Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

skoro juz oscylujemy w ciekawostkach za 1xxxx to prosze:

Esoteric (a w europie TEAC) X-01 CD/SACD Player za 13000 USD

http://www.soundstage.com/revequip/esoteric_x01.htm

(w Polsce znalazlem oferte na zamowienie za ok 60000PLN czyli cena nowego Golfika)

Chcesz powiedziec ze ten naped jest zywcem wziety od komputera o kurcze ciekawe jakiej marki no choc Yamaha w swoim nowym zestawie 2000 tez zastosowala taki patet z napedem cd(to chyba chodzilo cos o niezawodnosc szuflady ) :)

no jak wiadomo zywotnosc komputerowej szuflady to w wypadku lepszych modeli grubo ponad 150000 godz.

ja mam w kopmuterze jako 2 naped stare hitachi z 1999 i jesli chodzi o bledy odczytu (test w nero), cichą prace, wibracje, czas reakcji to bije nowy naped LiteOn na glowe.

wiec uzycie w audio analogue komputerowej szuflady z wyzszej pulki jest uzasadnione, bo moze sie okazac ze jest on lepszy niz napedy PC, denona, onkyo

może się okazać ale nie musi :)

ja jednak jestem zwolennikiem i będę do tego dążył żeby ominąć w przyszłości klocek CD :)

nie mam zamiaru dawać 3tysi za ładnie opakowane cd komputerowe ;)

a tak poważnie to chce całą kolekcje cd umieścić na serwerze audio np mac mini w wav flac itp i z niego optykiem na daca puszczać albo jak podałem ładnego linka do accuphase :) czyli wzmak i dodatkowy moduł DAC do wmaka :) dla mnie byłby najlepszym rozwiązaniem :)

Focal + Naim

szkoda że nie są w wersji mini :) http://www.accuphase.co.jp/model/e-250.html

ale wygląda świetnie, słuchałem model e213 w salonie kiedyś i umarłem

kiedyś w przyszłości jak dorosnę i będę miał większą kolekcję dojrzałej muzyki :)

Focal + Naim

marcusSE, 3 Lut 2009, 20:58

>mikson

>A co sadzisz np o rozwiazaniu Denona czy mogloby cos takiego Ciebie przekonac to Denon CHR-103 z

>dyskiem 40GB :)

Kilka miesięcy temu można było kupić nówkę na allegro jeśli dobrze pamiętam za niecałe 1500 zł.

Pozdrawiam :)

ALTON, 31 Sty 2009, 19:06

>Wybrałem Heco Victa 300.. Usher ani Triangle nie na moją kieszeń :).

Ładne te kolumienki - gratuluję wyboru, pewnie przynajmniej nie będziesz musiał w nich dłubać. :)

No i mam HECO. Jeżeli chodzi o wykonanie skrzyń - w sumie niema się do czego przyczepić. Są dość lekkie jak na swoje wymiary co sugeruje płytę kartonową 12mm jako obudowa. Wygląd zewnętrzny dość ciekawy. Dźwięk? Wszystkie opinie które przeczytałem są w 100% trafne. Super przestrzeń i ładnie zakreślona średnica z dodatkiem dość ostrych wysokich. Basu nie jest zbyt wiele ale rekompensuje to szybkością. Czy jestem zaskoczony? Szczerze mówiąc jeżeli chodzi o design spodziewałem się dużo więcej :). Muszą się jeszcze dogrzać także mam nadzieję, że z dźwiękiem będzie tylko lepiej. Popołudniu wrzucę zdjęcie systemu.

Mam pytanie dotyczące 2 mini systemów - NAD c715 i TEAC CR-H225 Czy ktoś już słuchał tych 2 klocków? Gdzieś czytałem, że to są 2 te same systemy w trochę zmienionych obudowach. Ze specyfikacji technicznej wynika, że rzeczywiście może być to ten sam system.

post-19213-100004879 1233732751_thumb.jpg

post-19213-100004880 1233732751_thumb.jpg

Jako ciekawostkę zamieszczę zdjęcia środka z VICTA 300. Na zdjęciu niema wysokotonówki - zamiast standardowego magnesu ma mały neodym. Jest lepiej niż przypuszczałem.

http://picasaweb.google.pl/altonzasx/HECOVICTA300#

=>stomasz Kilka miesięcy temu można było kupić nówkę na allegro jeśli dobrze pamiętam za niecałe 1500 zł.

Pozdrawiam :)

No nie jest to malo choc z 2strony tez nie az tak wiele ja rowniez mysle mikson ze to fajny pomysl powiadasz ze Ty wolisz juz bez cd a mnie przekonuje taki pomysl Denona zreszta nagrywarka cd Yamaszki tez jest z dyskiem fajnie by bylo gdyby Piano Yamaszki w odtwarzaczu miala taki dysk z 200GB i( Ipod niepotrzebny :) ) a to ze jeszcze jest cd to bardziej czyni to jako uniwersalne zrodlo.

Pozdrawiam

ALTON

Gratuluje zdecydowania podjecia decyzji i zakupu glosniczkow mi niestety takowego zdecydowania brakuje.Mam nadzieje ze wyslesz fotke jak nowy zakup prezentuje sie z reszta systemu :)

tam masz rację że czyni to bardziej universalnym źródłem cd i hdd,,tylko pytanie z czego musisz zgrać z kompa z cd? a dwa wolałbym mieć jednak wzmak z dac-iem dobrym kosztem braku cd i hdd bo wolę magazyn mieć w formie serwera np mac mini czyli audio flac wav etc i filmy divix :) dlatego to rozwiązanie jest jak dla mnie bardziej sensowne i też obsługiwane z pilota :) oczywiście w denku jest fajny i czytelny wyświetlacz,

Focal + Naim

Panowie.. 40GB dysk w klocku Denona w 2009 roku za grubo ponad 3.000 w komplecie. To dla mnie chyba jednak albo za drogo albo JUŻ za staro (pojemność dysku). Choć nie ukrywam że wygląda i brzmi całkiem ładnie..(słyszałem z podpiętymi KEF)

pozdrawiam.

post-20519-100004845 1233756909_thumb.jpg

Dysk chyba mozna wymienic.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Lub podlaczyc przez USB zewnetrzny dysk. Nie wiem tylko czy ma toto wsparcie dla FLAC czy tylko AAC.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Miały być zdjęcia.. wyglądają fatalnie :) Trzeba było mocno skompresować. Lepsze w odnośniku niżej:

http://picasaweb.google.pl/altonzasx/Yamaha10SeriesYamahaYSTSW515HECOVicta300#

post-12824-100004841 1233760544_thumb.jpg

post-12824-100004842 1233760544_thumb.jpg

post-12824-100004843 1233760544_thumb.jpg

troszkę drogawo ale jeżeli ma dobrego daca na pokładzie :) i flac nie obsługuje

więc dlatego twierdzę że mini mac za 2tys nowy i dac dodatkowy za tysiaka lepiej zagra i będzie bardzie pojemne i funkcjonalne :)

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.