Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, zbieram dane, ewentualny zakup w przyszlym roku. AE sa bowiem do odstrzalu, za bardzo powielaja charakterystyke Roksana, Roksan jest juz sam w sobie analityczny (ale w pozytywnym tego slowa znaczeniu - bez popadania w klinicznosc) i AE rowniez. Nie mam potrzeby tworzenia zamulonego przekazu, ale tez zbyt detalicznego rowniez. No i AE maja za malo basu.

Wpisuje wiec Chario na liste.

Panowie, czy w cenie do 1 tyś za parę znajdę jakieś odczuwalnie lepsze monitory do mojego Denona M37? Generalnie ze sprzętu jestem zadowolony, ale czasami zwłaszcza podczas słuchania rocka czy metalu brakuje trochę basiku.

Może dokup suba.

Mam KODA SW-1000 i basu mi nie brakuje :)

Witam,

Jeśli nic nie przekręciłem to Yamaha E320 w Saturnie w ramach promocji bez VAT jeszcze do niedzieli kosztuje 1,064,75. Twierdzą też, że poza promocją kosztował: 1,299 złotych. Jest to o tyle dziwne, że promocja na pozostałe sprzęty jak osobiście sprawdziłem jest okazją tylko z pozoru (znany chwyt, podwyżek przed promocją, a później w jej ramach obniżanie cen do tych pierwotnych). Dlatego cena tak dziwi. Jest to wersja czarna, ale chyba to nie tłumaczy tej obniżki.

Dość tego ględzenia, pytanie. Na ile ta Yamaha jest dobrym sprzętem, dla sporadycznego słuchacza, a nie koniecznie audiofila. Czytałem gdzieś o tym, że ma słaby tuner, ktoś potwierdzi? Jak głośność cd? Jak wypada w porównaniu do nowszej i droższej MCR 550 do której trzeba by dołożyć 400 złotych?

I jak się ma np. do, Philipsa MCM772 lub też do Sharpa xl hf 200, denonów?

Uprzedzę pytanie: nie bardzo mogę sobie sam "złożyć" sprzęt ponieważ potrzebuje faktury na to. Więc używki odpadają. O moich preferencjach tu: http://www.audiostereo.pl/mini-hi-fi-do-500-zl-i-do-1000-zl_73693.html

Pozdrawiam i dziękuje!

Wchodza nowe modele to maja promocje.

Zdecydowanie lepsza wieza dla mnie jest denon dm-38. Warto dolozyc. Mozna tez wziac dm-37 ktory niewiele sie rozni.

Yamacha e320 ma bardzo słaby tuner miałem ją 3 dni w domu i nawet z anteną wewnętrzną ze wzmacniaczem nie udało mi się odbierać żadnej stacji w stereo, naet w mono odbior był na tyle słaby że tuner żadnej stacji nie zaprogramował automatycznie, a ręcznie zaprogramowałem tylko rmf fm ale odbiór był bardzo słaby i nawet rds nie działa. W warszawie przy zwrocie yamahy do audioklan tuner działał na zwykłym kabelku ale 50 km od Warszawy już odbiór był żaden.

Obecnie mam denona M37 i tuner jest w porównaniu do yamahy jak dzień do nocy.Jako anteny użyłem anteny ramowej i tuner denka automatycznie znalazł 12 stacji w stereo, rds działa również bez najmniejszego problemu. Ponadto ręcznie programując tuner udało mi się jeszcze 10 stacji zaprogramować gdzie odbiór jest dobry.

Działa radio z UPC ?

Bo czytałem, że upc miało wyłączyć.

Jeśli działa to jaki jest odbiór stacji ?

Bardzo dobry jak z anteny zewnętrznej ?

Witam Panowie. Od dłuższego czasu czytam wasze forum i muszę przyznać, że jest sporą kopalnią wiedzy. Dzięki waszym informacją zdecydowałem się na zakup lepszego sprzętu serii „mini”. Mam nadzieję, że będę mógł liczyć na waszą pomoc. Chciałbym kupić jakiś zestaw mini i mam już paru faworytów. Ze względu na to, że będzie on z czasem użytkowany przez moją córkę musi spełniać parę wymagań tj. obsługa iPod Nano, fajnie jak będzie miał „timer” oraz „CD text”.

