Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Seria Primo także doczekała się wersji 2.0

Na stronie producenta właściwie 1 już niema.

Dzielony system skłąda się z kilku elementów do wyboru:

Wzmacniacze zintegrowane:

PRIMO CENTO VT REV2.0

100W / 8Ohm p.c. (Końcówka mocy 2x LM3886 na kanał+lampa)

PRIMO SETTANTA REV2.0

70W / 8Ohm p.c. (Końcówka mocy ???)

CD playery:

PRIMO CD REV2.0

PRIMO CD VT REV2.0 ("zlampizowany" cd player)

Tuner:

PRIMO VT TUNER (piszą że także na lampie)

Wyglada ciekawie zwłąszcza dla miłośników takich hybryd w wydaniu mini może to być świetny sprzęt.

przy tym żonglowaniu cenami, modelami, nieustannym porównywaniu, nie zapominajmy o jednym ważnym spostrzeżeniu: AA Primo kosztuje może ok. 3500zł, ale bez kolumienek. Zatem żeby móc zacząć cieszyć się muzyką potrzeba co najmniej 5tys

Jeśli jesteśmy przy cenach (nowych elementów obecnie w ofercie) to prym wiedzie chyba nadal Denon CX3 (ok 13tyś wzm, cd, kolumny), zaraz za nim nowe dziecko Teac'a kontynuator serii Reference czyli model 600 (ok 8tyś wzm, cd) i Onkyo Separate Colection A933/C733 (ok 7tyś wzm, cd). Do dwóch ostatnich dodając stosowne klasą kolumienki i jakiś kabel wyjdzie 10 do 12tyś :)

Pocieszający jest fakt że za "pare" lat te systemy z pewnością będą na Allegro dostępne w wtórnym obrocie za 1/3 ceny :) :P...

Eee tam:P

Najpiękniejsze i najdroższe mini to nadal lampowy Luxman i jego zestaw SQ-N100 + D-N100. Obecna cena to min 16tyś zł. za zestaw bez kolumn.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Tylko niestety (moim zdaniem) wszystkie 3 wymienione systemy są oparte w wzmacniacze cyfrowe...te systemy niemają nic wspólnego z starymi konstrukcjami...pokoiku zimą się niedogrzeje :P

z fajnych klimacikowych klocków to aura note bardziej mi się podoba od luxmana mini

http://www.hi-fi-tone.com/images/media/20080101/img/image002.jpg

Focal + Naim

to cd ma klimacik :) yamaha chyba też kiedyś podobny cd wypuściła

mi osobiście ampli szampański k-1000 bardzo się podoba gdyby był tylko sam do kupienia to może bym się zastanowił, a i następny fajny klocek który ma w ampli wejście optyczne :) żeby np z kompa muzę słuchać

Focal + Naim

..K-1000 na Europę koloru szampana chyba zabrakło, jedynie szczotkowane aluminium + głośniki odpowiednio czarne lub wiśniowe.

Samo "K" gra bardzo czysto, przyjemnie, a przełączając się w tryb "clear A" ..co ja będę mówił, należy posłuchać, ja na pierwszy ogień puściłem Duffy i jej Rockferry...

Marcus

Ten Stello to mi się bardzo spodobał...szkoda że drogi troche ;(

-DA100 Signature $995 USD;

-CDT100, $895 USD;

Dac ma wejście USB a to dodatkowy +.

Niżej foto całej serii i tył źródła.

post-15842-100007416 1239819646_thumb.jpg

post-15842-100007417 1239819646_thumb.jpg

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Mi tez bardzo przypadlo do gustu te mini Stello proste wykonczenie super materialy,a zmieniajac temat to ja zaczynam sie rozgladac za innymi mini bo ta moja Yamaszka zaczyna szfankowac to znaczy odtwarzac, bardzo czesto zaczyna zacinac sie szuflada pozatym zaczyna wczytywac plyty z wielkim halasem :( mysle ze bez servisu sie nie obejdzie

post-21568-100007414 1239820993_thumb.jpg

post-21568-100007415 1239820993_thumb.jpg

>mikson, 15 Kwi 2009, 21:09

>a jak gra ta soniawka ? ciepło i gdzie to można zobaczyć posłuchać? są jakieś recki?

Ten zestaw to mega rarytas i nawet fotek niewiele w sieci można znaleźć :(. Oprócz opisów pojedynczych elementów i dyskusji na paru forach coś w deseń tej naszej forumowej nic nienapotkałem...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.