Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś zrobił już super wzmacniacz ?

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

>Jaro474

Nie , daleki jestem od wojowania to nie ma żadnego sensu.

Bardziej mnie ciekawi poziom wiedzy tutejszych dłubaczy.

Ogólnie to chciałbym aby diy było na wysokim poziomie , bez poziomu pyskówek.

>Darkul

Poproszę o opinie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>magazynier

Gładkie brzmienie , z przyzwoitym basem , wyrównanie tonalne.

Wszystko pod warunkiem że dobrana 6N1P [ bardzo dobra bańka ] , dobra B300 [ mimo że B320 jest o niebo lepsza ] no i jest dobrze wykonany trafol.

A jak wiemy w lampusie za dzwiek głównie odpowiada trafol , szczególnie w SE.

>gagacek

No własnie, ty uważasz że wykonalne.

Ja uważam że nie.

W Mc też tak uważają ......

Ja widziałem trafa w Mc1201 i tego nie zmałpujesz.

Wszystko jest inch , druty dziwaczne przekroje...już o blachach na rdzeń nie wspomnę. Takich nie kupisz.

Wystarczy tylko pomyśleć 1200W dla 2/4/8 Ohm w sinusie i 2400 w peaku , a trafiak stosunkowo mały.

Więc o czym tu pisać.

Już nie jeden i nie dwóch krzyczało że zmałpują... i co ..dupa, nie da rady.

Co tu pisać o małpowaniu Mc... skoro GC gra róznie o Jeffie Rowlandzie nie wspomnę....

Przecież ci napisałem że wykonalne, bo wszystkie trafa bazują na standardowych rdzeniach. Nikt nie zamawia dedykowanego materiału do czegoś takiego z uwagi na ilość/koszty. Zobacz co stosuje Tamura, Tribute itp, itd. Ponieważ koszt "załatwienia" takich komponentów jest wysoki, dlatego napisałem - po co. Wystarczy pomyśleć. To że się nie da - to bzdura!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Poza tym stosując dedykowane rozwiązanie ustawiasz do niego typoszereg. Nie ma sensu "zerżnięcie" rozwiązania, ponieważ dużo lepsze efekty da adaptacja jego otoczenia. proste. W ogóle nie rozumiem co piszesz, to starszne masło-maślane.

Trochę sensu poproszę.

Poczytaj swoje wpisy.....

Jeszcze raz ci uswiadamiam temat [ choc wiem że już bez sensu ].

Możesz zrobić kopię gorszą lub lepszą ale nie taką samą ! Kropka !

Kwestja wiedzy i doświadczenia, nic ponad to.

A czytaj proszę ze zrozumieniem. Jeśli tworzysz np. trafo, zawsze zastosujesz trochę inne komponenty niż oryginał. Sam twórca rozwiązania tworzy go najpierw teoretycznie a potem tworzy kolejne wersje na skutek poprawek empirycznych. Nie ma więc sensu tworzenie w ten sposób jak sugerujesz dokładnej kopii, ponieważ jest to głupie. Kropka.

Trochę sensu poproszę.

O, widzę że to samo napisałeś - w końcu dotarło, uff..

Trochę sensu poproszę.

wpis z 11.14:

Poza tym stosując dedykowane rozwiązanie ustawiasz do niego typoszereg. Nie ma sensu "zerżnięcie" rozwiązania, ponieważ dużo lepsze efekty da adaptacja jego otoczenia. proste.

Czytaj ze zrozumieniem.

Trochę sensu poproszę.

Jeśli chcesz się sprzeczać o to czy to jest głupie czy niewykonalne, to ja bardzo Ciebie przepraszam, ale ja ja dziękuję za rozmowę:) Pozwolisz?

Trochę sensu poproszę.

Co to znaczy "tak samo grającego"? Jeśli głupio ustawiasz założenia, to otrzymujesz głupi wynik końcowy. Jeśli zawsze tak podchodzisz do tematu, to moje gratulacje... Z mojej strony pas, widzę ze to nie ma najmniejszego sensu.

Trochę sensu poproszę.

Siur.

Tym bardziej że powielanie klocka z USA jest bezcelowe z podstawowego tematu jakim jest rózniąca się sieć zasilania.

Jankeski wzmak czy cedek zawsze zagra lepiej w stanach a nie w Europie.

Inna przekładnia.

Już nie jeden gość który tam słuchał nie może się nadziwić że tu to tak samo nie gada... bo i nie może.

Jaka przekładnia, o czym ty do nas rozmawiasz ?

90% urządzeń robiona jest z uniwersalnym trafo 115/230V.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

O matko! Ale palnąłeś jak gołąb o parapet.

Weż sobie naprwdę dobry wzmacniacz do porównań 110/220V i autotrafo. Spróbuj w bdb. konfiguracji poprzełączać jego napięcia na wejściu i dokładnie odsłuchać, po prostu spróbuj. jak sądzisz, do czego służy ten przełącznik napięć na wejściu? A dlaczego producent stosuje trafa na rynki raz 110V raz 230 czy 240V bez zaznaczania "ten jest gorszy":) Bo ta wersja gorzej gra?! Litości...

Wiem, wiem uzwojenie pierwotne na 220V zamiast 110V totalnie zdegraduje soniczną sygnaturę trafa 110V :)))

Pa, powodzenia:))))

Trochę sensu poproszę.

Jestem teraz b. zajęty, ale widzę że Elberoth już zareagował, nie dziwię się. Dawno takich bzdur nie czytałem.

Trochę sensu poproszę.

Nie szukałem wprawdzie jeszcze nigdy jakiegoś porównania własności sonicznych urządzeń pracujących w sieci 115V vs 230V i przy oczywiscie różnych częstotliwościach sieci zasilającej. Wydaje się jednak, że darkul może mieć trochę racji. Ta różnica nie będzie wynikała tylko z samego trafa, ale także z parametrów zasilacza i niestety sieci zasilającej nn. W US nieco więcej energii idzie w komin właśnie ze względu na straty w sieci nn. Były kiedyś przymiarki, żeby wprowadzić w krajach byłego bloku sowieckiego napięcie nn = 500V właśnie ze względu na straty.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.