Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

102 od 103 różnią się tym że 103 ma dysk twardy do składowania muzyki bardzo fajna sprawa :)

natomiast uważam że mój piano z wymienionymi monitorami na usher s520 i kablami gra w tej chwili przyjemniej niż firmowy zestaw denka 102 a mój koszt po wymiana wyszedł 2300 a cena denka 2200 czyli podobnie dlatego zdecydowałem się na piano, :) natomiast gdyby piano firmowy zestaw kosztował w chwili zakupu tyle co denek 102 to pewnie miałbym denka bo porównując brzmienie denka faktycznie było bardziej spokojne i mniej ostre ale nie porównywałem prawdopodobnie obu wygrzanych zestawów :)

Focal + Naim

alton ja osobiście polecam do przesłuchania usher s520 to są małe mini monitorki ale niesamowicie muzykalne http://www.audiofast.com/main.asp?idm=14&ids=147&idsu=301&r=0&wersja=0

używki chodzą do tysiaka nówki teraz około 1500 jak ja kupowałem to pln był jeszcze mocny i kosztowały 1100 w okleinie i niecałe 1300 w lakierze piano :)

mają bardzo fajny bass zróżnicowany szybki , fantastyczną średnicę lekko ocieploną i soczystą górę ale nie męczącą , znikają w pokoju :) doskonałe do muzyki instrumentalno wokalnej jazz etc ale raczej małe składy i ja ich też używam do ambitniejszej elektroniki bardzo dobrze się sprawują

na innym forum też są osoby które mają piano z uszatkami i sobie bardzo to zestawienie chwalą, polecam odsłuch

Focal + Naim

Myślę że odsłuch da najwięcej korzyści, Alton daleko do mnie nie ma, ew. ja mogę się wybrać do niego z moimi kolumnami ;) Wszystko w kwestii dogadania się..Więc pozostanie mu potem tylko posłuchać Usherów czy Heco.

Druga sprawa to taka że wczoraj dorwałem w Empiku za 15zł podwójne wydanie HiFi CHoice z płytą do optymalizacji sprzętu. Dziś rano ją puściłem, jak się kąpałem, wyszedłem z psem, 1 i 2 test dobiegł końca. Po ogarnięciu pokoju puściłem sobie doskonale znaną mi płytę DM i cholera, poprawa dźwięku :) Nie wiem co mam powiedzieć, myślałem że już moje Triangle się dogrzały itd. a tu taka niespodzianka ;)

Poniżej zdjęcia owej płyty.

zdjcia0029rq2.th.jpg

zdjcia0030jb0.th.jpg

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

jeszcze raz zdjęcia bo przedtem się nie udało ;)

post-17052-100005215 1233395735_thumb.jpg

post-17052-100005216 1233395735_thumb.jpg

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

A teraz cos dla milosnikow stereo w eleganckim wydaniu,moze na zdjeciach dobrze tego nie widac ale glosniczki i mini jest wykonczona skora na zywo przepieknie to wyglada ciekawe sa tez same glosniki zwrocie na nie uwage(nie wiem czy to rozwiazanie sie sprawdza ale o ile pamietam to kiedys podobny patet stosowala marka Triangle to juz Ty Dawid chyba wiesz najlepiej :) )

post-21568-100005195 1233405067_thumb.jpg

post-21568-100005196 1233405067_thumb.jpg

Wydanie HiFI Choice numery 09/10 z roku 2008 sprzedawane jako dwupak z tą płytą za 15zł.

@ Zyzio

Brzmi interesująco.

mikson, 31 Sty 2009, 09:36

>tak wyglądają moje :) sypialniane maleństwa :) ale to nie ja robiłem tę fotkę :)

Fotografujący nie wnikał zbytnio w szczegóły ... :) :)

dawidM, ja też jutro biegnę do empiku po płytkę...

Pozdrawiam Panowie.

mikson, 31 Sty 2009, 09:36

>tak wyglądają moje :) sypialniane maleństwa :) ale to nie ja robiłem tę fotkę :)

Fotografujący nie wnikał zbytnio w szczegóły ... :) :)

dawidM, ja też jutro biegnę do empiku po płytkę...

Pozdrawiam Panowie.

> marcusSE, 31 Sty 2009, 20:18

te terminale glosnikowe w Stereo Two w to nie przypadkiem WBT-0765,

mnie ciekawi model Stereo One...bo na foto widac jakby nie tylko monitorki ale i jednoska byla opakowana w skore

post-21637-100005124 1233436588_thumb.jpg

seba6891

Tak dokladnie model ktory Cie interesuje to Audio Pro Classic i masz racje mini rowniez wykonczone skora glosniczki to mondial M3 no i jest jeszcze subik tez wykonczony skora :)

post-21568-100005121 1233438435_thumb.jpg

post-21568-100005122 1233438435_thumb.jpg

te Mondial M3 maja nawet atrakcyjna cene. 200 funtow co przy kursie 5PLN daje 1000PLN czyli okolice Usher 520...niestety to raczej troszke za wysokie progi dla mojego E320...

marcusSE slyszales moze jak graja te monitory?

Niestety tylko je ogladalem prezentuje sie super to taki minielegancik sluchalem tylko Stereo One co do monitorkow to jezeli niemasz uprzedzen do szwedzkich producentow(ja takowych nie mam :) ) i cena jest bardzo dla Ciebie istotna to moze zainteresuja Cie monitorki marki XTZ juz wklejalem gdzies tu fotki sa produkowane calkowicie tu trafiaja prawie wylacznie na rynek skandynawski a szkoda np XTZ93 to klasowo to co wymieniane Ushery czy Kef i30 tyle ze sa duzo tansze ale ciezko je kupic.tu stronka http://www.bildochljud.se/index.php?cat=50611&kategori=&testid=3867

Pozdrawiam

post-21568-100005086 1233498234_thumb.jpg

monitory fajnie wyglądają ale pytanie jak grają i jak zagrają z pc?

przepisy gotowe na monitory do pc masz na forum ja bym nie ryzykował z producentem nie dostępnym u nas jak nie zapasują to będziesz mógł je sprzedać ale za ile 50% wartości zakupu?

Focal + Naim

mikson

=>jak nie zapasują to będziesz mógł je sprzedać ale za ile 50% wartości zakupu

Z tym sprzedaniem za 50% to bym nie przesadzal ale napewno zgadzam sie z Toba ze najwiekszy problem to brak mozliwosci odsluchu mysle ze jedynie to przekresla jedynie zakup takowych glosniczkow z kolei to ze nie bardzo sa dostepne na rynku(w Polsce)nie oznacza ze nie sa nikomu nieznane i nie porownywane w testach z B&W czy innymi pozatym wielki +dla nich za wykonanie wyglad no i w dobie made in china to jednak made in sweden pozatym cena w porownaniu z innymi monitorami z tej polki klasowej jest nizsza(cala historia jak to zrobili) najlepszym rozwiazaniem napewno bylo by osobiscie posluchac i samemu wyrobic sobie opinie :) choc i tak uwazam ze w tych cenach wygladaja o niebo lepiej od innych :))

post-21568-100005057 1233520186_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.