Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dawid za bardzo kombinujesz :)

takie fajne cd MF do tak mizernego piano chcesz podłączyć? :)

to już kup to cd z prosiakiem :) http://www.e-hifistuff.com/wp-content/uploads/2008/06/x150.jpg

Focal + Naim

Bardzo mi się podoba te mini Musical Fidelity, tylko ta cena i czekanie na okazje(aż się gdzieś pojawi) ;)

Jednak biorę to pod uwagę jeśli chodzi o modernizacje systemu(w sumie za samą elektronikę Piano 1000zł bym dostał), zobaczymy czy w tym roku uda się coś zrobić w tym elemencie, czy ta wymiana poczeka na kolejne lata.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

W sumie Stefaz dał dobry obrazek, ale generalnie najbardziej interesują mnie te dwie odmiany X-raya.

post-17052-100004635 1233946032_thumb.jpg

post-17052-100004636 1233946032_thumb.jpg

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Alton

Nie masz wrazenia ze bass jest kartonowy a srednica sucha??

Kolumny nie sa beznadziejne, sa utwory ktore brzmia swietnie a sa takie ktore obnazaja slabe strony vict...

http://www.musicalfidelity.com/products/xseries/index.html

ta nowa seria wychodzi drożej bo musisz mieć psu zasilający moduł :(

http://www.musicalfidelity.com/products/archived/x150.html

a do tego prosiaka nie potrzeba :) te prosiaczki czasem przelatują przez allegro i cene trzymają mocno sam wzmak prawie 2tys

Focal + Naim

ALTON, 6 Lut 2009, 15:29

>... nie warto tuningować fabryki...

Nieraz warto - często fabryka oszczędza na materiale po to żeby zejść z kosztów - czasem domowym sposobem można to naprawić i za "psie pieniądze " uzyskać zaskakujący efekt.Ostatnio np. matą bitumiczną wykleiłem od wewnątrz obudowę mojego komputera - efekt: komputer wyciszył się o jakieś 40 %

stomasz, 6 Lut 2009, 23:16

>ALTON, 6 Lut 2009, 15:29

>

>>... nie warto tuningować fabryki...

>

>Nieraz warto - często fabryka oszczędza na materiale po to żeby zejść z kosztów - czasem domowym

>sposobem można to naprawić i za "psie pieniądze " uzyskać zaskakujący efekt.Ostatnio np. matą

>bitumiczną wykleiłem od wewnątrz obudowę mojego komputera - efekt: komputer wyciszył się o jakieś 40

>%

Jak dobrze wytlumiles to wkrotce moze sie wyciszyc o 100%;)

Tench, 7 Lut 2009, 23:32

>Jak dobrze wytlumiles to wkrotce moze sie wyciszyc o 100%;)

Do odważnych świat należy... ;)

giagi - mam przeczucie że nie wiesz jak mata bitumiczna wygląda - ale ten temat to raczej na innym forum... ;)

Myślę że jeśli mini manta to od serii v7 :)

Mnie się te kolumny nie podobają, za sztuczne są dla mnie, za dużo widzę hi endu w low endzie ;)

mikson, 9 Lut 2009, 12:49

>a podobno grają nieźle i mają przetworniki vify :)

Dla mnie to są udane mini monitory do niewielkich pomieszczeń(do 12/14m2), na przetwornikach Vify. Cena do 3kzł. Mam nadzieję że w przyszłości będą grały u mnie z Piano w sypialni, a główny system będzie prawdopodobnie na kolumnach Triangla.

post-17052-100004380 1234183360_thumb.jpg

post-17052-100004381 1234183360_thumb.jpg

Jak do 3kzl to moga byc tez takie monitorki do piano no i maja bardzo latwe obciazenie sa faktycznie 8ohm(ja szukam ceny slicznych Triangli Comete z 2reki :) )

post-21568-100004374 1234185650_thumb.jpg

post-21568-100004375 1234185650_thumb.jpg

post-21568-100004376 1234185650_thumb.jpg

http://www.proac-loudspeakers.com/1sc.php

:)

bardzo podobne przetworniki ;) oczywiście te w proac są sasa :)

i proac kosztuje 3 czy 4 krotnie więcej ale czy tyleż samo brzmi lepiej? :)

Focal + Naim

Mam nadzieję, że mnie nie zlinczują za ogłoszenie. Cała moja Yamaha 10 series będzie w niedługim czasie do sprzedania. Jeżeli ktoś będzie chętny to niech napisze do mnie PW. Szykuję pieniążki na samochód :). Ponadto i subwoofer i monitory szukają nowego właściciela.

@MarcusSE

Z używkami Triangla może być ciężko, mało ludzie je sprzedaję ;) Jednak trzymam kciuki że coś dobrego wybierzesz :D

@ Alton

Gdybym miał ciut więcej miejsca na sprzęt, już byś miał dobrą ofertę z mojej strony. Jednak pewnie nie będziesz długo czekał na oferty, gdyż ta Yamaszka jest bardzo dobra i pożądana.

@ Mikson

Te Proac'i podobno bez problemu poradziły sobie z droższymi Usherami. Do poczytania w wątku "lubuskie odsłuchy..")

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.