Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

I cytat ze strony TEAC:

"Firma TEAC znana miłośnikom sprzętu High-End z najlepszych napędów na świecie VRDS-NEO (VMK-5), wprowadza na rynek polski system mini (290 mm szerokości), w skład którego wchodzą: amplituner z RDS model AG-H600 oraz odtwarzacz CD model PD-H600.

Urządzenia zapewniają wysoki komfort obsługi, a dzięki doskonałej jakości zastosowanych materiałów i perfekcyjnemu wykonaniu, tworzą małe arcydzieło wzornictwa przemysłowego.

Amplituner AG-H600 wyposażony jest we wzmacniacze o wysokiej mocy wyjściowej (2 x 75W / 8Ω), wykonane w technologii cyfrowej „Class-D”, wykorzystujące tranzystory MOSFET i toroidalny transformator zasilający. Urządzenie wyposażone jest w tuner AM/FM RDS, tuner DAB (wersja brytyjska) oraz Internet-Radio. Zaprogramować można do 30 stacji radiowych. Uniwersalność amplitunera powiększają: wejście gramofonowe oraz wejście stacji dokującej do iPoda. AG-H600 wyposażony jest w solidne zakręcane gniazda głośnikowe i waży niebagatelne 6,8 kg.

Odtwarzacz CD model PD-H600 odtwarza płyty CD, CD-R, CD-RW oraz pliki MP3 i WMA. Jako przetworniki cyfrowe pracują cieszące się dużym uznaniem wśród fachowców dekodery 24bit Burr-Browna (PCM 1796). Na tylnym panelu odnajdziemy: jedno wyjście cyfrowe oraz łącze IR. Odtwarzacz posiada pamięć 32 utworów i wewnętrzny timer. PD-H600 waży całkiem sporo bo 5.4 kg. Dzięki solidnej konstrukcji osiągnięto bardzo wysoki odstęp od zakłóceń 120 dB."

P.S. Naprawdę przydała by się opcja edycji postów.

Jaka cena?? :D

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Już wiem, za zestaw 5500zł.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Fajny ten Teac, szkoda tylko że konstruktorzy zdecydowali się na wzmacniacz w klasie D...moda? oszczędność? ogólnie niejestem zwolennikiem cyfrowych wzmacniaczy.

Niepamiętam czy już był Teac a-h300 (mniejszy brat 500'etki), mi się bardzo podoba-chyba bardziej od 500i ze względu na naprawde kompaktowe wymiary-zaledwie 215mm szerokości :)

post-20011-100002818 1235481572_thumb.jpg

post-20011-100002819 1235481572_thumb.jpg

marcusSE, 24 Lut 2009, 12:40

>Te glosniki sa razem z zestawem ?

bez :)

odważnie z dynkami to fakt :)

http://www.audio.com.pl/index.php?page=testy&act=html&katId=1&id=401

ale te ponoć jak nigdy są w nowej serii 6omowe mierzone :)

Focal + Naim

no właśnie przydałby się edit :)

wszystko fajnie na tych fotach ale dynki dostawione do ściany :)

sub w mega kącie :) ten sam błąd bo Bassreflex ma z tyłu :)

Focal + Naim

Tylko Dynki lubią jak im prąd wiadrami nosić :) innymi słowy wymagają naprawde dużej wydajności prądowej od wzmacniacza bo inaczej "niezagrają":) może stąd subwoofer widoczny na fotkach w tamtym temacie :) ponieważ niskie tony wciągają najwięcej mocy i raczej nierealne aby taki Teac wysterował Dynki w całym paśmie poprawnie :)

Strefaz

zgadza się fajna zabawka tylko problematycznie ponoć jest z napisami txt i trzeba konwersje robić :)

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=572

Focal + Naim

co do noszenia prądu wiadrami do starych dynek to się zgodzę natomiast do tej nowszej serii excite to już może być mniej prądu potrzebne, ale fakt że mini systemy raczej nie wysterują poprawnie w dolnym paśmie wymagających monitorów

Focal + Naim

Ten srebrny Teac na zdjęciu trochę wyżej bardzo ładny ale pilot wygląda jak od mojej karty tv za 100zł ;). Mimo wszystko chciałbym tego Teaca kiedyś wypróbować bo wnętrze ma zacne.

zentaur, 24 Lut 2009, 00:57

Niestety, chyba jestem jedynym aktywnym na forum (a może i na forach w Polsce) posiadaczem Denona F102 a szkoda bo uważam że jest to sprzęt godny uwagi, według mojej oceny grający dojrzałym dźwiękiem.

Kolego zentaur, może miałeś okazję słyszeć jak brzmi Denon f102 i mógł byś wyrazić swoje zdanie na jego temat.

Zaskoczyła mnie Twoja bardzo pozytywna opinia na temat DM37 i dlatego od dzisiaj stało się dla mnie priorytetem usłyszeć jak brzmi to maleństwo, co prawda w mojej mieścinie nie uświadczy się mini zestawu Denona ale jak tylko czas pozwoli postaram się namierzyć DM37 poza granicami - miasta oczywiście. :)

Pozdrawiam.

mysle ze wiele osob zniecheca sie seria 700/1500/2000, ktore w moim odczuciu udane specjalnie nie sa i ja tez nie jestem ich zwolennikiem. no ale nie mozna uogolniac. D-M37 to inne granie i sprzet bardzo udany. Nie wiem czy czytales recenzje w Audio Video DM37. W zasadzie zgadzam sie z wiekszoscia tez recenzujacego.

Co do F 102, ni sluchalem, ale bede niedlugo w denonie i poslucham i porownam.

Tak jak powiedzialem, z pewnoscia pianocraft jest bardziej uniwersalny i lepiej sie sprawdzi przy gorszych nagraniach czy tez przy rockowym repertuarze, ale jesli mialbym oceniac sama jakosc dzwieku to denon delikatnie z przodu.

Dam znac jak juz poslucham f 102

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ALTON bo co? Zabronisz mi? Mowie co mysle i tyle. To ze kolega zalozyciel watku ma malo do powiedzenia na temat dzwieku to juz jest powszechnie wiadome. A co do zestawow mini to poza Linn'em Classic moglyby nie istniec - jak dla mnie przynajmniej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.