Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

discomaniac71, 25 Lut 2009, 01:32

>ALTON bo co? Zabronisz mi? Mowie co mysle i tyle. To ze kolega zalozyciel watku ma malo do

>powiedzenia na temat dzwieku to juz jest powszechnie wiadome. A co do zestawow mini to poza Linn'em

>Classic moglyby nie istniec - jak dla mnie przynajmniej.

Nie wiem co się dzieje z Audioholikiem, nie wiem jak dużą ma wiedzę, skoro ogłaszasz taki osąd to znaczy że wiesz więcej niż my. Krótkie uzasadnienie i albo przyznamy Ci rację albo nie. Proste.

Co do mini..Czyli wg. Ciebie np.Luxman, MF są dla Ciebie kiepskie(jeśli chodzi o ich mini) :P To ciekawe bo w pewnych aspektach dźwięku Linn'a nie można by koło nich postawić. Każda klasa cenowa ma swoje mini, więc trzeba się do tego przyzwyczaić(co lepsze potwierdziło się że wcale nie grają gorzej niż pełnowymiarówki).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zapowiedziany dysk do optymalizacji systemu(10 z 13 utworów z płyty która parę stron wcześniej jest pokazana z magazynu Hi Fi Choice). Jak postępować: ustawić poziom głośności między 7 a 8 godz. Włączyć płytę. Możemy teraz zrobić dwie rzeczy, albo wpierw puścić test 1(5 pierwszych "utworów"), albo zrobić test w całości. Czyli wpierw test 1 a potem automatycznie dalej test 2(kolejne 5 "utworów"). Oczywiście dysk zgrałem w formacie bezstratnym. Należy nagrać dysk(polecam program Burrrn).

Link: http://rapidshare.de/files/45616346/optymalizacja_systemu_audio.rar.html

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

dawid

wielkie dzieki za płytke!!!!!

zentaur

jaka jest różnica w brzmieniu między yamahą as2000 a 1000?

i jakie kolor wybrałeś? :)

Focal + Naim

discomaniac71 Ty natomiast jesteś góru w dziedzinie dobrego dźwięku.. oczywiście wszędzie musisz wtrącić swoje dwa mistrzowskie zdania bo inaczej chyba nie mógłbyś spać po nocach :).

Ps. Nikogo Twoje zdanie nie interesuje.. z tego co zdążyłem zauważyć.

DawidM

=>Oczywiście dysk zgrałem w formacie bezstratnym. Należy nagrać dysk(polecam program Burrrn).

Dawid ja rowniez z tego skorzystam :)

Fajnie ze miales taki pomysl i gest

Dzieki!!!!

Polecam zobaczyć w ruchu membrany na angraniu 10(praktycznie żadne dźwięki a ruch membran ogromny-jest to nagranie do rozruszania mechaniki membran) :)

Ciesze się że jesteście zadowoleni.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ALTON

25 Lut 2009, 11:54

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 964 / 370 / 8

discomaniac71 Ty natomiast jesteś góru w dziedzinie dobrego dźwięku.. oczywiście wszędzie musisz wtrącić swoje dwa mistrzowskie zdania bo inaczej chyba nie mógłbyś spać po nocach :).

Ps. Nikogo Twoje zdanie nie interesuje.. z tego co zdążyłem zauważyć.

Nie jestem i nie bylem nigdy zadnym guru podzielilem sie jedynie swoim spostrzezeniem - to wszystko. W dupie mam co sadzisz o mnie wiec daruj sobie.

mikson, mam srebrna yamahe - bo mamy jasne meble. co do roznicy 1000 i 2000 - nie gniewaj sie, ale porownawczy odsluch w salonie byl juz dosc dawno i nie pamietam co dokladnie w 1000 podobalo mi sie mniej. Nie zajmowalem sobie tym glowy bo planowalem i tak wzmak 2000 wiec skupilem sie na dobieraniu kolumn do wzmaka 2000. Z tego co pamietam w 2000 jeszcze lepsza byla detalicznosc i pzestrzen. Przy czym nie byla to dramatyczna roznica.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ALTON ci ktorzy znaja mnie osobiscie i uczestnicza w spotkaniach krakowskich ktore organizuje jakos nie narzekaja na moj brak kultury bo sami ja reprezentuja. Tym nie mniej jak mam do czynienia z chamem to zeby zrozumial musze wyrazic sie w jego jezyku stad zwrot do Ciebie. Pobedziesz troche na forum poznasz ludzi osobiscie skonfrontujesz wlasna wiedze w cztery oczy to mozemy pogadac. Na razie jestes na etapie Pianocrafta ktorego sluchasz razem z subem (sic!) gdzies pisales takze o starym Philipsie FA 960 za 1000 DM (w swojej klasie cenowej zupelnie niezly) i bardzo dobrze z pewnoscia na lepsze klocki przyjdzie kiedys czas ale szacunku moglbys sie nauczyc. To nic nie kosztuje.

