Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też poszperałem i znalazłem tylko to:

http://www.meridian-audio.com/download/Handbooks/F80/F80.pdf

faktycznie brak tu konkretnej specyfikacji ;) Na plus mogę zaliczyć żółte podświetlenie.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

a ja jestem ciekaw jak sprawuje się odczyt płyt cd przy głośno rozkręconym volume :) czy czytnik wyrabia jak mu bass w tym przeszkadza :) ciekawe jaki hajtech tu wykorzytsali ;) taki sam bufor jak w autach osobowych ? :)

Focal + Naim

co do specyfikacji to pewnie robią tak jak Bose, czyli z jednej strony mają rację bo trzeba posłuchać ale jak to w przypadku Bose ich sprzecik jest bardzo specyficznie dostrajany jak już pisałem wcześniej , specjalnie zaprojektowane podbicia basu czy redukcje wysokich dla umilenia dźwięku czyli takiej "muzykalności" dla tych co kupują oczami a potem uchem :)

Focal + Naim

"a ja jestem ciekaw jak sprawuje się odczyt płyt cd przy głośno rozkręconym volume" = idealnie, nie ma szans by płyta przeskoczyła. Nie ma żadnegoo ucinania, nie ma całkiem niskiego basu, jego brak podrasowano uwypukleniem średniego i to jest jedyne czarowanie, reszta jest naturalna jak cholera...

Ponowię pytanie czy ktoś widział i słyszał w akcji NAD-a C715. Czy ktoś ma również jakieś informacje na temat czy mini CA One jest już na rynku czy tylko na stronie Cambridge funkcjonuje?

ja słyszałem na szybko tego nada w salonie stał z małymi b&w 686 , grał raczej mało przyjemnie, troszkę za dużo wysokich i mało basu, może z innymi monitorami zagrał by lepiej ale piano e410 z tymi samymi słuchałem obok i grał pełniej na dole troszkę mniej ostro, przynajmniej tak mi wyszło z szybkiego porównania, http://audio.com.pl/index.php?page=testy&act=html&katId=6&id=13

musisz posłuchać sam,

Focal + Naim

Co do wyzszosci innych aut, napewno sa szybsze, ladniejsze ale dla mnie z Ferrari jest jak z kobieta. Nie musi byc naladniejsza, najlepsza w lozku zeby ja kochac;]

Tench, 22 Sty 2009, 12:50

>Co do wyzszosci innych aut, napewno sa szybsze, ladniejsze ale dla mnie z Ferrari jest jak z

>kobieta. Nie musi byc naladniejsza, najlepsza w lozku zeby ja kochac;]

Fajna teoria, bo takie związki potrafią przetrwać najdłużej. Jednak wracając do marki Ferrari, osobiście mam też parę modeli Ferrari które bardzo lubię, z moim ulubionym F355 na czele. Szkoda tylko że te ceny są tak duże(może kiedyś jak będę bogaty, albo wygram w totka ;) hehe

Offtopując tu link: http://www.auxto.pl/samochody/1166-0/ferrari-f355.html

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

ALTON, 22 Sty 2009, 14:18

>Nad ma cały tor wzmacniacza oparty o kostkę TDA7265 - moim zdaniem przegięli

Nieźle...niestety więcej mini (raczej all in one) jest opartych na scalakach...

Denon m35 zdaje się na którymś STK

Audio Analogue ENIGMA na kostkach lm3886 ale z podwójna trioda 6922 w przedwzmacniaczu to istny hi-end na tle konkurencji :)

Hah od tego modelu sie zaczelo:D jakis rok 94-95, lat mialem wtedy kilka:P na ulicach glownie maluchy fiaty i polonezy a przed jednym z Wroclawskich hoteli niedaleko rynku czerwoniutka Testarosa i F355 XD podobno biada temu komu tylna profilowana szyba peknie:D a z Ferrari do dzis mi zostalo. Wczoraj widzialem i slyszalem szare F430 i jestem w 100% przekonany dlaczego Ferrari a nie zadne inne.

A ja wczoraj taki mały tuning zrobiłem :)niestety za wiele miejsca niema więc poszaleć z gniazdami niemożna było ale za to udało się zachować orginalne plastikowe prowadnice na gołe kable, nowe całe gniazda wsam raz spasowały. Nowe są jakościowo lepsze + akceptacja bananóa w przypadku gołych kabli można je przez oś zacisku przepchać (dziurka:P) i szpilki szięki temu też pasują. Przy okazji sieciówke wymieniłem na troche lepszą (na ostatnimfoto już nowa na gotowo a stara bez ori wsuwek).

Widoczne bananki z blokadą czekają na nowe kable :)

post-20011-100006067 1232636568_thumb.jpg

post-20011-100006068 1232636568_thumb.jpg

post-20011-100006069 1232636568_thumb.jpg

Strefaz szkoda zachodu. Swoją drogą warto bawić się w przeróbki w tym wzmacniaczu? Na allegro jest teraz wyższy model UPA-F10. Ja bym sprzedał siódemkę i brał 10 z tunerem.

http://picasaweb.google.com/altonzasx/YAMAHA10SeriesAX10# a tu garść fot z renowacji :). Mycie, czyszczenie, poprawa wszystkich lutów, zabezpieczenie laminatów, regeneracja wszystkich przekaźników/selektora wejść alpsa oraz regulacja prądów spoczynkowych. Chodzi lepiej niż nowy.

