Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

http://gadzetomania.pl/2009/02/04/przeglad-platformy-nvidia-ion/

http://www.nvidia.com/object/sff_ion.html

jeżeli za tysiaka będzie to do wyrwania to będzie to rewelacja

czyli dekodowanie pełne HD :) serwer audio z wyjściem optycznym

i serwer video w malutkiej obudowie :) pod systemem linux z XBMC :)

ja zacieram łapki :)

Focal + Naim

ALTON

No fajny ten zestawik fajnie ze kolorek glosniczkow pasuje do suba no i ogolnie podoba mi sie Twoja Yamaszka szczegolnie wzmak :) Super ze Heco nie oszczedza na materialach i wykancza glosniki porzadnie chociazby obwodki glosnika to nie plastik tylko aluminium (ladnie tez wygladaja Heco Aleva) :)

post-21568-100004836 1233767622_thumb.jpg

ALTON, 4 Lut 2009, 09:45

>Jako ciekawostkę zamieszczę zdjęcia środka z VICTA 300. Na zdjęciu niema wysokotonówki - zamiast

>standardowego magnesu ma mały neodym. Jest lepiej niż przypuszczałem.

>

>http://picasaweb.google.pl/altonzasx/HECOVICTA300#

Obejrzałem sobie Twoją galerię... no,no - jesteś prawdziwym pasjonatem. :)

Gdzieś wyczytałem że głośniki neodymowe są wrażliwe na przegrzanie, dlatego do moich neodymów w skromnych SC-F102 przykleiłem radiatory - tak na wszelki wypadek - gdy niema żonki w domu lubię "pogonić" głośniki. :)

marcusSE, 4 Lut 2009, 10:20

>=>stomasz Kilka miesięcy temu można było kupić nówkę na allegro jeśli dobrze pamiętam za niecałe

>1500 zł.

>Pozdrawiam :)

>No nie jest to malo choc z 2strony tez nie az tak wiele...

W 2007 r. Denon CHR 103 kosztował w Polsce około 3000 zł. :(

Przyszła mi do głowy taka refleksja: duży denon - dysk 40 GB, malutki ipod a dysk 160 GB - jednak "nanotechnologia" fascynuje mnie bardziej. :)

stomasz

=>Przyszła mi do głowy taka refleksja: duży denon - dysk 40 GB, malutki ipod a dysk 160 GB - =>jednak "nanotechnologia" fascynuje mnie bardziej. :)

No tak masz racje ze przy 160GB Ipoda te 40 Denonka to niewiele no ale gdyby tak bylo juz z 400GB a odtwarzac odtwarzalby SACD/CD/DVD/ i to na wysokim poziomie no to niewiem(ok troszke mnie ponioslo :)) )

mikson moze to Ciebie zainteresuje gdzies znalazlem cos takiego to Evesham Technology

post-21568-100004823 1233780880_thumb.jpg

tego aopena kojarzę ale to jest platforma jak w mac mini na czipsecie gma więc zwykłe divixy uciągnie ale 720p czy 1080p nie ma mowy :) i robiony jest na wzrór maca mini :) a ta nowa platforma będzie sprzętowo dekodowała HD video i przynajmniej dwukrotnie mniejsza i oszczędzniejsza bo siedzi tam nowy atom :)

Focal + Naim

> mikson 4 Lut 2009, 17:04

az nie taka rewelacja bo pelne HD i naped BL mam juz na swoim notebooku z konca 2007

i tam masz cene w dolarach czyli u nas musisz przeliczycz USD na PLN i pomnozyc razy trzy lub piec (bo pewnie taka beda marże kasowac jak to zazwyczaj robia z takim sprzetem)

marcusSE, 4 Lut 2009, 21:54

>No tak masz racje ze przy 160GB Ipoda te 40 Denonka to niewiele no ale gdyby tak bylo juz z 400GB a

>odtwarzac odtwarzalby SACD/CD/DVD/ i to na wysokim poziomie no to niewiem(ok troszke mnie ponioslo

