Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Właściwie (tak mi się wydaje) to Teac vrds-9 posiada wymiar serii midi jak również elementy 500/500i (285mm szerokości) bo wtedy jak zakwalifikować serie 300 (fotki wcześniejsze) która ma 215mm szerokości :) i raczej mi się bardziej widzi ale nigdzie tego niema w komplecie :( kiedyś (rok temu?) był w ogłoszeniach tu na forum w dodatku bardzo tanio (okolice 300zł) wzmacniacz.Cd,tuner to nieproblem-stała ekspozycja ostatnio na allegro nawet w niegłupich cenach względem serii 500.

Ps. Tak się zastanawiam czy aby przypadkiem troche nienapędzamy cen tym wątkiem :) przynajmniej tak mi się wydaje po cenanach Denon'a np decki 07, 08, 88 bywały taniutkie, teraz powyżej stówki się cenią, cd-ki nawet 300zł a wcześniej bywały 150zł góra 200zł...mniejsze zainteresowanie-mniejsza cena w licytacji...

W styczniu 2004r. KoRnik bardzo wysoko ocenił HD560 Technicsa, jak go wyśmiałem odszedł z tego forum :)))) Słuchałem HD 560 - kicha...w porównaniu z Pianocraftem czy Denonem M37 dno.....

Podobno to nie ten segment co mini Yamahy, Denona itd. Opieram się na to co napisali w prasie AV kiedyś porównując to do Piano E600.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

ALTON, 1 Mar 2009, 21:02

>Ale z tych baskersów i braci usa są udupy... taką cenę za zdechłego technicsa :| To trzeba mieć

>tupet.

...za to fotki pierwsza klasa... :)

Polskie "diory" grały podobnym dźwiękiem - są miłośnicy tego tupu brzmienia i nie przetłumaczysz, ja też jeszcze nie tak dawno myślałem że dużo basu i sopranu to szczyt dobrego dźwięku, dopiero dzięki "denonowi" mój gust muzyczny zaczął się wyrabiać, z resztą "przepowiedział" mi to właściciel jedynego w moim mieście sklepu audiofilskiego - powiedział "przejdzie to panu" - miał rację. :)

marcusSE, ciekawi mnie czy nadal jesteś zainteresowany iPodem jako serwerem muzycznym do swojego systemu, ponieważ wbrew niektórym opiniom że "to się nie nadaje" ja wciąż uważam że odwrotnie - nadaje się i to całkiem dobrze.

Podłączyłem dzisiaj mojego iPoda z przystawką, do dużej "Diory" u kuzyna, tej której zdjęcia kiedyś wkleiłem na naszym forum,z myślą żeby sprawdzić czy mój "ampli" to aby nie jest jakaś "padlina" nadająca się tylko do ipodów :). Okazało się że dźwięk jest również baardzo czysty i wyraźny, w porównaniu z płytą cd jedynie mniej dynamiczny. Natomiast "Diorze" brakuje właśnie finezji - drobnych detali dźwięku, którymi gra Denon F102.

Im dłużej korzystam z ipoda tym bardziej jestem przekonany że jako serwer muzyczny, do codziennego słuchania, nadaje się znakomicie, szczególnie z włączoną funkcją mieszania całej biblioteki - przy dużej kolekcji utworów powstają czasem kapitalne miksy z kawałków o których dawno zapomniałem że je posiadam. Pozdrawiam. :)

Do ipoda trzeba mieć też dobrą stację dokującą która go obsłuży w 100%. Większość tanich stacji nie obsługuje menu. Sam wypowiadałem się negatywnie na temat ipoda w roli serwera a teraz sam o tym myślałem ponieważ piano ma Ipod Dock'a z pełnym sterowaniem... tylko ta cena.

No i najśmieszniejsze jest to, że YDS-11 do piano podobno nie obsługuje najlepszych ipodów 5Gen Video.. ironia? Na zdjęciach kompletów właśnie ten ipod leży w stacji :)

mikson, 1 Mar 2009, 19:20

Miałem okazję słuchać takiego lub bardzo podobnego technicsa jak z aukcji w warunkach domowych. Powiem że wcale nie jest to zły sprzęt jeśli chodzi o budżetowe rozwiązanie. Może nie jest to dźwięk "audiofilski" ale gra bardzo przyjemnie dla ucha i nie przesadzajmy z tą nagonką :) Jakość wykonania tych mini jest bardzo dobra, jedynie beznadziejne jest to że elementy podłączone są taśmami zamiast normalnie przez chicze.

Stomasz

=>ciekawi mnie czy nadal jesteś zainteresowany iPodem jako serwerem muzycznym do swojego systemu, ponieważ wbrew niektórym opiniom że "to się nie nadaje" ja wciąż uważam że odwrotnie - nadaje się i to całkiem dobrze.

Stomasz ja rowniez jak i Ty nadal twierdze ze jak dla mnie to nadal najlepsza alternatywa jako serwera,mimo wielu opini na nie, niestety jeszcze nie kupilem docka :( (i tu jest odczuwalny kryzys i niestety musi jeszcze poczekac :( )pozatym oprocz docka szukuje zmiane glosniczkow :) Nie wiem jak w Polsce ale tu jest problem kupic ta stacje Yamaszki w sumie to znalazlem tylko YDS-11 w jednym sklepie internetowym za 350pl Kupie ja napewno i napewno wtedy sie pochwale :)

Pozdrawiam

Wlasnie bardzo sie zdziwilem ze mieli tez model wielokanalowy ogolnie z tego co udalo mi sie dowiedziec seria 10 byla bardzo rozbudowana jak na zestawy mini naprawde mieli calkiem niezly wybor tych malych klockow :)

KX-W10 Deck 2kasetowy oczywiscie 1tez byl

post-21568-100002074 1236019368_thumb.jpg

post-21568-100002075 1236019368_thumb.jpg

post-21568-100002076 1236019368_thumb.jpg

można by rzec takie plastikowe czasy :P

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.