyłek ruszyć jak się zasłucha. A domownicy dają znać: " ciiiiiiiiszej ". czy jest nato jakaś rada. Czy pilot do HD 710 będzie miał tak nezbędną funkcję "vol + , vol -". Znalazłem na Allegro pilota -" .....Pilot do audio RIA 101 HARMAN/KARDON....". który posiada tę funkcję, pytanie tylko czy zadziała. Może ktoś cos podpowie.

Nie o to chodzi.

Przecie do AN nikt nie bedzie "raczej" podpinał końcówek np. Krella (nie tych w Klasie A) czy tym bardziej innych elektrowni. Co do AN Oto SE to prawda, że jest źle z Zollerami IM. a Stingraya nie słuchałem.

Przy okazji, a jak by to wyszło Zoller + AN Soro?

AN z Zollerem nie maja nic wspólnego poza tym, że oba głosniki maja tylu zwoleników co i przeciwników.

Byłem poruszony ale nie oburzony, a i Twój wpis tylko potwierdził mnie w przekonaniu o porazce OTO i Zoller.

AN Soro jest tylko troche mocniejszy od Oto wiec reweli nie bedzie natomiast dzwiek jest inny z racji zastosowany odmiennych lamp w tych konstrukcjach.

Sa dwie wersje Oto i Soro jedne SE drugie PP oczywistym jest ze te pierwsze graja lepiej mimo mniejszej mocy.

Z tego co wiem Imagination sa wredne i wybredne ciezko znalezc im towarzystwoz ktorym pokaza pelnie swoich mozliwosci dlatego mam AN y ktore graja prawie ze wszystkim.

Własnie kiedys z robtango rozmawiałem na PW o OTO i Zollerach ;) - dlatego troche meczy mnie połaczenie z Soro tym bardziej, ze w moim pomieszczeniu dosyc małym mogłoby to zagrać. Chociaż jak narazie pierwsze na liscie sa Pass Aleph 3 i Plinius SA-50/3 i dalej...moze Pathoss Logos.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.