Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zwrotnica jaka jest widać :) czyli cewki powietrzne słusznej średnicy i kondy SCR MKP.

A kabelki głośnikowe są zakończone banankiami z blokadą a interkonie Neutrik'ami.

Głośnikowe niesą dokończone bo niemiałem akurat termokoszulki czerwonej więc są oznaczone tylko "czarne" a tam gdzie złote będą "czerwone" na banankach :)

Oczywiście pisząc o słusznej średnicy cewek w zwrotnicy i miałem namyśli drut (1,4mm) a nie średnice samego elementu. Poprostu zmontowałem sobieprzy okazji zwrotke(mam nadzieje ostateczną wersje) do monitorków bo wcześniej miałem "przejściową" :)

witam serdecznie wszystkich klubowiczów ;)

przyznam się, że śledzę na bieżącą waszą dyskusję już od dłuższego czasu

nawet zadałem sobie trud przeczytania wszystkich wpisów od początku

skończyło się, na trzech z rzędu nieprzespanych nocach ;)

póki co krótko i konkretnie

udało mi się kupić denona ucd-f10 z serii f10, o której kolega Strefaz kiedyś wspominał

dotychczas posiadałem philips'a mz-7 (wiem, to zwykła wieża, ale jak na tego typu sprzęt to byłem z niej bardzo zadowolony, zarówno z brzmienia, jak i wyglądu, co jest dla mnie bardzo ważne).

Jakis czas temu padł w niej napęd, więc długo ratowałem się podłączeniem doń discmana.

Później zacząłem śledzić to forum, no i nabyłem wspomnianego denona. Póki co jest podłączony do wieży (co wygląda strasznie, ale jakość dźwięku uległa znacznej poprawie). W ogóle jestem z niego bardzo zadowolony: czysty, szczegółowy dźwięk. Wiadomo, że chciałbym znaleźć pozostałe elementy zestawu, ale zdaję sobie sprawę z tego jakie to trudne. Dlatego zwracam się z prośbą do Was o pomoc w skompletowaniu mu rodzeństwa ;) i to rodzeństwa stylistycznie podobnego (chodzi zarówno o dźwięk, jak i wygląd). Ogólnie klasyczna prostota i niewielkie rozmiary będą tu atutem. Oczekuje od wzmacniacza, że "nie zaszkodzi" mojemu denonowi, że nic nie weźmie z jego klarowności, ale też nie będzie miał wielkich ambicji by dodawać sporo od siebie. dziękuję za poświęcenie uwagi. pozdrawiam

>Rozpadlin

Amplifier z serii f10 niejest trudno upolować i w tym kierunku bym poszedł :)

Jeśli kolor Twojego CD to szary/tytan to niepowinno być problemu. Ostatnio był na allegro upa-f10(amplifier) i utu-f10(tuner) za 275 zł poszedł komplet w szarym/tytanowym kolorze...

Najgorzej jest z serią f88 bo cd, deck'i, tunery się trafiają czesto to amplifier'a nieuświadczysz choć design ma świetny (może dlatego nikt niesprzedaje). Alternatywą może być także udra-f10 (stereo amplituner), ostatnio dwa przez allegro się przewineły :)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

.

post-1391-100003804 1234725816_thumb.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

marcusSE, 14 Lut 2009, 16:16

>No akurat tego Denonka to widzialem i slyszalem ...

Witam marcusSE, jestem bardzo ciekawy Twojej opinii na temat brzmienia CX-1, ponieważ miałem okazję przeczytać kilka bardzo sprzecznych ze sobą opinii o jego brzmieniu.

Pozdrawiam.

@ kichanadeta

Rzeczywiście fajne i trafiające w 100% w moje gusta i potrzeby zszycia w 100% z kolumnami jakiegoś mini. Szkoda że teraz tyle wydatków mam(koncerty TimeWarp i Depeche Mode). Jednak dobrze je widzieć w obrocie. Trzeba będzie później na nie zapolować. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nagła i niespodziewana zmiana systemu. Ogłoszenie o sprzedaży zakończyło się wymianą.. na Piano. Jestem w szoku jak ten malec gra!.. Śmiem zaryzykować słowami, że gra lepiej od 10 series.

http://www.akustyka.info/alton/piano1.jpg

http://www.akustyka.info/alton/piano2.jpg

Mam identyczne Piano :) Już nie raz było mówione że Piano + wymiana kolumn i okablowania + dobre ustawienie + wygrzanie kolumn = da bardzo dobry efekt!

Ładnie się prezentuję.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

@ ALTON

Napisz jak się sprawuję zestaw 2.1 czy sporo lepszy efekt niż 2.0, warty dopłacenia kasy za sub(jak się ma wyjście sub out w Piano do tego). Oczywiście liczył bym na osobną relację w muzyce jak i podczas oglądania koncertu na dvd czy filmu. Cały czas się zastanawiam nad tym subem(ciągle mam obawy że zabierze mi dynamikę grania kolumn i doda dudnienie do muzyki).