Poniżej moi faworyci:

Yamaha MCR-550 lub MCR-330, Onkyo CS-545 i Pioneer X-HM50-S

Udało mi się ustalić, że mini od Denona i Onkyo mają „timer” tylko, która z nich zagra lepiej. Denon może być mocniejszy, ale czy to wystarczy, aby zagrał bardziej dynamiczniej. Słuchał ktoś tych mini?

Witam serdecznie!!

Przez ostatnie dni przeglądałem różnego rodzaju fora i poszukałem kilku zestawów. Moim marzeniem jest podłączenie tego sprzętu pod komputer i telewizor LCD. Byłbym w siódmym niebie jakty taki sprzet był w przystępnej cenie. Cena? sądzę, że do 1700 zł - 1800 zł to max. Podam tutaj moje propozycje, które biorę pod uwagę. Oczywiście inne propozycje będą pozytywnie odebrane przez moją osobę:)

Pierwszy sprzęt polecony na tym forum (dziękuje osobie która mi pomogła):

http://allegro.pl/yamaha-pianocraft-e330-gwar-3-lata-audioklan-raty-i1335043440.html

Drugi:

http://www.megamedia.pl/mikrowieza-jvc-ex-ak1.php?cnv=f08b10-8ce78398ce

Trzeci:

http://www.audioplaza.pl/go/_info/?id=4100&partner_id=25252525&code=b965da1e366cf8a6a16fea97420cd885

Czwarty:

http://allegro.pl/sony-cmt-mx700ni-mp3-bez-ryzyka-i1328104302.html

i Piąty:

http://www.rtvmax.pl/go.live.php/PL-H3/sklep/SMjU5OA%3D%3D.html?title=D-M38%20System

byłbym serdecznie wdzięczny za pomoc.

Dzięki Panowie.

Mam Denona D-M38 od tygodnia, głośniki podłączone jakimś kablem OFC 2,5mm2 za 3,5 za mb, gra to naprawdę... przyjemnie, wykonanie sprzętu i obsługa - bardzo dobre i intuicyjne, dużo możliwości podłączenia (AUX x2). Basu nie brakuje, można dokupić sub, dałem za wieżę 1600 zł w sklepie HiFi w Katowicach - teraz czekam na słuchawki (o ile się załapię). Uwaga: Jeśli chcecie mieć słuchawki to nie kupujcie Denka poniżej 1500 zł bo promocja obejmuje przedział cenowy od 1500 zł wzwyż (w Euro widziałem za mniej niż 1500)!

Teraz tak: zastanawiałem się między MCR-E640 (cena około 1800 zł w Saturnie po obniżkach) i F107 (ciężko dostać poniżej 2000 w autoryzowanym sklepie), Yamahe odrzuciłem (wraz z narzeczoną) za paskudny design głośników (piano-błyszcze), wspomnianą przeze mnie wcześniej niebieską diodę trybu Pure i dock dla IPoda, powiem tak: niech sobie to gra mega zaj... (bo gra fajnie), ale tyle kasy dać za coś co jest nie dorobione - dziękuję. Za różnicę ceny między F107 a M38 można mieć parę płyt w sklepie a droższy denek aż taki "eh i ohowy" nie jest, poza tym od F107 wolałbym już "klocki" z Denona czy Yamahy na pewno zagrają lepiej.

Kompaktowość, niezła moc, świetna obsługa MP3 oraz naprawdę przyzwoita jakość i detaliczność dźwięku przeważyły na korzyść M38. Parafrazując kogoś z jakieś "cenowarki" - 1600 zł na Denka to jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w moim życiu.

PS. Czy wiedzieliście, że górna część D-M38 która nie posiada kratek wentylacyjnych to idealne miejsce na położenie pudełka po CD ? :)

Ja jedynie się zastanawiam czy mając Playstation 3 i Xboxa 360 (czyli odtwarzacze BD i DVD) warto pakować się w jakikolwiek sprzęt oferujący odtwarzacz DVD... Z logicznego punktu widzenia to nie ma sensu. Jednak zastanawiam się jak najlepiej podłączyć taki sprzęt grający do telewizora (bo zapewne tak docelowo to będzie wyglądało: Telewizor centralą dla konsol i sprzętu grającego). Bo jednak za to też płacę, także lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie sprzętu tylko audio (do mp3jek również), chyba, że coś przeoczyłem z technicznego punktu widzenia.