>:)) )

Spoko - moim zdaniem to tylko kwestia czasu - może najwyżej kilku lat ... tak sobie myślę (czytaj - mażę) :)

ja bym raczej pozostal przy "mysle", bo wiadomo, technika idzie na przod, a co jest stare i "zacofane" technicznie staje sie mniej chciane,a jak jest mniej chciane to cena leci w dol...

marcusSE, 4 Lut 2009, 18:13

>ALTON

>No fajny ten zestawik fajnie ze kolorek glosniczkow pasuje do suba no i ogolnie podoba mi sie Twoja

>Yamaszka szczegolnie wzmak :) Super ze Heco nie oszczedza na materialach i wykancza glosniki

>porzadnie chociazby obwodki glosnika to nie plastik tylko aluminium (ladnie tez wygladaja Heco

>Aleva) :)

Victa ma obwodki z plastiku, na kantach tania i slaba folia rozlazi sie, do tego karton. W srodku pelno brazowego pylu. Mam victy 700. Graja sucho i kartonowo. Jako plumkacze do ksiazki czy do kompa moga byc ale w stereo nie powalaja. Scena nie ma glebi, jest na lini glosnikow, zero holografi, malo szczegolow, powyzej 9 wpadaja w przester i graja okropnie, do 9 jest a miare ok, ale powyzej to cale pasmo sie rozlazi. Nie mozna powiedziec ze gra kolumna tylko poszczegolne glosniki. Wysokie wala po uszach. Wole sluchac sennheiserow hd 215 niz heco victa 700.

Btw w Victa 700 jest chyba ta sama wysokotonowka co w 300. Tez z malym magnesikiem. Dzieki plastikowej srebnej obwodce wymiana wysokich a cos innego staje sie nie mozliwa. Imho w cenie 600-700zl daja rade ale w cenie sklepowej(widzialem je w okolicach 1500zl) mozna znacznie lepiej.

Uwazam serie victa za marketowe gnioty:)

seba wiadomo że laptopy już mają wpomaganie HD jak mój też ale tu nie chodzi o to żeby podłączać co raz lapcia i kombinować z przelotkami tylko mówimy o małej platformie multimedialnej wielkości dwóch paczek papierosów z wyściem HDMI bezpośrednio na tv i optycznym na dac-a z nowym energooszczędnym procem zużywającym kilka wat tylko i pełnym dekodowaniem HD sprzętowo , temat jest godny uwagi bo jest to luka w rynku która ma duży popyt jak się okazuje czyli platformy ITX nano i piko :) ja osobiście chciałbym mieć taką skrzyneczkę w domu jako serwer :)

Focal + Naim

Jeśli chodzi o Heco to wg. mnie podstawkowce tej serii zaczynają się od serii Aleva w górę. Kosztują około 1200-1500zł.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ew. Metasy są jeszcze do zaproponowania w cenie poniżej 1000zł ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

mój kolega ma KEFy iq3 z rotelem bardzo to milutko gra :)

http://www.allegro.pl/item536790048_kef_iq30_nowegwar_5_lat_iq_30_gratisy.html

a to jest nowa seria ponoć troszkę ją poprawili i podobno jest łatwiejsza impedancyjnie

Focal + Naim

Tench

Jezeli chodzi o Heco to fakt tylko raz je widzialem i byly to o ile pamietam z seri Celan zreszta ich serie sa bardzo do siebie podobne ale te niemieckie glosniczki byly super wykonczone i pierscienie dokola glosnika byly aluminiowe :) widocznie z nizszymi modelami juz nie jest tak slodko :(

