Skocz do zawartości
IGNORED

CROFT - KTO MA LUB GDZIE TEGO POSŁUCHAĆ?

Cashlack

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Owładnięty chorobą a.nervosa, planuję w lutym zakup zestawu Crofta. W swoim szaleństwie mam zamiar wziąć kredyt i pojechać do UK aby posłuchać zanim to kupię. Planuję wydać jakieś 12 tyś zł na maleńki pre na baterie i 2 x mono 50 wat.

12 tyś zł to jest sporo pieniędzy i zapewne można za to kupić coś fajnego z drugiej ręki. Z drugiej strony - może się naczytałem ich materiałów reklamowych, ale dla mnie te wzmaki naprawdę są inne niż wszystkie inne.

Tam jest po prostu tylko kilka drutów!

Ale zanim wezmę tydzień wolnego i spory kredyt, chciałbym posłuchać jakiejść ich twórczości, a na forum jak i w google cicho.

Kto wie gdzie w Polsce można tego posłuchać? Jakiś namia, nazwa sklepu, nr telefonu, użytkownik...

Dla zainteresowanych: www.eminentaudio.com

:-) obiegowo to wiem, przeczytałem już chyba wszystkie ich recenzje jak i opisy na audiogonach itp. Nie ma tego dużo though ;-(.

A i tak najważniejsze jest... posłuchać samemu. Tyle że mam nadzieję że posłucham bez wyjazdu do UK (koszty, urlop...). Ale dzięki za chęć pomocy.

Cashlack sluze pewniejsza propozycja tj przeczytaj biezacy nr av,dokladnie recenzje pre manley shrimp.mialem go prawie 2 lata.na zdjeciu zdolalem dojrzec lampy pre eh,ale wnoszac z recenzji brzmienie - odbior nie zmienil sie duzo w stosunku do wersji sprzed 3ch lat. Jesli utargujesz min 500 zet,pozostaje ci 4kg na tranny power.za te cene dostaniesz na pewno cos porzadnego z 2giej reki. Wyszukaj wpis audiograde w watku lampa do zollera nt doboru koncowki.potem ewtl jakies nosy do pre i stare stones brzmia jak nagrane wczoraj

Zildijan

To nie tak - ja wierzę, że każda z propozycji za takie pieniądze jest w jakimś tam sposób wartościowa i po odpowiednim skomponowaniu w resztę systemu zagra lepiej niż klocki tańsze. Prawda.

Cloudior na privie dał mi do zrozumienia, żebym sobie dał spokój i kupił za te pieniądze używanego Jadisa, albo Accuphase`a, albo inne ustrojstwo.

Tyle, że... wzmaki Crofta są "inne" niż wszystkie inne ;-). To jest naprawdę tylko parę drutów i wiele lat ich przelutowywania.

Na odsłuchy do Anglii ??? Z kredytem 12 patoli ???

Cashlack, Ty jesteś już naprawdę ciężko chory... Ten kredyt na jakąś terapię przeznacz, bo inaczej będzie Ci się pogłębiało i rokowania są kiepskie.

Tak poza tematem, akurat uważam, że Anglicy niczego innowacyjnego nie stworzyli ostatnio w technice. Ten kraj jest mocno zachowawczy, gdyby nie kolonie byłby też słaby gospodarczo. Tak samo ich sprzęt był bardziej dziwaczny (jak samochody) niż odważny konstrukcyjnie.

Qubrick>

"Tak poza tematem, akurat uważam, że Anglicy niczego innowacyjnego nie stworzyli ostatnio w technice.

>Ten kraj jest mocno zachowawczy"

Ależ oczywiście... mi nie chodzi o "innowacyjność" per se, tylko dobry analogowy wzmacniacz audio. A tak jak robi Croft, albo przynajmniej w tak dostępnych cenach, to już chyba nikt nie robi...

Tutaj nie chodzi o ilość elementów i kilogramy, tylko właśnie o minimalną ilość i naprawdę najkrótszą ścieżkę sygnału. No i ponad 30 lat praktyki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.