Skocz do zawartości
IGNORED

Szybkość transmisji plików MP3

Kasjel

Rekomendowane odpowiedzi

W tym linku masz kilkanaście stron z testem tego Samsunga

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Warto przed zakupem wybrać konkretny typ nagrywarki. Są strony, z których można pobrać zmodyfikowane firmware.

Można "cudownie" zamienić model jednego producenta na model drugiego :) Sam w ten sposób potraktowałem Lite-On'a, który notabene był inaczej nazwanym modelem Sony. Druga kwestia, że te modowane bios'y mają zmienione strategie zapisu mające na celu poprawę jakości nagrywania. Zysk jest spory ale pewne ryzyko też jest (gwarancja).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - warto zajrzeć

Ukryta Zawartość

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Nakłamaleś droi kolego że aż wstyd czytać. :(

Przeczytaj to co tu napisano :

Ukryta Zawartość

Ech.....

Ukryta Zawartość

Artykuł dobry, szczególnie dla kogos niezbyt obeznanego w temacie kopiowania - przyda mu się o tyle, że dowie się z niego ogólnych, ale ważnych informacji. Niestety pochodzi sprzed 6-lat i pewien fragment ma nijakie odniesienie do teraźniejszości tj:

...warto się posłużyć firmowym nośnikiem lub wręcz zastosować specjalny, lecz niestety dużo droższy krążek CD-R Audio. Powinno się też ograniczyć prędkość zapisu płyty do maksimum 4x. Zabiegi te dadzą nam gwarancję, że uzyskany nośnik będzie miał wyraźnie zapisane pity i landy...

Nic bardziej mylnego, od razu widać, że autor artykułu nigdy nie sprawdzał jakości płyt CD-R Audio, a te jakością nie grzeszą pomimo 10x wyższej ceny. Prędkość 4x też nie za bardzo, chyba że ktoś odłożył sobie zapas CD-R 650MB wyprodukowanych w zeszłym stuleciu. No i wyraźnie zapisane pity i landy - jak nagrywarka kiepska i płyta również, to wyraźnie nie będzie...

• 1 miesiąc później...

Panowie ! Powiedzcie mi, jakim programem mogę wypalić płytkę audio CD z formatu Flac 48kHz. Bo "Burrrn" tego nie przyjmuje.Wiadomo, że gdyby było 44.1kHz to nie było by problemu. Wypaliłem już płytkę poprzez Winampa, ale nawet komputer jej nie rozpoznaje. A miało być niby Audio CD.

zgralem dokładnie skonfiguroawnym eac-iem płyty i nagralem programem burrn,słysze różnice ,delikatna ale trafiam w stu procentach w slepym teście,może dlatego że na sluchawkach sprawdzam.

-> folab

A gumkę na kopię założyłeś? Pytam poważnie, nie złośliwie.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Jeżeli bym założył to tak na kopie jak i na oryginał,ale nie zakładałem,robie to tylko wtedy kiedy słucham sobie całej płyty. Są opinie że kopia może być wierna na sto procent,niestety mi to nie wychodzi,nagrywalem przez burrna i przez eac żadnej różnicy spokojnie odrózniam kopie od oryginału,sprawdziłem ustawienia eac wydaje się że nic nie pominelem.No chyba że płyta ma znaczenie ja użyłem verbatima.Jednak i tak wyszło o wiele lepiej niz na WMA czy NERO.Na wma kopia była "ciemniejsza" bardziej w strone basu poszlo i zamulony lekko dźwiek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.