Skocz do zawartości
IGNORED

Chce byc jak Janusz Korwin-Mikke!!

lenar_87

Rekomendowane odpowiedzi

aaalfredek ..- zapomniałeś jednak o najwazniejszym.Kaczyńckie zalegalizowali głupotę.I ty teraz nie rozrózniasz jednego od drugiego.Natomiast z cała reszta apokalipsy- powodzie, trzesienia i te rzeczy itd zgadzam sie.

józwa,

nie chce ci się - twoja sprawa

sądziłem, że osoby związane z daną firmą powinny być zainteresowane zapewnieniem je wiarygodności wśród (potencjalnych) klientów (wystarczy, że wkleisz standardową odpowiedź, jaką daje się w takich wypadkach)

ja nie mam informacji z pierwszej ręki, więc są to tylko domysły, ale ...

Rozmawiałem kiedyś z kolegą dziennikarzem, na temat tragicznej jakości mieszkań sprzedawanych klientom przez pewną baaaaaardzo znaną i baaaaaardzo dużą firmę developerską. Powiedziałem mu, że rozmawiałem bezpośrednio z kilkoma osobami, które kupiły od tej firmy mieszkania i pośrednio miałem informacje o kilku kolejnych - większość skarżyła się na jakość (nie chodziło o małe niedoróbki, ale o poważne usterki). Spytałem go, jak to jest, że media praktycznie o tym milczą. A on się uśmiechnął i odpowiedział: "Bo media z takich firm żyją. Jak moja gazeta zacznie zamieszczać krytyczne informacje o dużych firmach, które się w niej ogłaszają, to za kilka miesięcy nie będzie nas na rynku - splajtujemy, bo nie będziemy mieli reklam".

• Redaktorzy

Pamiętam felieton Maćka Stryjeckiego, w którym zmieszał z błotem firmę (chyab JW-Construction, ale nie jestem w stu procentach pewien) i napisał, żeby Boże broń nie kupować od nich nic, a jeśli już kupować, to dokładnie czytać umowę. Firma nawet nie pisnęła...

A co do wiarygodności, to nie jest staraniem się o wiarygodność polemizowanie z nawet nie zarzutami, tylko stwierdzeniami ogólnymi. Jeśli przeczytasz Magazyn Hi-Fi i napiszesz, że coś ci się w nim nie podoba, bo cośtam, to owszem, wtedy chętnie podejmę dyskusję. Poza wszystkim, będzie to mój obowiązek wobec czytelnika. A tak, to na razie nie chciałbym przelewać z pustego w drugie puste. Mało to wody za oknem się dziś leje?

>Rozmawiałem kiedyś z kolegą dziennikarzem, na temat tragicznej jakości mieszkań sprzedawanych

>klientom przez pewną baaaaaardzo znaną i baaaaaardzo dużą firmę developerską. Powiedziałem mu, że

>rozmawiałem bezpośrednio z kilkoma osobami, które kupiły od tej firmy mieszkania i pośrednio miałem

>informacje o kilku kolejnych - większość skarżyła się na jakość (nie chodziło o małe niedoróbki, ale

>o poważne usterki). Spytałem go, jak to jest, że media praktycznie o tym milczą. A on się uśmiechnął

>i odpowiedział: "Bo media z takich firm żyją. Jak moja gazeta zacznie zamieszczać krytyczne

>informacje o dużych firmach, które się w niej ogłaszają, to za kilka miesięcy nie będzie nas na

>rynku - splajtujemy, bo nie będziemy mieli reklam".

No częściowo to prawda. Nie mówiąc nic o rankingach które są już na maksa ustawiane.

A co do jakości to powiedz - po co ma się developer starac i wykańczac pięknie mieszkania jak i tak kupi to klient.

• 1 rok później...

aaalfred, 6 Sty 2008, 11:56

>Bracia Kaczyńscy sprowadzili ospę, cholerę, tyfus i ptasią grypę,

>a także miejscami trzęsienia ziemi, głód i powodzie,

>oraz wzrost cen ropy, inflację i globalne ocieplenie,

>

>jeźdzcy apokalipsy przy Jarku Kaczyńskim to pikuś,

>oto polsko-judejska inteligencja józwy maryna, jaszczukiewicza i mulsa

cóż tu można jeszcze dodać, sama prawda

nihil novi sub sole

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.