Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko fajnie, ale wątek trochę traci wklejaniem po raz enty tych samych mini ;) Szczególnie że wiemy jak te mini brzmią. Ten Pionner nie jest jakimś szczególnym mini. W AV został oceniony średnio.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

DawidM,

to nie jest to samo mini, PDX-Z10 to nowość Pioneera zapowiedziana na maj 2009.

upgradowana wersja Pioneera kosztuje niestety dużo drożej niz poprzednicy - 5000zł bez głośników!

Ups :P w takim razie przepraszam ;) Wygląda łudząco podobnie.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

>Ten Pionner nie jest jakimś szczególnym mini.

to może być bardzo szczególne mini IMHO, najlepsze na rynku funkcjonalności do tego jeśli Pioneer usprawnił dźwięk, a wszystko wskazuje na to że podszedł bezkompromisowo do jego budowy (niestety przełożyło się to bezpośrednio na cene urządzenia) możliwe że będzie to kandydat do najlepszego mini all in one do 5kzł

DawidM, 16 Kwi 2009, 20:20

>Ups :P w takim razie przepraszam ;) Wygląda łudząco podobnie.

no tak wygląd urządzenia się nie zmienił - widocznie uznali że design nie wymagał tuningu ;)

Ja podjąłem decyzję, będę sprzedawał Piano i będę szukał kupna Denona 102 bez kolumn do 1400-500zł. Mam nadzieję że wszystko się uda i niedługo będę mógł się pochwalić nowym nabytkiem.

DawidM a nie uwarzasz ze roznica w dzwieku miedzy Piano a 102 wynika przedewszystkim z zastosowanego zrodla mnie ciekawi jakby wypadlo Piano z innym odtwazaczem

marcusSE, 16 Kwi 2009, 20:05

>No wlasnie ciekawe czy bedzie wiecej mini z mozliwoscia odczytu SACD

jest jeszcze w zapowiedzi mini McIntosh MXA60 - również z SACD na pokładzie..

DawidM, 16 Kwi 2009, 20:56

>Ja podjąłem decyzję, będę sprzedawał Piano i będę szukał kupna Denona 102 bez kolumn do 1400-500zł.

>Mam nadzieję że wszystko się uda i niedługo będę mógł się pochwalić nowym nabytkiem.

Gratuluję słusznej decyzji :) i w 100% zgadzam się z Twoją opinią na temat brzmienia , w takim razie chyba zgodzisz się z moim twierdzeniem że "denek" gra cieplej od piano?

Jestem jeszcze ciekawy na jakich kablach pracuje odsłuchiwany przez Ciebie zestaw ?

giagi, 16 Kwi 2009, 22:17

>stomasz - szkoda czasu na f102 lepiej i taniej wyjdzie seria 10 lub pokusić się na Teaca 500

hmm... tylko że ja już drugi rok mam f102 i jestem z niego bardzo zadowolony :)

Ja również uważam że zmiana Piano na F102 (w odwrotną strona także bo niechodzi o samego Denona czy o Piano) jest bez sensu na dłuższą mete bo to kręcenie się w kółko. Zmiana barwy szybko się zatrze bo klasa brzmienia pozostanie ta sama. Jeśli wymieniać to na coś wyższej klasy. Następną kwestią jest ewentualna odsprzedarz jak się znudzi...Piano bez kolumn za 1000zł zawsze się sprzeda w pare chwil bo to marketingowy hit-opinia i popularność robi swoje...używany Denon F102 bardzo wątpie by za takie pieniądze poszedł u nas przez małą popularność a przy zmianie Piano na F102 jeszcze trzeba dołożyć...Niechodzi mi co jest lepsze ale jaki sens mają takie zmiany kosmetyczne do których trzeba jeszcze dopłacać...to już lepiej kupić nowy F100 za 850zł :) który już długo się sprzedać niemoże...

