Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dawid

bardzo bym był wdzięczny jak byś wave skompresował zipem/rarem może zajmie to z 200-300MB

i gdzieś to umieścił na sieci zrobił byś pewnie większej ilości userów frajdę :)

zdrówka

Focal + Naim

Mam już to zrzucone na kompa, jednak tylko 10 z 13 "utworów", nie wiem czy ta ostatnia trójka jest jakoś specjalnie zabezpieczona czy moja nagrywarka już szwankuję, myślę jednak że te 10 jest najważniejsza w wygrzewaniu. W pt/sb wrzucę to do sieci(zajmuje 230MB).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dla ciekawskich mała sesja zdjęć środka z Pianocrafta 810 :-). Na zaostrzenie apetytu jedno ze zdjęć w małej rozdzielczości.

Reszta w odnośniku:

http://www.akustyka.info/alton/pianocraft810/

post-12824-100003626 1234882386_thumb.jpg

Witam

wiem ze nie na temat ale ciekaw jestem Waszej opini na temat wpisu o sobie niejakiego Jazz :-(

watek stereo http://www.audiostereo.pl/HAAHHAHAHA!!!_NARESZCIE_!!!!!!!!!!!!!!!!_49245.html wpis w dolnej czesci

osobnik znany jako vojskraft,antoni marian jobacz, engineer,Iukar itd itp wielokrotnie zbanowany wciąż powraca...niewarto się rozwodzić...to tylko troll'owanie...

No zagotowal mnie ten typ.

Wysylam fotke glosniczkow marki Scandyna z tego co widze to zaczynaja byc popularne w zastosowaniach wlasnie do mini(drogo 2kzl)

post-21568-100003618 1234885160_thumb.jpg

post-21568-100003619 1234885160_thumb.jpg

post-21568-100003620 1234885160_thumb.jpg

A tu sesja rozbieranego DVD z Piano810. Jak widać w środku siedzi to, co w tanim DVD z marketu :). Cały napęd łącznie z laserem to SONY.

http://www.akustyka.info/alton/pianocraft810/DVD/

post-12824-100003617 1234885239_thumb.jpg

Po oglądnięciu profesjonalnych fotek od ALTONA wiem że Piano jest upchany do ostatniego miejsca, co lepsze widzę że na wielu elementach nie oszczędzano ;)

Trochę mnie ten napęd zdziwił że zajmuje aż tyle miejsca, więc raczej w środku nie da się nic pogrzebać czy zmienić. Pozostaje dokupienie Daca(by grało bardziej analogowo i muzykalnie).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

marcusSE - jak to w końcu jest - słyszałeś grającego denona CX3 czy nie, bo nie mogę się doczekać na odpowiedź jakie zrobił ten zestaw na Tobie wrażenie, szczególnie chodzi mi o brzmienie. ;)

Pozdrawiam.

marcusSE, 17 Lut 2009, 22:40

>stomasz

>Witam

>Myslalem ze dostales odp pisalem na PW

Przepraszam ,dostałem - ostatnio mam mało czasu na internet, jeszcze raz wielkie dzięki.

Zapomniałem tylko dodać że Denon CX-3 potwierdza to co myślałem: sprzęt aby ładnie zagrać wcale nie musi zajmować dużo miejsca - to lubię. :) Dobranoc

Tak ja tez sie zgadzam z teza ze sprzet w kompaktowych wymiarach moze nie tylko dobrze grac ale i przewyszac duze konstrukcje.Co do CX-3 to wszystko super tylko ja swoje Piano kupilem za 5000kr a CX-3 to juz wydatek 25.000kr :/

post-21568-100003563 1234946792_thumb.jpg

dawid

dokładnie dac może zagrać bardziej analogowo od cd z piano i muzyka nabierze więcej ciepła :)

dzięki za przygotowanie materiału do wrzuty :)

pozdr

Focal + Naim

Niestety piano trafiło do mnie bez monitorów. Jeżeli chodzi o połączenie piano z HECO. Piano temperuje ostry charakter heco. Heco z natury są krzykliwe na średnicy, mają ostre ale wycofane wysokie i dość punktowy bas. Powiedzmy w skrócie - piano to wszystko "ogarnia" co w efekcie daje zniwelowanie wad heco.

Ps. Piano przypadł mi strasznie do gustu (chyba bardziej niż 10series) ale i ten niema wad. Warczące trafo, słyszalna praca wyświetlacza w kolumnach (przy ściemnionym) oraz mocno słyszalna praca silnika od potencjometru Vol. W sumie to takie wady marginalne ale jednak są :-).

Ps. Za regulację vol odpowiada czarny alpsik z motorkiem.

to coś nie halo jest z twoim PC,

w moim trafo jest ciche i a czarny alpsik lekko szumi ale bez jakieś natarczywości

jedyne co mnie wkurza to tacka od CD głośno się wysuwająca i jak są płyty porysowane to głośnij CD szumi i tyle :) ale generalnie i tak słucham FLAC :)

Focal + Naim

pewnie tak..

