Skocz do zawartości
IGNORED

Epos ELS 303 vs Mission m35

lukasmily

Rekomendowane odpowiedzi

witam,Mnie się nie udało posłuchać więc pytam:

...jakie są podstawowe różnice w brzmieniu tych kolumn.

Stanąłem w obliczy zmiany głośników na podłogowe,mam eposy m5,budżet niewielki,muzyka jazz ,chillout, r&b.

Do najbliższego studia-sklepu z odsłuchami mam 150 km.Miałem kiedyś monitory mission , teraz m5 eposa dlatego mój wybór skierowałem w stronę tych firm...czy dobrze ?

https://www.audiostereo.pl/topic/39082-epos-els-303-vs-mission-m35/

Ponawiam pytanie , chciałbym coś kupić w tym miesiącu....

KOLUMNY MISSION M35 MOGĘ MIEć ZA 1650 PLN.

Kolumny ELS 303 Cena: 2.280,00zł /para W PROMOCJI: 2.090,00zł /para

O Kolumnach mission czytałem wiele opinii, większość pozytywnych ,co do eposów cóż jest to model

najtańszych podłogówek tej firmy ....ale czy gorsze od mission m35 ?

Mission M35i potrzebują minimum 40m2 - sprawdziłem, to specyficzne kolumny które w pomieszczeniu mniejszym niz 30m2 tylko buczą, wysokie tony są prawie nieobecne, podobnie jak stereofonia, jednak w dużym salonie mojego ojca - około 50m2 grają bardzo przyjemnie i wyglądają super. Do kina dom.owego dobre, do stereo nie polecam. Fajnie grają z elektroniką Onkyo- u ojca Onkyo TX SR 804, bas uderza po klacie:)

ja sluchalem 34i i 33i i faktycznie 34ki nawet w 20 metrach buczaly :/

McGyver - co wlasciwie jest z tymi tweeterami ze Ciebie tak denerwuja - wszak to ponoc Vifa Logic.. wiec to samo co w wielu innych ( nawet Audiophysic) - sa zle zaaplikowane czy co?

Niemniej przyznaje Ci racje ze sa specyficzne - slychac to juz po przesiadce z innych kolumn ( u mnie kuzynowe B&W 602 S3). Co do basowcow sa fajne mi sie wydaje aczkolwiek nie wyobrazam ich sobie w liczbie 3:)

Problem w tym, że na 100% to się nie da. Producenci często zmieniają frontpanele.

Aha, no i jeszcze istnieje wersja Vify logic z magnesem neodymowym, ta jest sporo gorsza od "normalnej".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.