post-21568-100004794 1233826066_thumb.jpg

Celan (dawniej elan)to zupelnie inna bajka inna szkola brzmienia (budwoie tez nie ma czego zarzucic)lepsze przetworniki to naprawde udane konstrukcje do tego latwe do napedzenia przez wiekszosc wzmakow. Wysoka efektywnosc. Ponizej celan chab jednak nie warto. Szkoda ,ze cena waluty w naszym kraju wyglada ja wyglada bowiem jeszcze do niedawna warto bylo te kolumny sciagac z niemiec czesto byywaja na tutejszym ebayu w cenie 300 euro za model 300.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Tench wiem, wiem. Patrząc chociażby na cenę Vict wnioskujesz, że jest to niska półka i ja się z tobą również zgadzam. obwódki głośników to plastik - ale z 2 strony co z tego skoro spełnia swoje zadanie? U mnie w środku panuje porządek i niema zbędnych "śmieci" w skrzyni. Jedno mnie przeraziło - stuknięcie w ściankę obudowy powoduje efekt "dzwonu" :).. Jeżeli chodzi o dźwięk to tak jak pisałem wcześniej. Osobiście odnoszę wrażenie, że grają porównywalnie z JPW ML_910. Aaa i okleina.. na kantach baaaardzo łatwo ją uszkodzić.

ALTON, 5 Lut 2009, 12:58

>- stuknięcie w ściankę obudowy powoduje efekt "dzwonu" :)...

Aż pobiegłem zastukać w obudowę SC-F102 - uff, głuche jak pień ... :)

Pozdrawiam.

ALTON, 5 Lut 2009, 13:01

>Odnośnie HECO - są 3 serie, najniższa Victa, wyższa Metas i najwyższa Celan.

Zapominacie o Aleva, a znajduję się ona między Metas a Celan i wg. mnie oferuję najlepszy stosunek możliwości do ceny ;)

Z tym dzwonem napisałem z pewną nutką humorystyczną natomiast faktycznie obudowy dość mocno rezonansują. Ale ważne, że grają tak jak się spodziewałem :)

Kabel głośnikowy "WireWorld Carnival Silver Plus" - mam dwa kawałki po 30 cm. to trochę za mało żeby coś do nich podłączyć - może ktoś słyszał jak brzmią te kabelki ?

post-17993-100004733 1233867020_thumb.jpg

post-17993-100004734 1233867020_thumb.jpg

post-17993-100004735 1233867020_thumb.jpg

> mikson 5 Lut 2009, 07:23

zwracam honor...jesli to wszystko co wymieniles ma byc umieszczone w 2 paczkach LM, to moze to pudelko byc duzym krokiem w przod jesli chodzi o multimedia

DawidM, 5 Lut 2009, 21:18

>ALTON, 5 Lut 2009, 13:01

>

>>Odnośnie HECO - są 3 serie, najniższa Victa, wyższa Metas i najwyższa Celan.

>

>Zapominacie o Aleva, a znajduję się ona między Metas a Celan i wg. mnie oferuję najlepszy stosunek

>możliwości do ceny ;)

Jest jeszcze kilka modeli.Nowe Celan XT i obecnie flagowy model statment.

http://www.heco-audio.de/index.php?id=heco_produkte

Jesli natomisat chodzi o stosunek jakosc cena to tak jak pisalem celan jednak w naszym pieknym kraju cena zakrawa na parodie.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Nie będę ingerował w środek. Osobiście wychodzę z założenia, że nie warto tuningować fabryki. Jak mi nie pasuje to po prostu kupuję nowe a stare sprzedaję. A z racji, że dźwięk mi odpowiada (troszkę się średnica wycofała przez te 2 dni) to nic nie ruszam.. ani tez nie sprzedaję :-).. narazie nie.

Ps. Już chyba o to pytałem ale co szkodzi ponowić :)

Może ktoś ma do sprzedania samo CD z modelu E410 bądź 810? :)

Ciężko będzie z samym źródłem od Piano, allegro, ebay ew. jakaś sieć sklepów, może Audioklan, MM czy Avans. Ja bym swój sprzedał gdybym znalazł gdzieś źródło od X-raya Musical Fidelity w dobrej cenie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.