Ja w swoim nie słyszę ani buczenia trafa, ani alpsa ;) Słyszę za to cykanie z dvd przy cichych odsłuchach(Alton można to jakoś wyciszyć, wlepiając coś do środka, czy jakiś inny sposób) i wpływ przyciemnionego wyświetlacza na dźwięk.

Jeżeli chodzi o trafo. Nie buczy tak, że słychać na 2 końcu pokoju. Jak przystawię ucho do obudowy to słyszę, albo jak postawię piano na środku pułki (ta na zdjęciach) to drgania przejmuje deska pod spodem - lekarstwem jest położenie ampli na DVD. Jeżeli chodzi o głośność silnika - słychać go dość wyraźnie przy braku odtwarzanej ścieżki ale w niczym absolutnie to przecież nie przeszkadza (to miała być ciekawostka). Natomiast ostatnia wada jako bzyczenie w wysokotonówkach z powodu wyświetlacza. Ta "wada" występuje w dosłownie każdym sprzęcie który ma modulację PWM na siatkę wyświetlacza. Słychać to dopiero po przystawieniu ucha na ok 2cm do wysokotonówki :)

Cykanie DVD to odgłos pracującej optyki napędu. Akurat tu moim zdaniem opinie o głośnej pracy DVD są za ostre :-). Poza tym Piano niema wad..

marcusSE, 18 Lut 2009, 09:46

>Tak ja tez sie zgadzam z teza ze sprzet w kompaktowych wymiarach moze nie tylko dobrze grac ale i

>przewyszac duze konstrukcje.Co do CX-3 to wszystko super tylko ja swoje Piano kupilem za 5000kr a

>CX-3 to juz wydatek 25.000kr :/

hmmm... nic dodać,nic ująć - cieszmy się tym co mamy. :)

ALTON, 18 Lut 2009, 18:08

>Jeżeli chodzi o trafo. Nie buczy tak, że słychać na 2 końcu pokoju. Jak przystawię ucho do obudowy

>to słyszę, albo jak postawię piano na środku pułki (ta na zdjęciach) to drgania przejmuje deska pod

>spodem - lekarstwem jest położenie ampli na DVD. Jeżeli chodzi o głośność silnika - słychać go dość

>wyraźnie przy braku odtwarzanej ścieżki ale w niczym absolutnie to przecież nie przeszkadza (to

>miała być ciekawostka). Natomiast ostatnia wada jako bzyczenie w wysokotonówkach z powodu

>wyświetlacza. Ta "wada" występuje w dosłownie każdym sprzęcie który ma modulację PWM na siatkę

>wyświetlacza. Słychać to dopiero po przystawieniu ucha na ok 2cm do wysokotonówki :)

>

>Cykanie DVD to odgłos pracującej optyki napędu. Akurat tu moim zdaniem opinie o głośnej pracy DVD są

>za ostre :-). Poza tym Piano niema wad..

Mogę tylko dopisać jedno: kropka.

Witam Klubowiczów.

Obserwuję ten wątek od jakiegoś czasu i jako nowy posiadacz PC chciałbym wstąpić do tak zacnego grona. :) Niestety moja przygoda z Yamahą zaczęła się nie najlepiej, ponieważ po 2 dniach od zakupu padł napęd DVD i sprzęt pojechał do serwisu. Jeśli chodzi o brzmienie, to jestem zachwycony. Sprzęt gra w pokoju o wielkości 10m2 razem z monitorami B&W 685. Kabelki to IC Audioquest G-snake i głośnikowe Real Cable BM250.

A tak poza tym to świetny wątek!

ALTON, 18 Lut 2009, 18:08

podepnę się pod wątek chociaż nie mam piano - do wymienionych wad dorzucił bym jeszcze przełącznik Pure Direct który mnie osobiście również by irytował. ;)

@ majk!

Witamy na pokładzie, widzę że od razu zdecydowałeś się na zmianę monitorów, czyli klasa wyżej. Kabelki widzę też niezłe.

@ Stomasz

Mnie on tam się podoba i co ważne przydaję się, generalnie mógł by podświetlać się na bursztynowo, ale do tego niebieskiego też idzie przywyknąć. ;)

A co sadzicie o malzenstwie PC np z Wharfedalami powiedzmy Evo czy mialo by to szanse a z drugiej strony to ciekawe ze jezeli juz ktos decyduje sie na wymiane glosniczkow to nikt nie bardzo kwapi sie skusic na jakies inne Yamahy chociazby NS b750 :)

post-21568-100003527 1234984806_thumb.jpg

post-21568-100003528 1234984806_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.