Jak sprzęt ma być nowy to moim typem jest Sony 501 (dzielony-pewnie pamiętacie), nowa "większa" Yamaha a jak niemusi być nowy to można by długo dyskutować choć pewniaki Yamaha Classic line 10 czy Teac 500 byłby itak w czołówce. Sensowne byłoby także zapolowanie na Denona 201sa czyli referencyjne mini tej firmy sprzed paru lat. Wzmacniacz jest w stałej ofercie na Allegro nowy za 800zł, z CD może by się dało dogadać żeby załatwili bo kiedyś był nowy za 500zł...

jestem podobnego zdania że dla małej różnicy dźwięku robić spory ruch,

ciekawe jak piano z cd denka by zagrał bo tu moim zdaniem jest haczyk,

jak bym zmieniał to coś na np mf x150 :)

pozdr

Focal + Naim

Przejście klasę wyżej to wydanie min. 3500zł. za nowy zestaw. Do tej kwoty nie ma nic co brzmi klasowo lepiej łącznie z Solo Arcama, a tylko inaczej. Jeśli mowa o Arcam i jego mini to dopiero seria Solo czy przenosi Nas klasę wyżej. Dlatego zdecydowałem się na ten krok. Średnica jest największą bronią zestawu Denona i gdyby nie to że tak ładnie połączyły się z moimi obecnymi kolumnami to bym przecież Piano Crafta nie sprzedawał.

tomasz, 16 Kwi 2009, 22:10

>DawidM, 16 Kwi 2009, 20:56

>

>>Ja podjąłem decyzję, będę sprzedawał Piano i będę szukał kupna Denona 102 bez kolumn do

>1400-500zł.

>>Mam nadzieję że wszystko się uda i niedługo będę mógł się pochwalić nowym nabytkiem.

>

>Gratuluję słusznej decyzji :) i w 100% zgadzam się z Twoją opinią na temat brzmienia , w takim razie

>chyba zgodzisz się z moim twierdzeniem że "denek" gra cieplej od piano?

>Jestem jeszcze ciekawy na jakich kablach pracuje odsłuchiwany przez Ciebie zestaw ?

Zgadzam się że gra cieplej, zestaw był odsłuchiwany na kablach QED jak się nie mylę. :)

Jeszcze jedno, nie chce ani Yamahy serii 10 ani Teaca 500, bo zestawy grają jeszcze mniej ciepło niż Piano Craft, a tym bardziej Denon 102 który jest najbardziej "ciepły" z tych typów. Mogę zmienić kolumny, ale nie chcę bo grają na prawdę fajnie.

DawidM, 17 Kwi 2009, 08:18

>Przejście klasę wyżej to wydanie min. 3500zł. za nowy zestaw. Do tej kwoty nie ma nic co brzmi

>klasowo lepiej łącznie z Mini Solo Arcama, a tylko inaczej. Jeśli mowa o Arcam i jego mini to dopiero

>seria Solo Music przenosi Nas klasę wyżej. Dlatego zdecydowałem się na ten krok. Średnica jest

>największą bronią zestawu Denona i gdyby nie to że tak ładnie połączyły się z moimi obecnymi

>kolumnami to bym przecież Piano Crafta nie sprzedawał.

Ps. To jest poprawna wersja ;)

a słuchałeś solo mini? tak z ciekawości pytam, bo opinie są takie że to maleństwo gra na poziomie dzielonych urządzeń niejednokrotnie droższych

Focal + Naim

W MM sprowadzali go komuś indywidualnie ;) Miałem to szczęście być w tym miejscu, koleś nawet wziął swoje kolumny(Magnat quantum 603). Zagrało to fajnie ale jasno, góra najlepsza jaką słyszałem, średnica lekko wycofana ale głosy brzmiały bardzo dobrze. Bas miał wypełnienie, był szybki. Ogólnie sprzęt jest bardzo solidnie wykonany, widać że kosztuję trochę więcej. Gdybym miał inne kolumny to może bym się skusił.

no właśnie problem w tym że tym segmencie rynku budżetówki grają dość jasno a często z zapiaszczoną czy kującą górą i kupując ciut jasne nie mówię neutralne kolumny można mieć troszkę męczący dźwięk,

dlatego ja zaczynam zbierać kasę na zupełnie inny sprzęt z wyższej półki bo w tym segmencie ciężko jest o ciepłe brzmienie, coś mi mówi żeby iść w stronę naima i vienny ;)

Focal + Naim

DawidM - tu się Tobą nie zgodzę, seria 10 gra moim zdaniem znacznie cieplej niż zapiaszczony piano natomiast Teac gra bardzo detalicznie na górze i może być przy nie odpowiednich kolumnach wrażenie ostrości. Zresztą oba te zestawy grają po prostu o klasę wyżej niż piano i porównywanie ich do piano nie jest na miejscu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.