>DawidM

Zmontuj suba na Mds08 jak na Pw Ci pisałem a zyskasz na dynamice ze dwie klasy w góre. To niemal pewne zwłaszcza w muzyce bo do kina z efektami trzęsienia ziemi się kompletnie nianadaje ale zato w szybkiej muzyce z wielobarwnym basem sprawdza się wyśmienicie bo szybkość i wielobarwność to jego główne atuty. Pewnego razu chłopaki porównywali 2xMds vs Peerless XXLS i te pierwsze wciągły nosem głośnik teoretycznie kilka klas wyższy, i sądząc po potężnej budowie XXLS'a mogącego ściany burzyć :)Mds08 do muzyki to pewniak :)

jedyna wizualna wada piano to ta cholerna plastikowa zasłonka radiatora na górze !! nie popisali się :)

ja też muszę coś z nią wyczarować może na czarno czy jak :)

Focal + Naim

>ALTON

Czy jest szansa że jakiś systemik zagości u Ciebie na dłużej? :)czy ciągła rotacja?:)

Szczerze to takiego kompletnu 10 series napewno bym niewypuścił bez konkretnego powodu...no ale Piano ładne jest i ma swój urok :)

trefaz, 16 Lut 2009, 17:42

>>DawidM

>Zmontuj suba na Mds08 jak na Pw Ci pisałem a zyskasz na dynamice ze dwie klasy w góre. To niemal

>pewne zwłaszcza w muzyce bo do kina z efektami trzęsienia ziemi się kompletnie nianadaje ale zato w

>szybkiej muzyce z wielobarwnym basem sprawdza się wyśmienicie bo szybkość i wielobarwność to jego

>główne atuty. Pewnego razu chłopaki porównywali 2xMds vs Peerless XXLS i te pierwsze wciągły nosem

>głośnik teoretycznie kilka klas wyższy, i sądząc po potężnej budowie XXLS'a mogącego ściany burzyć

>:)Mds08 do muzyki to pewniak :)

Cholera, cały czas mam obawy, nie ma to jak nausznie się przekonać ;) Będę cały czas brał to pod uwagę i głowił się co zrobić.

mikson, 16 Lut 2009, 17:47

>jedyna wizualna wada piano to ta cholerna plastikowa zasłonka radiatora na górze !! nie popisali

>się :)

>ja też muszę coś z nią wyczarować może na czarno czy jak :)

Można ją zdjąć ;)

Niezły rarytas, komplet F88 i chyba pierwszy raz wzmacniacz z tej serii bo pozostałe elementy się trafiają.Ciekawe na jakich pieniądzach się skończy bo dopiero się aukcja zaczeła a już ponad 500zł...

http://www.allegro.pl/item557819792_unikatowa_wieza_denon_okazja.html

Co do systemu na stałe.. jestem na tym punkcie zboczony niestety i bardzo często go zmieniam.. chyba częściej niż "skarpetki" :-). Odnośnie subwoofera w systemie stereo. To zależy z jakim subwooferem mamy do czynienia. Osobiście korzystam z Yamahy YST-SW515 i można powiedzieć, że jestem zadowolony. Subwoofer wymaga jednak odpowiedniego ustawienia i wyregulowania. Ma uzupełniać braki w paśmie monitorów (U mnie odcięty na 70Hz). Ładnie sieje dołem tam gdzie trzeba, nie dudni.. ale muli troszkę. Boisz się utraty dynamiki z monitorów - utracisz ponieważ bas przejmie w 90% subwoofer. Stracisz "uczucie" tego podziału pasma - teraz monitory grają basem a w 2+1 "wszystko" gra basem. Do szybkiej i dynamicznej muzyki nie przewiduję innej obudowy jak zamknięta. Szczerze mówiąc polecam pobawić się w DIY ponieważ do 1000zł niema na rynku absolutnie nic, co było by godne uwagi :(. Dobre używki trafiają się jak ślepej kurze ziarno.

Tej wersji nie, ale droższa z Dvd i kolumnami 3-drożnymi tak, gdzieś to jest w połowie lub pod koniec wątku. ;) Mówiąc krótko do Yamahy PC, Denona 102, Teaca czy Kenwooda(droższe modele) trochę brakuję. Jak na miniwieże z marketu to gra to dźwiękiem bardzo dobrym. Co do mini z lampami to najtańszy wart kupna jest z tego co się orientuję Magnat. Widziałem za 3k zł na allegro.

Jako że jestem trochę chory to życzę Wam dobrej nocy, ja idę do łoża i puszczę sobie to:

post-17052-100003674 1234816052_thumb.jpg

@Barthuss

Tak, to świetna muza i świetne wydanie :) DP to mój ulubiony band.

@ Mikson

Sprzedać raczej nie bo pewnie nie raz się jeszcze płyta przyda, mogę zrobić kopię bezstratną, nagrać na płytę i można to wysłać na podany adres przez Ciebie adres. Ew. zrzuta przez neta, ale tu trzeba poczekać do pt. bo w pt będę mieć lepszy, szybszy internet.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.