Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sypialnia ma 18m2. Wiem, ze to duzo jak na mini, ale za scianą mam nowe jamo 606 i onkyo 607 i tu przewaznie slucham stereo (może to i profanacja... ale mi "wystarcza"). Własnie do ampli beda podlaczone te glosniki jako zone 2. Moze pod koniec roku kupie sam klocek Denona m37 lub coś w ten deseń.

Ma grać przyjemnie dla ucha, do książki, jako budzik itp... :) Aha, i nie nadwyrężyć zbytnio kieszeni, bo ta jest juz prawie pusta.. :P

Jest jeszcze opcja kupna całego zestawu.

Onkyo CS-525 kupiłem w tym tyg. dla rodziców i sa zadowoleni.

Myślę jednak o Yamasze MCR-330, no i sporo droższym Denonie M37. Który z tych maluchów ze standardowymi monitorkami gra lepiej?

Denon gra bardziej analitycznie(choć muzykalnie), Yamaha bardziej syntetycznie.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nadzik jest bombowy. Arcam to juz troche za wysoka półka.

Tak jak radził Dawid, wezmę teraz kolumny a na przełomie roku jakies mini, Denon, albo tego Nad'a.

W tym roku już i tak przekroczyłem wszystkie granice... :P

Zastanawiam sie, prócz Q-Acoustic i Highlanda, nad BR1. Jest to mniejsza kolumna w porównaniu z BR2. Jak ją oceniacie?

Wg. mnie Q-Acoustic i Highland grają przyjemniej niż BR1. Pomijam już lepsze wykonanie kolumny Highland 3201. Jak dla mnie są to maluchy o złotym sercu. :)

post-17052-100000023 1277543454_thumb.jpg

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

nie porównywałem ma br1 z Q-Acoustic , wiec nie wypowiem się,

natomiast słuchałem br2 i grają całkiem ok w swoim przedziale cenowym,

nadzik jest ok ale też nie można do niego podłączyć bardzo wymagających monitorów zwłaszcza o niskiej impedancji i skuteczności,

Focal + Naim

poszukaj też informacji o takim małym zestawie na lapce

http://www.fat-man.co.uk/docs/product_07/iTube_ValveDock_MkII_With_Speakers.shtml

ostatnio był używany za tysiaka na alle,,,,ro

Focal + Naim

Ok. Zakładając, że kupię Denona m37, które z głośników bardziej do niego pasują. Chyba nie BR2 bo to wymagająca maszyna.

Chyba, że nie ma o co kruszyć kopii i wezme cos na przeczekanie - jeśli monitorki z zestawu nie odbiegają od wymienionych wyżej. :)

jak kupisz m37 to posłuchaj dłużej na tych w zestawie, wcale nie są złe,

potem jak sprecyzujesz czego brakuje w brzmieniu to będziesz kombinował z wymianą

Focal + Naim

Ja bym tych z Denonka nie zmieniał, dobrze uzupełniają elektronikę. :)

mikson, 26 Cze 2010, 13:28

>http://www.denon.pl/site/download.php?datei=datadir/reviews/Denon_D-M37.pdf

Posłałem żonie mailem (na druga stronę biurka :) ). jak sie zgodzi to kupujemy i mam nagłośnienie mieszkania z głowy na kilka lat. W przeciągu tyg.

mikson@

Wygląda na to, że tak. Jeśli by rzeczywiście tak było, i grałyby lepiej niż seria BR, to oferta byłaby kusząca i mogłyby namieszać wśród budżetowych kolumn.

Arcam rDAC ponoć kosztuje ok. 300GPB, a jego brzmienie porównywane jest do CD37.

rDAC troszkę kosztuje ale w dobie plików FLAC :) można zaakceptować cenę przy dobrej jakości dac

seria M ponoć ma uzupełnić ofertę o najtańsze głośniki a br będzie miał następcę bx z tego co się dowiedziałem

czekam zatem bo może być ciekawa nowa seria monitor audio

Focal + Naim

Niedlugo wyjdzie wersja rDAC'a WiFi.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

I do tego piecyk.

post-1391-100000072 1277581663_thumb.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Panowie, a jak wypada Denon D-m37 na tle Onkyo CS-525. Kupiłem taką wieżyczkę w zeszłym tyg. rodzicom więc ma porównanie. :)

Do tego spotkałem sie na necie z negatywnymi opiniami odnośnie Denona. Ponoć z głośników wydobywa się szum... niezamierzony oczywiście. :P Denony tak mają mieć...

Troche jestem na to uczulony bo szum występował w ampli, który kupiłem 3 tyg temu. Na szczęście udało mi sie wymienić go na Onkyo 607.

Może w takim razie Yamaha E320?

i jeszcze jedno, chyba żadna z tych wież nie posiada zegarka włączonego w trybie StandBy? W Onkyo Cs-525 włącza sie go z pilota, ale tylko na chwilkę.

pozdro

Witam, dłuuugo mnie tu nie było :)

Przedstawiam Wam standy do moich wood cone. Myslę, że się nie gryzą designem i pasują do siebie wyśmienicie. W poprzednich postach obiecywałem porównanie wood cone vs małe monitorki JVC, ale z braku czasu nie mogłem ich bezpośrednio ze soba porównać. Plus mini JVC są wysokie tony, których jest więcej i o dziwo jak by głębszy, bas natomiast z wood cone dzwięk tworzył lepszą scenę i ogólnie łagodniej do mnie "przemawiały"

Pozdrawiam Wojtek vel BraWo100

post-21190-100000030 1277719644_thumb.jpg

post-21190-100000031 1277719644_thumb.jpg

post-21190-100000032 1277719644_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.