Skocz do zawartości
IGNORED

ulubieni grabarze.

muls

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio giertych tez przebakiwał ze odda, bo juz nie może tak dalej.Ale wodz koaliccji chciał ALE NA NASZYCH WARUNKACH>czy cała głupota przeszła juz na bocznice.Myslałem ze na ryce sie skonczy.Ale tu konca nie ma.

Oszczędze ci myślenia, muls.

W Polsce są wybory PARLAMENTARNE. Nie wybory rządowe. Wybieramy POSŁÓW.

A czym się zajmują posłowie? Wyborem nowego rządu?

Toż w jakiś miesiąc po wyborach powinni wrócić do domu. To by było dopiero tanie państwo...

Posłowie, uwaga uwaga, sprawują władzę .... USTAWODAWCZĄ!

Czyli? Brawo? Tworzą i zatwierdzają ustawy. 460 ludzi powinno siedzieć i zastanawiać się, jak skonstruować prawo, żeby służyło wszystkim.

Z czego wzięła się lustracja, likwidacja WSI, zmiany w kodeksie karnym?

Z USTAW.

Dlaczego PO ostatnio twierdzi, że niewiele może poza zajmowaniem się Kamińskim, Kaczyńskim, etc. Bo przeszkadza mu USTAWA o finansach państwa.

znowu muls nie chce ci się myśleć.

oddała władzę bo chciała .... mieć większość parlamentarną.

takie to trudne i nowatorskie?

a ty należysz do tej młodzieży co głosowała na PO? to wiele tłumaczy, że tak mało rozumiesz

po co idzie do władzy konkretna partia, to tylko ona wie

i nie brałbym za dobrą monetę tylko tego, co dana partia na ten temat mówi w mediach. oczywiście stosuje się to ZARÓWNO do PIS, jak i do PO (i do wszystkich innych)

władza wykonawcza jest bardzo ważna. ale może być naprawdę skuteczna jeślima się większość parlamentarną

pamiętasz, co Belce zarzucało między innymi PO? że nie mając większości w Sejmie nie rządził, tylko zarządzał. i że to był stracony rok dla kraju.

szybko zmieniłeś zdanie, przed chwilą walnąłeś kilka postów i nagle....? co się stało

a ja chętnie pogadam. ale jak nie to trudno

(i nie będę cię do nikogo porównywał. anie do aaaalfreda, ani do józwy)

ale na razie muszą zrobić przerwę

no, jeśli należysz do tych, których w spadku dostał w MSZ Mazowiecki, to nie jestem taki pewien...

ale ty wolisz półsłowka i żarciki - takie niby na temat, ale jakby co to chodziło o co innego

Tak jak mąż stanu Bartoszewski - nawet nie miał odwagi zaadresować wypowiedzianych publicznie obelg, ot tak se rzucił, a że zrobił to na wiecu PO i trwała kampania wyborcza? tak się złożyło

też z MSZ. to się nazywa wielka polityka

macieju......widzisz ja jestem człowiek prosty.Tak prosty, że szanuję BARDZO- Bartoszewskiego, Mazowieckiego, Boruseweicza,Kuronia,Frasyniuka,Michnika ,Modzelewskiego,Wałese i wielu wielu INNYCH.Resztę która ich nie szanuje mam za hołote..... i nie mam z nimi o czym gadać.Chyba że sami chca.

tak na marginesie, bo nie lubiem jak sobie wycieraja moimi przyjaciółmi twarz.Jak Bartoszewski powiedział co powiedział,to az mna wstrzasneło.Nigdy u niego czegos podobnego nawet nie słyszałem.Nawet o najwiekszych wrogach.Ale nareszcie wyszedł z niego normalny ...CZŁOWIEK.Powiedział to co wieksziśc juz dawno chciała WYKRZYCZEĆ -macieju.

ale ja nic nie mówię o Mazowieckim przecież

tylko o "zespole", który zastał i który musiał trzymać

a co do Bartoszewskiego - to się nazywa filozofia Kalego, muls

jak Wałęsa, Bartoszewski wygaduje co chce, to się uśmiechasz pod nosem, bo go szanujesz,

jak ktoś inny mówi rzeczy dużo mniej obraźliwe, ale w drugą stronę, to ... rany boskie!

a ta "większość" już krzyczało od dawna przecież?

co on takiego powiedział, czego wcześniej nie powiedziano?

przecież Fotygą poniewierano od samego początku

przecież prze 2 lata żyliśmy w totalitarnym opartym na podsłuchach państwie

no i ta większość jakaś taka mało zdecydowana była, że trzeba jej było cuda obiecywać...

(podpisywać umowy z pracownikami PGNiG również)

macieju...gadał dziad do obrazu.Moze prosciej.Jak cie nie chcą... to spieprzaj dziadu.To o rządku,nierządku kaczynckich.teraz zostaje wam tylko most i rzeka.Nic na to nie poradzę że WAS TAK nie lubiąProblem w tym ze do was to nie dociera..

Mój ulubiony grabarz:

.

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.