Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych klubowiczów Posiadam Piano Crafta e 400 i chce zmienić kolumny zastanawiam się nad zestawami KODA K 5500T lub coś z oferty KLIPSCH a mianowicie model Reference RB-61 albo RB-81 Słucham głownie muzyki typu Metal Rock muzyka filmowa. Pozdrawiam.

Ja do Piano mogę polecić Mission serii M. O ile jeszcze ktoś ma na stanie to polecam posłuchać.

Edytowane przez Raziel

Missiony są też w miarę jasne, z ciemniejszych kolumn to Tannoye, Wafle diamenty 10.2, warte posłuchania są także Eposy Els 3.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

No do kwoty 700 zl, w grę wchodzą używki oczywiście. Miałem już kiedyś tannoy m2 i powiem tak, bas był ok ale średnica była niezmiernie drażniąca, wyższe wokale przy większych głośnościach rozrywały mi głowę.

Nie lubię podbitej średnicy i wyższej średnicy, strasznie mnie to drażni. Najbardziej satysfakcjonuje mnie dźwięk ze słuchawek CAL! jednak wiem, że aby taką jakość uzyskać na sprzęcie wolno stojącym to piano nie wystarczy. Jednak chciałbym się do tego zbliżyć w maksymalnym stopniu przy finansach jakie obecnie posiadam.

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

No do kwoty 700 zl, w grę wchodzą używki oczywiście. Miałem już kiedyś tannoy m2 i powiem tak, bas był ok ale średnica była niezmiernie drażniąca, wyższe wokale przy większych głośnościach rozrywały mi głowę.

Nie lubię podbitej średnicy i wyższej średnicy, strasznie mnie to drażni. Najbardziej satysfakcjonuje mnie dźwięk ze słuchawek CAL! jednak wiem, że aby taką jakość uzyskać na sprzęcie wolno stojącym to piano nie wystarczy. Jednak chciałbym się do tego zbliżyć w maksymalnym stopniu przy finansach jakie obecnie posiadam.

Wiekszosc Wharfedali z serii Diamond nie posiada wady o ktorej piszesz, maja bardzo gladka srednice co bardzo dobrze odbija sie na wokalach. Rowniez w Tannoyach serii F ten efekt jest mniej slyszalny niz w M. Obawiam sie ze do tego amlitunera trudno bedzie dobrac odpowiednie kolumny gdyz on sam w sobie nie jest najlepszej jakosci, ale faktycznie jesli juz to warto szukac po ciemniejszej stronie mocy :)

Dlaczego niby nie ma jakości? Ja właśnie z tzw. "dużych" klocków przesiadłem się na stare Piano. I w ten sposób zakończyłem poszukiwania sprzętu. A były jakieś NAD-y, Arcamy, Denony czy Kambodże. Były różne cd-ki, były daki itp. Parenaście dni temu skończyło się na Piano i już. Właśnie z Mission.Gra to w większości metal. Sprzęt z manufaktur zaś zupełnie mnie nie interesuje. Chyba, że głośniki.

A jest ktoś z wawy u kogo mógłbym posłuchać tych missionów bądź wafli?

Przed chwilą kupiłem sam amplituner pianocrafta 840 z myślą o puszczaniu muzy wyłącznie z ipoda. Zobaczymy jak to naprawdę gra ponieważ w sklepie typu MM to i tak nic nie słychać tak naprawdę.

Pozostaje zakup kolumn. Na allegro są oryginalne kolumny do 840 w cenie 450 zl za nowe. Jednak zastanawia mnie czy nie kupić od razu czegoś lepszego.

Np kolumny właśnie od mcr1330. O ile w ogóle można je kupić.

Z tego co udało mi się wysłuchać w sklepie kolumny piano grają dość jasno a ja wolę mimo wszystko dźwięk podawany z gracją i słodkim przyciemnieniem. Coś jak denon f 107 tylko z większym i nie tak pudełkowym basem.

Polecilibyście coś?

http://www.audiostereo.pl/koda-harmony-k-5500t_82879.html

może takie do piano ,, z opisu grają dość przyjemnie i ciepło

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Mikson mogą grać ale jedno jest pewne, maskownic bym z nich nie zdejmował :)

Poszukam ich gdzieś po warszawie, może będą jakieś cywilizowane warunki na odsłuch.

Ruszy je te piano czy będzie zbyt wątły?

Edytowane przez ProgRockJester

Właśnie zastanawiam się nad zakupem samego amplitunera od Piano 840 z myślą słuchania muzyki z ipoda a jeśli chodzi o kolumny to albo KODA k5500t cena wydaje się w miarę rozsądna a jak nie to może coś z oferty KLIPSCH rb 61 ponoć bardzo efektywne.http://www.ceneo.pl/756970?se=ig6uQA35GAafmPT5dtzRqT_H4ZjbMHZt&gclid=CLfxp9KH3qoCFcQG3wodZCsr9Q

Właśnie zastanawiam się nad zakupem samego amplitunera od Piano 840 z myślą słuchania muzyki z ipoda a jeśli chodzi o kolumny to albo KODA k5500t cena wydaje się w miarę rozsądna a jak nie to może coś z oferty KLIPSCH rb 61 ponoć bardzo efektywne.http://www.ceneo.pl/756970?se=ig6uQA35GAafmPT5dtzRqT_H4ZjbMHZt&gclid=CLfxp9KH3qoCFcQG3wodZCsr9Q

Coz z tego ze efektywne, skoro maja te upiorne jak dla mnie, tubowe wysokotonowki z bardzo waska charakterystyka kierunkowa. Radze, posluchaj najpierw gdzies przed zakupem i nie tylko siedzac w jednym idealnym miejscu - w niektorych modelach juz 0,5 m glowa w bok i wysokie jak nozem uciał. Ogolnie mowiac, nie polecam.