Denona widziałem i naprawde mi się podobał.

Edytowane przez Grisza1010

Witam Panowie. Od dłuższego czasu czytam wasze forum i muszę przyznać, że jest sporą kopalnią wiedzy. Dzięki waszym informacją zdecydowałem się na zakup lepszego sprzętu serii „mini”. Mam nadzieję, że będę mógł liczyć na waszą pomoc. Chciałbym kupić jakiś zestaw mini i mam już paru faworytów. Ze względu na to, że będzie on z czasem użytkowany przez moją córkę musi spełniać parę wymagań tj. obsługa iPod Nano, fajnie jak będzie miał „timer” oraz „CD text”.

Poniżej moi faworyci:

Yamaha MCR-550 lub MCR-330, Onkyo CS-545 i Pioneer X-HM50-S

Dzisiaj byłem w MM, mieli tam akurat X-HM50 i CS-545. Niestety nie było warunków do odsłuchu, ale na pierwszy rzut Pioneer zagrał bardziej dynamicznie, nie wiem nawet czy nie miał za dużo niskich tonów (za bardzo były odczuwalne). Niestety bez pilota nie było możliwości regulacji barwy.

Słuchał ktoś tych dwóch zestawów? Który z nich jest godny polecenia?

ten pionek jest piekny. zachwycam sie nim poki co wirtualnie. zaraz go gdzies sprawdze. mam nadzieje ze nie jest lepszy od denka ktorego dopiero co kupilem. W kazdym razie prezencje ma pionek wspaniałą

dla ciekawości kupiłem komplet nóżek innych gumowych do chario http://www.odbojniki.com/index.php?dzial=oferta&grupa=samoprzylepne&rodzaj=stozkowe&typ=ip-rbs-57

i dźwięk zmienił się na łagodniejszy w całym paśmie ale mniej dynamiczny na basie z mniejszym zejściem,

albo tak mi się tylko wydaje ;)

Focal + Naim

jak by ktoś miał ochotę :)

http://allegro.pl/jvc-sp-exa010-rewelacyjne-dwudrozne-glosniki-hi-i1346551636.html

jest błąd w opisie aukcji 1sztuka okazuje się być 1 kpl za 315zł :). Dzwoniłem i pytałem

Pozdrawiam

Edytowane przez BraWo100

Witam Wszystkich.

Przeglądam ten temat od wielu tygodni i nie znalazłem jeszcze odpowiedzi na mój dylemat.Otóz moi rodzice poszukują miniwieży do słuchania przede wszystkim muzyki poważnej,ale też nadającej się do odsłuchu książek CD.W tym przypadku bardzo ważne jest żeby wieża zapamiętała ostatni odtworzony odcinek po wyłączeniu i ponownym włączeniu.Teoretycznie chodzi o posiadanie tzw. funkcji last memory.Kilka miesięcy temu ktoś skarżył się że nowe piano miało z tym problemy.Prosiłbym o wypowiedzi użytkowników w tym temacie.Szukam sprzętu do 2500 zł.,piano,denon etc.,ale przede wszysstkim musi posiadać tę funkcję.

z góry dziękuję za odpowiedzi

poozdro

Zarówno denek jak i yamaha nie ma funkcji zapamiętywania utworu niezależnie czy to płytę odtwarzamy czy USB. Wiem na pewno ze taka funkcje pamiętania ostatniego odtwarzanego utworu z usb ma onkyo cs525. Jeśli dobrze pamiętam, to nawet po wyjęciu USB nawet pamięta ale pewności nie mam, bo dawno to testowałem. Z płyty onkyo odtwarza od początku zawsze, ciekaw jestem czy nowe modele onkyo pamiętają z usb ostatni odtwarzany utwór.

Ciekawe dlaczego tej funkcji nie uwzględniają,bo teoretycznie w przypadku sprzętów odtwarzających pliki mp3(tzn.duża ilość utworów na jednej płycie),funkcja taka jest przydatna.Obecnie u moich rodziców stoi jakiś taki tani Samsung za 300zł. i takową funkcję posiada.

pozdr.

