Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

>Konio, 12 Kwi 2009, 17:21

>A tutaj przykład jak mocno są zawyżone ceny za Teaca w Polsce... Pomijając fakt ,że w Niemczech

>chodzą za jeszcze większą kasę.

>

>http://cgi.ebay.co.uk/Teac-REF500-1-CD-Shelf-System_W0QQitemZ270371682193QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioVisualElectronics_HomeAudioHiFi_CompleteHifiSystems?hash=item270371682193&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A3|39%3A1|240%3A1318

Moim zdaniem ceny niesą u nas zawyżone-względem ceny sklepowej nadal są dobre. Ebay.co.uk pokazuje bardzo dużą ilość Teac'ów w obrocie więc i ceny konkurencyjne obowiązują. Tam ten sprzęt był/jest bardzo popularny więc i sporo tego na aukcjach i nikt niepodskoczy z ceną bo poprostu niesprzeda.

W niemczech już mniej tego było to i ceny wyższe.

Swoją dogą biorąc pod uwage ceny sklepowe i klase brzmienia serii 500 to zakup na rynku wtórnym jest bardzo opłacalny.

Dla porównania:

Wzmacniacz:

Cena sklepowa A-H500 2500zł, A-H500i 2700zł

Cena u nas z rynku wtórnego 800zł (stan b.dobry/idealny)

CD player:

Cena sklepowa PD-H500 2000zł, PD-H500i 2300zł

Cena u nas z rynku wtórnego 500/600zł (stan b.dobry/idealny)

Tuner

Cena sklepowa T-H500 1000zł

Cena u nas z rynku wtórnego 400zł (stan b.dobry/idealny)

Kaseciaka i MD pomijam bo to średnio popularne urządzenia na chwile obceną.

Gdybym miał kupić sprzęt który mam na chwile obecną musiałbym dać powyżej 7000zł + kable i tyle bym niedał bo niesamym audio człowiek żyje. Zapłaciłem za całość 3000zł (wzm, cd, monitorki) + kable ok 400zł z czego A-H500i 800zł, PD-H500 500zł, budowa monitorków DIY na Peerless HDS134 Nomex + Vifa DX25tg ok 1500zł (sklepowy odpowiednik na tych przetwornikach w takiej aplikacji polskiej produkcji RLS Elara 2300zł) + kable DIY za ok 400zł Procab LS40 + Sommer The Spirit XXL w ładnej konfekcji (sklepowo pewnie ze dwa razy tyle za tą klase trzebaby położyć). Suma sumarum wydatek połowy ceny sklepowej a sprzęt nadal plsuje się w przedziale cenowym 7kz"+". Dlatego twierdze że ceny u nas są dobre za Teac'i a monitorki również warto budować bo niedość że konstrukcujnie mogą być doskonalsze od sklepowych odpowiedników to można sobie przetworniki dobrać idealnie pod włąsne gusta, preferencje i warunki :)

DawidM, mój "denek" jest dobrze wygrzany i nieźle okablowany, pakuj więc swoje Triangle do samochodu i za godzinę jesteś u mnie w domu, sam z wielką ciekawością posłucham jak to zabrzmi. :)

stomasz, 13 Kwi 2009, 15:03

>DawidM, mój "denek" jest dobrze wygrzany i nieźle okablowany, pakuj więc swoje Triangle do

>samochodu i za godzinę jesteś u mnie w domu, sam z wielką ciekawością posłucham jak to zabrzmi. :)

Dzięki za propozycję, jak nie dostanę odpowiedzi na maila z pewnego punktu gdzie mógłbym posłuchać tego Denona z moimi kolumnami, to wtedy wybiorę Twoją propozycję. Ja też jestem ciekaw, szczególnie że na allegro można mieć ampli i cd tego Denona za 1400zł. Zobaczymy co z tego wyjdzie i czy Denon zagra lepiej z moimi kolumnami.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Strefaz co do tych cen w żadnym wypadku nie uważam ,żeby ten sprzęt nie był tyle wart.

Chcę tylko pokazać ,że w UK nowy wzmacniacz kosztował 280 funtów a CD koło 250 i zgodnie z tym ceny tam są bardzo atrakcyjne a to co pojawia się na polskim allegro to właśnie najczęściej sprzęt z UK więc widać jakie marże narzucają sprzedający. Sam zresztą kombinuje jak zakupić Teaca jak najtaniej.

Może wkrótce dołączę do fanów tego prześlicznego systemu.

tego jeszcze tutaj nie było:

http://allegro.pl/item589049721_tangent_mcs_650_mini_dvd_system.html

oczywiście bardziej jako ciekawostka, niż propozycja 'do zastanowienia'

swego czasu w dziale 'stereo' sporo żółci przelało się nad tą firmą

na allegro można bowiem wyposażyć się w nowe 'pełnorozmiarowe' klocki tangenta

za mniej niż 500 zł (wzmak+cd)

no ale ten wzmak (przynajmniej niektóre nowe egzemplarze) cosik za głośno szumi

myślę, że gdyby ten kombajnik kosztował również ok. 500 zł byłby godzien rozważenia

ale za taką cenę to tylko wzmianka, nic poza tym ;)

choć i divX, dvd, karty wszelakie...

Jak w takim razie wytłumaczyć fakt że mój (nówka) denon dwa lata temu był tańszy o jakieś 400 zł niż obecnie, kurs dolara był chyba wtedy na podobnym poziomie ?