>ALTON

Widziałem tego F10,z tego co ustaliłem to główne różnice są w kolorem(F10 tytan, F07 szampan), 10W większym trafem(F10 130W, F07 120W),"processor loop"(w F07 brak) ,gniazdami z akceptacją bananów(obydwa mają zakręcane). Mi udało się kupić(niecały miesiąc temu) za jednym razem na dwóch różnych aukcjach wzmacniacz i cd w bardzo dobrym stanie także tak już zostanie. Końcówki w F07 są na tych samych parach tranzystorów co w Piano więc uważam że tuning gniazd (12zł za 4 szt:P ) i wymiana kabla z lepszą wtyką (0zł) ekstrawagancją niejest :)bo gra to naprawde ładnie w pokoju 8m2 :) mocy do napędzenia Peerless'ów HDS134 niebrakuje więc jestem zadowolony :) Z tego co szukałem po aukcjach i ogłoszeniach to z CD od F10 mogłoby być cięzko a ja lubie mieć od razu co tam sobie ubzduram :P pozatym kolorystycznie mi bardziej podpasowało do alu klamek w komodzie :P :)))

post-20011-100006056 1232644860_thumb.jpg

Ps.2

Z fotek podczas renowacji widze że te "plasticzki z blaszkami" podtrzymujące gniazda głośnikowe Yamaha brała od tego samego producenta co Denon do F07/F10, a i przekażniki załanczające głośniki są te same :)

Ps.4 :)

>ALTON

Powyższe foto zestawu Yamahy jest już po złożeniu? bo widze że do renowacji podszedłeś konkretnie. Niewiele osób by się odważyło rozlutować wszystko w celach "kosmetycznych" :) no ale pewność że wszystko jest jak należy bezcenna.

Strefaz wykonuję takie zabiegi przy każdym sprzęcie audio jaki mi przejdzie przez ręce. Jeżeli chodzi o F10 - różnice są bardzo duże (całkiem inna elektronika).

Ps. A dlaczego tak odnawiam sprzęt? Bo szlag mnie trafia jak mam warstwę kurzu w środku - poza tym muszę mieć pewność, że sprzęt podziała następne 10 lat bez awaryjnie - zawsze znajduje nowego właściciela i przykrym było by, gdybyś np dostał sprzęt z allegro od przeciętnego handlarzynki brudny śmierdzący papierosami, kurzem w niewiadomym stanie pod względem elektroniki.

>Alton

Ja oczywiście w bardzo pozytywnym sensie napisałem o Twoim podejściu, poprostu miałem na myśli że niekażdy podjął by się takiego zadania przy sprzęcie który jest sprawny i niewymaga ingerencji.

Ja się ograniczyłem do przedmuchania z kurzu całości sprężonym powietrzem wczoraj :) bo na więcej brak mi umiejętności w elektronice :) w mechanice jest odwrotnie bo od wielu lat grzebie w autach i również u mnie musi być wszystko 100% sprawne.

Wkleje jeszcze foto środka F88 bo jednak ten nowszy model wygląda na kontynuacje F07 z fajniejszym selektorem. Design mi się bardzo podoba ale też chyba ciężki temat z kupnem...

Ostatnio był CD F88 i poszedł za ok 220zł...bywają też kaseciaki ale wzmacniacza jeszcze niewidziałem :(

http://www.allegro.pl/item511614360_wysokiej_klasy_cd_denon_ucd_f88_gold.html

Ps. cena f10 w ciągu aukcji stopniała jak śnieg przez ostatnie dni...i jest bardzo dobra...była na starcie 400zł a jest 275zł w "kup teraz"...

post-20011-100006041 1232657705_thumb.jpg

post-20011-100006042 1232657705_thumb.jpg

No proszę. Tego denonka nie znam. Środek fakt - identyczny. Cena pewnie 5 razy wyższa :-). A ten F10.. Intensywnie nad nim myślę. Jak ostatnio miałem go brać to cena stała na poziomie 370zł.

Fajne te Denony :)

@ ALTON

Co do Twojej roboty to na prawdę jestem pełen podziwu, fajnie by było znać Twój nick na allegro, bo kupować po Tobie zestawy to czysta satysfakcja i gwarancja że nic z sprzętem się nie dzieje. Mam pytanie o suba, widzę że robiłeś go na własną rękę. Powiedz mi jak to wychodzi cenowo i w jakim przedziale byś się z nim mieścił, gra lepiej od subów do 1000zł w małych pokojach. Generalnie nie narzekam na bas, chociaż czasem brakuję tego najniższego pasma, wiadomo monitorów nie oszukamy, z drugiej strony nie chce mieć nic buczącego(wiadomo że taki sub musi mieć dobrą liniowość-co by nie bumiał za bardzo i różnicował choć troszkę instrumenty czy rodzaj basu, jak i rytmikę, to są wg. mnie najważniejsze cechy suba do muzy), a wiadomo że w 12m2 o to łatwo. Myślałem nawet o JBL Balboa czy Wharfedale SW150 bo to podobno niezłe skrzynki, w swojej cenie i nie są duże co do małych pomieszczeń jest ok. Ciągle myślę nad tym, Czy dać sobie spokój, czy pokombinować w tym względzie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.