Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja raz na próbę obciążyłem odtwarzacz Piano grubą i ciężką encyklopedią. Też cykanie bardzo ale to bardzo się zmniejszyło, czyli jednak kwestia stolika i obciążenia. Tak mi się wydaję ;) Oczywiście cykanie występuję(słyszymy je tylko w nocy gdy gramy po cichu).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

i moje Piano niestety cyka :) no i jak mam sie jeszcze czepiac to szuflada moglaby ciszej chodzic no i dvd mogloby szybciej wczytywac plytki(jest troche slow-motion )

Czy ktoś jeszcze pamięta takie cudo... początek lat 80

Chyba marcusSE marzył o starych porządnych konstrukcjach. :)

Jako ciekawostkę gorąco polecam ten temat: http://unitra.eu.org/node/88

post-17993-100005458 1233180095_thumb.jpg

>> stomasz, 28 Sty 2009, 23:01

o matko cos takiego posiada/posiadal moj wojek. jutro jade do babci to zakrece sie wokol niego...jak ma jeszcze to dam foty i postaram sie posluchac tego sprzetu jesli jeszcze stoi :) ale niczego nie obiecuje

ps. moje E320 szumi ale slychac to dopiero jak zrobie gosnoscna "0"

Widzę, że seria 10 robi się coraz bardziej pożądana :) to dobrze bo za parę miesięcy będę się pozbywał zapewne swojej jak uzbieram na Teaca ;).

marcusSE - seria ten brzmi rewelacyjnie, nie wiem jak brzmi CX-3 wszyscy chwalą ale mnie strasznie nie przekonuje ta przetwornica zamiast porządnego trafa.

Czy ktoś miał może przyjemność porównywać brzmienie yamaszki 10tki do teaca 500?

ALTON, 29 Sty 2009, 11:39

>http://www.hifido.co.jp/KW/G0101/P0/A10/E/10-10/S0/C08-41842-40495-00/

>

>Łał.. jego długość powala :)

Jakby troszkę zaniedbany ale i tak cacuszko...

Marka Denon urzeka mnie między innymi perfekcją wykonania.

Strefaz, 26 Sty 2009, 22:56

>>stomasz

>Całkiem przyzwoicie to wygląda tzn dobrze :)

>Mógłbyś przeczytać symbol na pierwszym tranzystorze przykręconym do radiatora, między panelem

>czołowym a płytą górną jest luka i tam conieco widać a jestem ciekawy co napędza tego Denona :)

>Toroid codziennością w mini też niejest :)

Jeszcze raz kilka rozbieranych fotek F102, tym razem wyraźniejsze i ta najważniejsza. :)

post-17993-100005362 1233262010_thumb.jpg

post-17993-100005363 1233262010_thumb.jpg

post-17993-100005364 1233262010_thumb.jpg

Na wszelki wypadek jeszcze te ujęcia, żeby trzeci raz nie zanudzać tym samym tematem :)

Muszę przyznać że każdy detal w obudowie wykonany jest z niesamowitą dokładnością.

post-17993-100005360 1233262496_thumb.jpg

post-17993-100005361 1233262496_thumb.jpg

>stomasz

Wykonanie naprawde robi wrażenie. Nietylko jak na zestaw mini. Dbałość o szczegóły bardzo cieszy oko. Poza toroidem, kondy elna for audio słusznej pojemności dają do myślenia-widać że w tym modelu konstruktorzy postarali się...w konstrukcjach z ostatnich lat jest raczej nieczęste...tymbardziej w mini :) Pozatym całość sprawia wrażenie bardzo dokładnie i starannie wykonanego pożądnego sprzętu według mnie estetyką wykonania mogącego konkurować z dużo droższymi konstrukcjami. Niestety na tranzystorach nieznam się na tyle żeby coś powiedzieć więcej niż że to produkt Denona. Takie fotki mogłyby być umieszczone w prospekcie reklamowym bo jest co pokazać :)

Pozdrawiam

Kenwood bardzo ładny, kolumny robią wrażenie bardzo solidnie wykonanych, pewnie gra fajnie? Tylko dlaczego producenci uparli się na te niebieskie podświetlania?

nie znam piano rx-410 :)

ja porównywałem e410 przed zakupem z denkiem f102, denek minimalnie zagrał lepiej na górze średnica porównywalna za to bas mi się bardziej z piano podobał, ale w salonie nie wiem który był wygrzany a który nie i jak zagrał by denek 102 po wymianie kabli i monitorów jak w tej chwili mam z piano a różnica jest bardzo duża na plus,

dodatkowo cena była jak dla mnie na plus w przypadku piano 1500 a 2200 denek to 50% więcej jak kupowałem w sierpniu,

Focal + Naim

Powiem tak... nie ma w Kenwoodzie dżojstika to jest ..najnormalniejsza gałka do przekręcania :)

Podświetlenie, fakt mocne ..ale , właśnie istnieje możliwość ustawienia natężenia światła na wyświetlaczu wraz z możliwością całkowitego wyłączenia podświetlenia przy pokrętle (bardzo przydatne:)

To się nazywa rozebranie na części ;) hehe

Swoją drogą widać wszystko jak na tacy. Nieźle wyposażony jest Denon. Znacie firmę Micromega, też ma w ofercie klocki którym raczej bliżej do mini niż pełnoprawnych klocków, desing niezły, dźwięk w prasie też chwalą.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

tu ich aktualna oferta:

http://en.micromega-hifi.com/index.php

Dotarł do mnie amplituner Yamaha rx-10. Powiem tak, jestem dosyć miło zaskoczony tym klockiem. Jednak pomyśle dla niego o czymś bardziej finezyjnym niż bose. Wykonanie, hmm.. już wiem co kolega ALTON swego czasu miał na myśli - mówiąc że e810 yamahy wygląda plastikowo ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.