Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam również Sommer The Spirit XXL między kartą SB 24Bit i CD a Wzmacniaczem no i mimo sceptycznego zdania na temat kabli-poza estetyką-stwierdziłem że Sommer gra lepiej(dynamiczniej,bardziej szczegółowo) względemnpoprzednich Prolink exclusive :)

Dodam jeszcze że może te Prolinki poprostu przymulały a Sommery grają normalnie stąd może różnica która słyszałem :) bo Sommery same z siebie co niby miałyby zdziałać :)

Jak zmieniać kable to razem :) Wpływ interkonektów jest słyszalny tak samo jak głośnikowych, oczywiście subtelny(rys kształtujący brzmienie) a nie dosadny(zmieniający je diametralnie).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Kanclerz, 19 Lut 2009, 17:28

>W swoim PianoCraft E-410 wymieniłem interkonekt na Sommer The Spirit XXL....

Witam, myślę że każdy człowiek słyszy trochę inaczej, ja np. od kiedy zacząłem się bawić trochę poważniej w słuchanie muzyki, przetestowałem sześć różnych par kabli i według mnie każda para grała inaczej ale nie słyszę większej różnicy pomiędzy mp3 320kbs a zwykłym cd ,natomiast jeśli dobrze pamiętam, kolega mikson mp3 rozpoznaje od razu... widocznie takie mam uszy.

Jeśli ktoś nie słyszy różnicy pomiędzy kablami to nie warto przepłacać, a najlepiej to nie kierować się modą tylko dobierać sprzęt pod własne uszy.

Pozdrawiam.

DawidM, 19 Lut 2009, 20:56

>Jak zmieniać kable to razem :) Wpływ interkonektów jest słyszalny tak samo jak głośnikowych,

>oczywiście subtelny(rys kształtujący brzmienie) a nie dosadny(zmieniający je diametralnie).

DawidM, jestem w tym zacnym gronie laikiem ale myślę że nie koniecznie jak zmieniać kable to wszystkie na raz. W denonie najpierw zmieniłem interkonekty i dźwięk od razu o dwie klasy "poszedł w górę", jednak wiadomo że w miarę jedzenia apetyt rośnie, dlatego później skusiłem się na wymianę "głośnikowców" dzięki czemu dźwięk nabrał jeszcze dodatkowej finezji - z mojej praktyki wynika że wszystko zależy od upodobań słuchającego. ;)

Popzdrawiam.

Można i tak, ja w sumie czekałem 2 dni na przyjście interkonektu kurierem(wpierw kupiłem ProCaby LS25) ;) Więc miałem podobnie.

Pozdrawiam

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jak wymienię kable głośnikowe i postawię głośniki na standach to znowu zrobię test i opiszę co odebrały moje uszy. A dzisiaj usłyszały one, że bas jest lepszy za głosnikami niż przed :-). Po prostu głosniki stoją co prawda kilkanaście cm przed półkami, ale bas wpada między nie i jest jakby kumulowany do tyłu i środka. Może przez to i średnica cierpi.

marcusSE, 19 Lut 2009, 15:52

marcusSE, w pełni potwierdzam Twoje (Twojej małżonki)spostrzeżenia. Bywa tak, że czasami zapomnę, że w DVD jest załadowana płytka a najczęściej w domu gra radio. Wówczas wiadomo... leci sobie płytka w najlepsze zupełnie niepotrzebnie. O szybkości wczytywania płyt już nie wspominam ;)

Ja cały czas czekam na przeprowadzkę (jeszcze tydzień), wówczas zadecyduję co robić dalej z PC i kolumnami.

PS. W mojej - nawet nie półrocznej - Yamaszce zaczyna trzeszczeć potencjometr głośności :(

Luxmany i winyle 

I ja sie dolacze do Waszego narzekania. Faktycznie obsluga tragiczna, teraz juz sie troche przyzwyczailem, ale na poczatku klalem jak szewc. O jakosci wykonania juz pisalem. Swoja droga to naprawde jest fenomen, bo mimo takich wad gra naprawde fajnie i jest juz w zasadzie kultowa! Ale ja ciagle szukam TEACa do posluchania, ciekawe ile bym dostal za moje nowiutkie, serwisowane Piano... ;)

Używane Piano bez kolumn chodzą za 900-1100 zł za zestaw. Z kolumnami 1300/1400 :) Ja swojego wyceniam podobnie, bez kolumn 1000zł z kolumnami 2500zł. Oczywiście nie sprzedaję póki co :P

