Skocz do zawartości
IGNORED

Czy kabel ma istotny wpływ na jakość ?

Karol_Szymanowski

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet dzis w Święto Trzech Króli widziałem ze żebrałeś o składkę. Nalezy więc się spodziewać ze za te uzbierane pieniądze nabędziesz w końcu kable stworzone z myslą do audio. Do tej pory byłeś w stanie się tylko ślinić na ich widok:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

cwaniakow kablowych stac na oplacenie pismakow i "niezaleznych stronw ncie. Bo jak juz pisalem zyskownosc kablointeresu jest ogromna. Cwaniaki musza zarabiac dziesiatki i setki razy na tym konfekcjonowaniu kabli. To powinno byc karane. Chcesz nalezec do kablodebili? to kup kabelki zydelki!!!

wogr

To nie system jest wymagający tylko słuchający jest wymagający. Systemowi jest wszystko jedno jaki kabelek ma wsadzony w cztery litery. To my definiujemy oczekiwanie, a potem próbujemy je zaspokoić. W omawianym przypadku przez wymianę IC. I odbiór jest wybitnie subiektywny, a nie obiektywny.

Dlatego kilka osób napisało, że w ślepym teście trudno było to zdefiniować. W mairę jak widzimy sygnaturkę na kablu czy mamy jego metrkę przed oczami i cenę katalogową jest nam o wiele łatwiej wydać ocenę . Podobnie jak z tą kawą, z PRLu.

..i co ja teraz mam zrobić? Nikt mi klocków nie chce dać do popsucia? Skąd ja węzmę "materiał" do badań?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Senicz w gruncie rzeczy fajny chłop. Brakuje mu czasem tylko obycia ale teraz coraz częściej bedzie gościł na łajdłoszołach i nabierze ogłady czego szczerze mu życzę.

...Czy kabel ma istotny wpływ na jakość ?....

Kolejny raz już się wypowiem że nie ma wpływu na jakość ale może i to bardzo ograniczyć możliwości dobrego zestawu lub obnażyć niedoskonałości złego systemu.

System należy budować od..... a nie od zakupu kabli, które są kropką nad i w systemach już zbudowanych i gotowych by tę kropkę postawić. W innych przypadkach wszelkie działania pozbawione są sensu.

Senicz to Ty prócz mystsza i WRÓŻKA Klara?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja mam małe pytanie do mojego sprzętu który posiadam w wyszczególnionej na samym początku konfiguracji to jaki kabel był by najbardziej odpowiedni jak sądzicie w jakim przedziale cenowym powinienem myśleć i jaki ewentulanie kabel wypożyczyć kupić ? firma rodzaj ?

Seniczu rzucam na Ciebie swe czary- mówi czarownica ze zdjęcia:) byś więcej słuchał i odpoczywał a mnie oczy marnował przed monitorem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

konfiguracje sprzętu Słuchawki Hd 600 wzmacniacz Lampowy słuchawkowy OTL na 3 lampach E88CC wykonany profesjonalnie oraz CD bez tuningu Denona DCD-1460

seńki HD 600 wzmacniacz lampowy OTL oraz cd Denona dcd 1460

Z przykrością ale nie znam i nigdy nie słyszałem takiego systemu więc....

Może więc w kilku słowach opisz jak to brzmi a jakbyś chciał by brzmiało?

Panowie kto wie jaki to kabel nie moge ziidentyfikować?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

całe słuchanie to tylko subiektywizm. tak samo jak pojmowanie świata otaczającego. im więcej wiesz tym bardziej cię przerasta rzeczywistość ( przynajmniej mnie ) .dla pijaczka pod sklepem ważne jest aby zdobyć 2 zeta na wino i jest ok.może upraszczam i kogoś obrażam to sorry. ja nie twierdzę , że nie masz racji co do tego , że każdy z nas czegoś oczekuje od czegoś tam. a i owszem . ja twierdzę po prostu , że wpinając różne kable inaczej słychać. A czy lepiej to każdy musi sam ocenić. P.s. a kto to jest Senicz? Mi kable robił znajomy i nie są one warte fortunę (oczywiście subiektywnie wg. mojej kieszeni)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.