Skocz do zawartości
IGNORED

Czy klasa D to G?

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

>senicz

Byłem chyba optymistą z tą Pańską zdolnością honorową. Według Kodeksu Boziewicza powinienem teraz wysłać lokai żeby Pana obili. Niestety nigdy nie miałem lokaja i po raz pierwszy w życiu tego żałuję.

=>senicz, 15 Sty 2008, 17:17

>Sam pomierze taki wzm i tyle.

Wystarczy ze mojego CD pomierzyłeś i nic z tego nie wyszło, nie sądzę żeby Ci ktoś przesłał Audiomatusy do mierzenia

Dają Ci Włodek szansę to wycofaj się z twarzą

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Andrzej Matusiak,

Nikt tu powaznie nie bierze slow kolegi Senicza, nawet on sam, zdaje sie, tez nie, przy tylu tysiacach wypowiedzi jest to zwykle gadulstwo, zupelnie niezalezne od rzetelnych danych i faktow, cos jak polityka, tylko znacznie bardziej uposledzona. Zupelnie bym sie wiec nie przejmowal powyzszym konstruktorem i jego zaczepkami...

Andrzej Matusiak, 15 Sty 2008, 17:25

No tutaj dochodzi jeszcze pochodzenie i kodeks wtedy nie obowiązuje

Dobry czas na przypomnienie, że:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po pierwsze to jestem chory i nie wiem kiedy bede na chodzie? Druga sprawa to takie pomiary to mozna obejrzec w necie. Oczywiscie bez tych najwazniejszych. Moze tym honorem pan tak nie szermuje bo jak na razie to chce Pan dokonac pomiarow dokladnie znanych z publikacji producenta a Pan to moze tylko pomierzyc modul dostawcy. Jak by Pan chcial mierzyc swoj produkt w postaci skrzynki do tej plytyki, to prosze bardzo, moze Pan rozpoczac pomiary.

=>senicz, 15 Sty 2008, 17:37

a to Tobie chodziło o długość szerokość i wysokość i dynamikę łomotu jak się w skrzynkę młotem przyp... Tu wygrałeś większe wzmaki mają większe pudła iłomot przekracza wtedy 90dB

Gość rochu

(Konto usunięte)

senicz, 15 Sty 2008, 17:40

>Rochu zadzwon do Piotra i sie umow. Po testach zmienisz radykalnie zdanie. Oczywiscie mozna mowic

>ze to nie sluchawkowiec ale co uslyszysz to uslyszysz.

Kogo masz na mysli?

Możesz podac jego forumowy nick?

Piotr Ryka najweikszy spec od sluchawek na forum z Krakowa. Zadzwoncie przedstawsie ladnie i wyjasnij o co tobie idzie. Moze Mistrz Piotr zainteresuje sie problemem. A co do zdolnosci honorowych to moj przodek Von Senicz z Czapielska chyba wystarczy.

=>senicz, 15 Sty 2008, 18:35

To już Ci w Czapielsku zrobili won ? a teraz na forum widzę kroi się to samo

Co do Piotra Ryki to masz wyraźną odpowiedź we wzmacniaczach wysokich lotów

Jeśli rzeczywiście był jakiś von senicz, choć to zestawienie mi nijak nie pasuje, to musiałoby dojść w dalszej kolejności do potwornego mezaliansu i skundlenia linii rodowej. Jako, że 100% materiału genetycznego przenosi się tylko poprzez kobietę, to mogłoby tłumaczyć istnienie przodka "z von" i brak jakiejkolwiek szlachetności we krwi obecnego senicza... no ale te bajdy z von to daj już sobie spokój na dzisiaj; wszyscy widzą, że masz delikatnie ujmując "rozbiegany" umysł.

Gość rochu

(Konto usunięte)

senicz>

Żadne "von" tylko "de Senicz".

Wilhelm de Senicz, jeżeli mam byc dokładny.

Czapielski był we władaniu rodziny de Senicz od 1323 do 1570, przekazane przez Krzyżaków do których wczesniej ona nalezała.

Prawidłowa pisownia winna być chyba "Senitsch"

Nazwisko czy tez bardziej przydomek de Senicz pojawia się w średniowieczu także na Morawach.

Myślę że pochodzi ono od wsi Senice połozonej w województwie Nymburk w Czechach bądz też miasta Senica połozonego na Słowacji.

Nie przywiązywałbym wielkiego znaczenia do tego przedrostka "de" albowiem w średniowieczu tak lokalizowano ludzi (egz. Piotr z Kurozwęk, Marcin z Bartczewa etc), w żaden sposób nie przesadza to o szlachectwie lecz o pochodzeniu danego człowieka z danej miejsowości.

Senicz, o ile dobrze pamiętam to Wlhelma de Senicz z Czapielska ja tobie podałem. Zupełnie nie rozumiem dlaczego zmieniłeś jego przedrostek na "Von", ja podałem precyzyjne dane. Może zbyt często mówią tak do ciebie i tobie to tak się kojarzy.

A jak do tego dodamy jeszcze twoje przywoływane "zdolności honorowe"... Wstyd!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jeżeli przyjąć za dobrą monetę czeskie/morawskie/ słowackie pochopdzenie Wilhelma de Senicz nalezy mieć na uwadze iz średniowieczni skrybowie mieli manierę latynizowania bądź germanizowania słowiańskich imion.

Wilhelm to imie starogermańskie. Oznacza ono człowieka dajacego schronienie/opiekę.

Po czesku odpowiednikiem tego imienia może być np. słowo pečlivý.

Zatem pan Wilhelma de Senicz mógł się w rzeczywistości zwać w rodzinnych stronach Pečlivý z Senicy.

Zawsze to lepsze niż Hůj z Brozdova : )

Gość rochu

(Konto usunięte)

Senicz>

Jesteś tym co sam sobą stanowisz.

Powoływanie sie na przodków jest co najmniej nie męskie.

Po za tym w każdym nawet najlepszym rodzie bywają uschniete gałezie lub gorzkie ulegałki ; )

Andrzej Matusiak, 15 Sty 2008, 16:09

>senicz ... Dlaczego z uporem maniaka rozpowszechnia Pan oczywiście błędne twierdzenia? <

Zapewne dlatego, że JEST MANIAKIEM.

Gdyby był zwykłym idiotą, możnaby wybaczyć. Ale maniakalny idiota genetyczny z UPR-u, to już stanowczo nie może być bez winy.

Senicz natomiast wypada bardzo dobrze jako obrońca powszechnej dostepności wzmacniaczy B&O Ice Power we wszelkich ich ucieleśnieniach... Trochę to dziwne jak na narcystycznego towarzysza z UPR-u - ale co tam - w roli rewolucjonisty tez jest przekonujący. O ile oczywiście zna rzeczywistą cenę modułów Ice Power...

Andrzej_Matusiak - w zasadzie, to dlaczego one nie kosztują 800 zeta??? Pies trącał tę obudowę :)

>senicz

>Tak czy inaczej moja rodzina jest znana i szanowana od tysiecy lat a wy?

Co - my? A ty?

Dlaczego sięgasz tylko poza Stary Testament? Hy?

Nie krępuj się, my wszyscy wiemy że w linii prostej pochodzisz nie tylko od Noego, my sięgamy dalej - do czasów Wielkiego Wybuchu!

I szanujemy to. A co!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.