Oczywiście kabelki gratis ;) hehe

Może taka aukcja pojawi się za rok czy dwa, oczywiście z innymi cenami :P

ahhh..dlaczego nie ma opcji modyfikuj ;) Chyba że zmienię zdanie i zatrzymam Piano dla siebie do sypialni(bardzo prawdopodobne) :)

Mimo ze jest sporo tych wkurzajacych zeczy w PC to ja osobiscie nie chce jej sprzedawac :)

A tak zeby troche zmienic temat czy pamietacie czasy marki Technics i jej mini? Przypominam sobie jak zobaczylem pierwszy raz Technicsa (a mialem wtedy magnetofon marki Sanyo) to tak jakbym wtedy zobaczyl statek kosmiczny :) (tez fajne czasy)

post-21568-100003404 1235140192_thumb.jpg

post-21568-100003405 1235140192_thumb.jpg

Miałem serię 1080 i jej bratni starszy model serię 10. Jednym słowem? Gra strasznie płasko (szczególnie seria 10). Seria 1080 ma wbudowany "subwoofer" w każdym monitorze w obudowie bandpass co mocno ratuje dynamikę ogólną zestawu.

majk!, 20 Lut 2009, 17:14

nooo... ładne ujecia ;) - na zdjęciach srebrne piano wygląda dużo ładniej niż w rzeczywistości.

Uff... na szczęście F102 nie posiada żadnej z wymienionych przez Was wad. :)

Powiem Ci stomasz, że ja na początku chciałem czarne Piano, ale jak zobaczyłem oba koło siebie stwierdziłem, że tylko srebrne. Tak naprawdę czarne też wygląda lepiej na zdjęciach niż na żywo... :) Oczywiście to kwestia gustu. Dzisiaj DVD wróciło z serwisu, więc mogłem pokazać cały zestaw. Na razie działa... ;)

stomasz

Widzisz a my zastanawialismi sie tez nad kupnem Denonem no ale wygralo czarne Piano :) i mimo ze mojej Malzonce juz nie bardzo widzi sie Yamaha to ja jestem z niej zadowolony :) (oj napewno nie pochwale sie tym ze Denon nie posiada tych wad ktore Ja tak irytuja w PC )

Pozdrawiam

Faktycznie, Denon technicznie wykonany jest perfekt, natomiast jeśli chodzi o dźwięk - no cóż, musiałem się do niego przyzwyczaić, piano gra bardziej dziarsko, natomiast dźwięk z F102 jest dużo cieplejszy, bardziej zrównoważony, rzekłbym dla facetów w średnim wieku ;)

Moja dziewczyna nie lubi wzmacniaczy lampowych, kojarzą się jej z latami 80-tymi i jest na nie, a na złość Triangle do lampy pasuję idealnie ;) Jednak wszystko jest do obgadania i jeszcze raz do "obgadania" :D

Majk! Czy Twoje Piano spoczywa w tej komodzie? Niedługo robic będę remont mieszkania i szukam tekiego rozwiązania, aby nie było kurzu i nie szkodzia sprzetowi duchota :-)

to jeszcze raz z braku edycji :-)

Majk! Czy Twoje Piano spoczywa w tej komodzie? Niedługo robić będę remont mieszkania i szukam takiego rozwiązania, aby nie było kurzu i nie szkodziła sprzętowi duchota :-)

Kanclerz, 20 Lut 2009, 21:02

Nie, piano spoczywa na regaliku obok komody. Niestety to mały pokoik i nie miałem gdzie postawić sprzętu, więc trzeba było znaleźć jakiś kompromis. Stoi we wnęce dlatego też amplituner na górze dla lepszego chłodzenia. A wygląda to tak:

post-22776-100003347 1235161762_thumb.jpg

post-22776-100003348 1235161762_thumb.jpg

marcusSE, 20 Lut 2009, 20:07

>Stomasz Kobiety tez lubia sluchac muzyki :) pozatym sa bardziej wybredne przy wyboze ;)

marcusSE, oczywiście masz rację - przepraszam jeśli obraziłem którąś niewiastę - tak jakoś mi się wymsknęło. ;)

dawidM, wzmacniacze lampowe były produkowane jeszcze jakieś 20 lat wcześniej tzn w latach 60' ;)

Panowie, pozdrowienia dla Waszych kobiet.

@ Stomasz

Ja o tym wiem, tylko tak się to kojarzy mojej dziewczynie ;) hehe

..A przekaże, również pozdrawiam Toją Kobietę i Kobiety naszych kolegów.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.