Marcinoss jak chcesz to odezwij sie do mnie na priv, podam ci namiary na goscia ktory sprzedaje ampli od piano w cenie nieco ponad 500 zl

Marcinoss jak chcesz to odezwij sie do mnie na priv, podam ci namiary na goscia ktory sprzedaje ampli od piano w cenie nieco ponad 500 zl

A to jakas tajemnica? Przeciez caly czas na allegro zalegają. Jeszcze niedawno byly po 450 zl. http://allegro.pl/amplituneryamahawzm-r-840-ipod-iphone-i1755610712.html

Ciekawe podejście z tymi tubowymi przetwornikami ma SZROT, dziwne że w Trianglach jakoś tego nie dostrzegłem. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Słuchajcie co sądzicie o marce ONKYO? Znalazłem ''coś'' co idealnie wpisuję się w taki klasyczny a jednocześnie solidny i paradoksalnie nowoczesny styl ( design) Niestety mi jakoś marka Onkyo kojarzy się z czymś co tylko udaje dobre audio coś z marketu ( to samo myślę o marce Teac ). Z góry przepraszam jeśli kogoś uraziłem .

Słuchajcie co sądzicie o marce ONKYO? Znalazłem ''coś'' co idealnie wpisuję się w taki klasyczny a jednocześnie solidny i paradoksalnie nowoczesny styl ( design) Niestety mi jakoś marka Onkyo kojarzy się z czymś co tylko udaje dobre audio coś z marketu ( to samo myślę o marce Teac ). Z góry przepraszam jeśli kogoś uraziłem .

Przypuszczam, że toż w jakichś marketach sprzedają:

http://www.teac.eu/highend-audio/

Ponieważ marka Onkyo nie wyrobiła sobie w Polsce takiej pozycji jaką by chciała, trochę przez konflikt z innymi markami w Polsce, w historii postów AS jest to bardzo dobrze omówione, poszperaj, dowiesz się wszystkiego. Generalnie jest to solidna marka.

Edytowane przez DawidM

Ja z chęcią porównałbym Denka 107 i Oknyo CS-1045. Niestety ten model Onkyo jest trudno dostępny w jakimś stacjonarnym sklepie. Ciekawi mnie, czy 1000 zł różnicy pomiędzy tymi zestawami przełoży się w znaczący sposób na jakość dźwięku, bo wykonanie to chyba jest na podobnym poziomie jakościowym.

Mam takie pytanie, czy wasze Pianocrafty mianowicie modele MCR też są wyprodukowane w Malezji?

Chińskie nie jest teraz takie ostatnie

Dzisiaj po kolei posłuchałem paru różnych mini. I fajnie wypadł TEAC CR-H500 z Tannoyami V1. Zagrał na poziomie Yamahy E-730, Marantza M-CR502. Warto posłuchać.

Natomiast mały Pioneer zagrał prawie identycznie jak ten odpowiadający mu Sharp. Wydaje się tylko lepiej z zewnątrz zrobiony. Oba miały dość przytłumiony dźwięk.

Mógłbys coś więcej napisać?

Właśnie zastanawiam się nad zestawem z TEAC CR-H500 albo Marantz M-CR503...

Mógłbys coś więcej napisać?

Właśnie zastanawiam się nad zestawem z TEAC CR-H500 albo Marantz M-CR503...

Trudno więcej napisać, bo był to szybki odsłuch porównawczy w MM.

Co mi się rzuciło w ucho, to dźwięk wyraźniejszy i pełniejszy niż pozostałych.

Edytowane przez 4fury4

Witam. Chce kupic mini zestaw. Do wyboru Denon DM38 lub Marantz MCR 503. Mam juz kolumny Dali Concept 2 i pytanie czy zagra to z Mini Marantz. Jako ,ze juz mam kolumny bardziej skłonny jestem kupic ta Marantza, chyba ze byłoby ok jakbym w Denku podmienił kolumny ? Chce mini tez podłaczyc do laptopa. Mam V-Dac Musical Fidelity i moze cos wyciagnie z laptopa. Muzyka Vocal Trance i podobne klimaty. Choc słucham wszystkiego. Prosze o opinie co by tu kupic z tych dwóch wyzej wymienionych.

Powracam do klubu mini, po TEAC 500 i Linn Classik wylądowało u mnie Sony z 1980r :)

Cacuszko, analogowe brzmienie z lekko wyłagodzoną górą ale energia niesamowita, z Sony G1 robi co chce.

Tutaj linki:

http://www.thevintageknob.org/sony-Precise_P7.html

http://www.thevintageknob.org/sony-TA-P7F.html

http://www.thevintageknob.org/sony-ST-P7J.html

post-22432-0-26270000-1314452961_thumb.jpg

post-22432-0-90764800-1314452967_thumb.jpg

Edytowane przez Konio

ładne cacucho, jak san techniczny ? w końcu to vintage, u mnie w starym harmanie wzmaku trzeszczały poencjometry, ale zostało to naprawione.

ps. nigdy więcej vintage, lata mimo wszystko robią swoje takie same mam zdanie o W124 i 190 ;p

Edytowane przez knopek
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.