Fakt, teraz kosztuję za komplet w granicach 2000-2500zł. Jednak na allegro myślę że uda się zapolować na zestaw bez kolumn do 1400zł.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

ale oni mogli ustalić cenę jak nabili magazyn towarem gdy dolec był wyżej,

ktoś na sąsiednim forum f102 z niemiec za 1700 niedawno nówkę sprzedał

Focal + Naim

Tylko że mnie ew. będzie interesował zestaw bez kolumn. Widziałem na allegro ampli tego Denona z serii 102 za 850zł do tego myślę że CD nie będzie kosztować więcej niż 400-500zł. W czwartek prawdopodobnie będę miał odsłuch. Jak wypali to dam znać co z tego wyszło. ;)

ciekawe czy poprawili pracę tunera (bo podobno niewiele odbierał na ich antenie - wg AV) i funkcjonalność - w wersji 1.0 po każdej zmianie płyty w cd potenjometr volume ustawiał się na "0" i nie można było wykonywać 2 czynności jednocześnie, + kłopotliwa obsługa samego cd, - niemniej ładne i ciekawe urządzenie, czy wyświetlacz zmienił kolor na biały czy dalej jest zielony?

swoją drogą wychodzą cechy włoskich producenetów - super design i podobno niezły dźwięk, trochę kłopotów technicznych i całkowity bałagan w danych techn. na ich stronie np. raz podają, że enigma ma moc 54W i w innym miejscu 45W.

ja jestem ciekaw jak zagrały by te monitory http://www.viennaacoustics.at/products/haydn/haydn.php

z tym http://www.arcam.pl/index.php?x=025

ponoć vieny (ciepło grające nie męczące przy długich odsłuchach ) dobrze łączą się z nowymi yamahami 1000/2000 rotelem i arcamem właśnie

ale to już dość wysoka półka cenowa 3tys solo mini i z 3-4 nowe vieny , ale z SH chodzą i po 2tys

Focal + Naim

>hazardzista5, 15 Kwi 2009, 08:34

>ciekawe czy poprawili pracę tunera (bo podobno niewiele odbierał na ich antenie - wg AV) i

>funkcjonalność - w wersji 1.0 po każdej zmianie płyty w cd potenjometr volume ustawiał się na "0" i

>nie można było wykonywać 2 czynności jednocześnie, + kłopotliwa obsługa samego cd, - niemniej ładne

>i ciekawe urządzenie, czy wyświetlacz zmienił kolor na biały czy dalej jest zielony?

>

>swoją drogą wychodzą cechy włoskich producenetów - super design i podobno niezły dźwięk, trochę

>kłopotów technicznych i całkowity bałagan w danych techn. na ich stronie np. raz podają, że enigma

>ma moc 54W i w innym miejscu 45W.

Szczerze powiedziawszy to dość kłopotliwe wady były w pierwszej wersji...nawet bym nieprzypuszczał bo swoje kosztuje to urządzenie.

Na końcówkach w Enigmie 1 (pewnie w 2.0 też) jest układ scalony LM3886 czyli tak lubiana/nielubiana kostka rodem z Gainclone'a. Moc Enigmy wsumie wyjaśniłby prąd zasilania tych kostek...

Jedno trzeba powiedzieć urządzenia AA mają świetny desing(Enigma jest chyba najbrzydsza), dźwiękowo też sobą coś reprezentują. ;)

dla mnie wygląd mf x-150 , teac 500 lub kenek rk1 czy f102 i e410 maja fajniejszy niż ta enigma ale to rzecz gustu, o dźwięku się nie wypowiem bo nie słuchałem

Focal + Naim

tak patrze na ceny http://www.audiostrefa.pl/index.php?manufacturers_id=48&osCsid=3c2f1a60a110407fa667

to AA jest ładne w odróżnieniu od enigmy http://www.audiostrefa.pl/product_info.php?manufacturers_id=48&products_id=1816&osCsid=3c2f1a60a110407fa667

i kurcze nawet monitory b&w 685 które miałem wcześniej kosztowały 2tys a teraz 2,7tys niektóre klocki jak np yamaha strasznie podrożały

Focal + Naim

Enigma moim zdaniem design jako taki ma ładny ale rozmieszczenie na front panelu przycisków,pokrętła, wyświetlacza (i jego wielkość/jakość) są wręcz tragiczne...

Taki kenwood wspomnany przez kolege wyżej wizualnie miazge robi z AA...o innych niewspominam bo są bardziej znane każdy wie jak wyglądają:)

post-20011-100007461 1239787776_thumb.jpg

ten kenek zawsze mi się podobał takie połączenie klasycznego wyglądu alu z dużą gałką ale w nowoczesny sposób z fajnym wyświetlaczem i no powiedzmy podświetleniem, postarali się i można zrobić coś miłego dla oka w nie pojechanej cenie

Focal + Naim

a swoja drogą k-1000 jak podrożał!!! kolega który kupił na forum za 2100 chyba????

http://www.nokaut.pl/wieze/kenwood-k-1000-czarny-kompaktowy-zestaw-hifi-tuner-fm-am.html

a swoją drogą prosimy kolegę o ponowny opis brzmienia po wygrzaniu k-1000 :)

Focal + Naim

no i okazuje się, że Kenek K-1000 kosztuje niemal tyle samo co AA Primo. Obydwa zestawy piękne na swój sposób. Dla mniej zasobnych portfeli Kenwood oferuje również tańsze modele K-501, K-511, K-701, K-711. Ceny od 1000- do 1500. Myślę, że jest to jakaś sensowna konkurencja, gł. wobec onkyo.

PC również podrożał. Za swojego e-810, kupując w październiku ub. roku, zapłaciłem 1355zł i nie była to wówczas najniższa cena na ceneo.pl. Dzisiaj poniżej 1900zł raczej nie ma szans :(

Luxmany i winyle 

Ja kupowałem swojego za cenę 2000zł w 2007 roku. Teraz taka sama cena. Ba, widziałem gdzieś E810 za 2600zł

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.