Ciekawe dlaczego tej funkcji nie uwzględniają,bo teoretycznie w przypadku sprzętów odtwarzających pliki mp3(tzn.duża ilość utworów na jednej płycie),funkcja taka jest przydatna.Obecnie u moich rodziców stoi jakiś taki tani Samsung za 300zł. i takową funkcję posiada.

pozdr.

Radia samochodowe pamiętają ostatni utwór i to firm nie byle jakich, w wieżach stacjonarnych jest to funkcja raczej nie używana, poza tym wieże w przedziale cenowym o których mowa służą w 90% przypadków do odtwarzania płyt CD Audio a na nich za wiele utworów zwykle nie ma, stąd pewnie brak takiej funkcji. Denon M38 chyba pamięta ostatni utwór z USB, nie jestem pewien teraz bo zawsze denka wyłączam na listwie i wszystko się resetuje (zegar, ostatni utwór). Jak chcesz kombajn to się nad Sony zastanów, bo tam za nie wielkie pieniądze masz nawet WiFi, Yamaha, Denon, Onkyo to inna liga.

Na jakiej podstawie twierdzisz że służą do słuchania przede wszystkim CD?Jest Wręcz przeciwnie.Pojawiły się przecież w wieżach porty USB i twarde dyski,czy nawet stacje dokujące do Ipoda.

O Zadnym tanim kombajnie nie wspominałem.Szukam wieży do muzy klasycznej,więc zależy mi na jakości.

Zarówno denek jak i yamaha nie ma funkcji zapamiętywania utworu niezależnie czy to płytę odtwarzamy czy USB. Wiem na pewno ze taka funkcje pamiętania ostatniego odtwarzanego utworu z usb ma onkyo cs525. Jeśli dobrze pamiętam, to nawet po wyjęciu USB nawet pamięta ale pewności nie mam, bo dawno to testowałem. Z płyty onkyo odtwarza od początku zawsze, ciekaw jestem czy nowe modele onkyo pamiętają z usb ostatni odtwarzany utwór.

Z postu wnioskuje że miałeś przyjemność odsłuchiwać interesujące mnie „mini” (Yamaha MCR-550, Onkyo CS-545 i Pioneer X-HM50), która według ciebie gra najlepiej? i której obsługa jest najbardziej korzystna dla użytkownika. Dzięki za pomoc

jak by ktoś miał ochotę :)

http://allegro.pl/jvc-sp-exa010-rewelacyjne-dwudrozne-glosniki-hi-i1346551636.html

jest błąd w opisie aukcji 1sztuka okazuje się być 1 kpl za 315zł :). Dzwoniłem i pytałem

Pozdrawiam

Głośniki może i fajne, ale w instrukcji stoi jak byk: "Głośniki dostarczone w zestawie są przeznaczone do dostarczonego odbiornika i stanowią część systemu

EX-A10. Nie należy podłączać dostarczonych głośników do innych urządzeń, niż odbiornik z zestawu.

Podłączenie do innego urządzenia może spowodować uszkodzenie głośników".

Na jakiej podstawie twierdzisz że służą do słuchania przede wszystkim CD?Jest Wręcz przeciwnie.Pojawiły się przecież w wieżach porty USB i twarde dyski,czy nawet stacje dokujące do Ipoda.

O Zadnym tanim kombajnie nie wspominałem.Szukam wieży do muzy klasycznej,więc zależy mi na jakości.

do jakiej kwoty?

Focal + Naim

do jakiej kwoty?

Cena powinna być w miarę rozsądna,dlatego myślałem najpierw wydać jakieś 2500zł.,ale poprzeczkę dałoby się trochę podnieść jakby zaistniała konieczność.nie jestem pewien czy do końca doczytałeś że sprzęt ma służyć także do odsłuchu książek dźwiękowych,więc bardzo zależy mi żeby zapamiętywał po wyłączeniu ostatni odtwarzany utwór.Już widzę że będą z tym problemy,tzn. wygląda na to że aparaty omawiane w tym wątku funkcji takowej nie posiadają.Tym niemniej chciałbym to jednak potwierdzić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.