Widzisz. Wszystko nabiera innego tonu jak ładnie piszesz i wyjaśniasz. Teraz mogę się z tobą zgodzić. Odnośnie szacunku z mojej strony. Jaki szacunek jak ktoś wyskakuje na mnie od buraków? Mimo wszystko pogrzebmy topór wojenny. Odnośnie sprzętu. Ja nie celuję w perfekcyjny dźwięk a raczej w poznanie jak największej ilości sprzętu. FA960 i piano to tylko nikły procent tego co słyszałem. Każdy ma jakieś zboczenie :).

Ps. Suba już niema.. nareszcie :-)

Jeszcze nawiasem. Mój język nie opiewa o słowa "buraku" i jemu podobnych. Sam również zdziwiłbyś się z jakim człowiekiem masz doczynienia.

Ps. Zakończmy na tym wpisie. Poco rozwalać temat.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Oki ALTON wystawiam reke na zgode:) FA 960 naprawde nie jest taki zly. Wole go od Grundiga A 903. Pozdrawiam i dobrej nocy.

PS Co zlego to nie ja:) A Piano za te 1600zl tez gra o wiele lepiej niz np zestaw Denona z serii 500 czy 700.

To jest alternatywa do nowej serii TEAC Reference 600 która kosztuję tyle co mini Arcama z serii Solo, Linn'a czy MF. Czyli raczej wyższa półka cenowa jeśli chodzi o mini. Seria Reference 500 myślę jest na poziomie segmentowych zestawów Yamahy, Denona czy Kenwooda do 3,5 tyś.

sorki ale takie małe tylko znalazłem http://www.hifi.nl/gfx/teac_16augustus2002_9.jpg

to jest ta starsza seria 500 :) kawał ładnej elektroniki

Focal + Naim

+ stała ekspozycja wzmacniaczy, cd-eków i tunerów w wysokich niezmieniających się cenach :)

Wczoraj wieczorem został wystawiony także amp 500 w komplecie z cd-ekiem z pudłami, papierami kupiony w PL. Był tylko pare godzin w cenie 900zł kup teraz.

Wnętrze tej sztuki wygląda znacznie lepiej od 500-ek jakie było widać ostatnio (na miedzi nieoszczędzali:) )

http://www.allegro.pl/item566186943_teac_h_500_mini_wieza_stereo.html

http://allegro.pl/item565973011_kef_xq10.html

Jeśli to co pisze sprzedający jest prawdą to w cenie 2,5-3k zł można mieć świetne kolumny do mini. Mówiąc krótko jeśli wszystko jest prawdą to mamy okazję na allegro :)

Link do recki: http://www.audio.com.pl/index.php?page=testy&act=html&katId=1&id=321

Jako ciekawostka. Właśnie zmierzyłem moc wyjściową piano przy 8R. Przy jednym kanale oddaje 66W przy 8,2R i zniekształceniach nie przekraczających 0,1%. Przy obu kanałach moc spada do 55,2W. Przy 6R powinno być odrobinę więcej. Czyli wedle tego prostego pomiaru piano oddaje odrobinę więcej mocy niż ma napisane w papierach.

alton

bardzo ciekawe pomiary, znaczy że piano jest w miarę uczciwe co do mocy

dawid

co do tej płytki do wygrzewania, generalnie troszkę sceptycznie podchodziłem do tematu, bardziej uważam że głośniki które grają ponad 6mcy powinny być już wygrzane, i albo uległem autosugestii albo faktycznie mam bardziej szeroką scenę, lepszą stereofonię i ciutek więcej powietrza wokoło oraz fajniejszy bardziej sprężysty bass lepiej słyszalny przy niższym poziomie volume, muszę to jeszcze raz zweryfikować :)

Focal + Naim

@ Mikson

Ja miałem podobnie jak Ty z moimi Trianglami(myślałem że 3mc kolumny są już wygrzane), miałem podobną miłą niespodziankę ;)

@ Alton

Fajne pomiary, dobre wyniki :)

chyba już wiem do czego podłączę mojego denona f10:

http://allegro.pl/item565647263_wzmacniacz_fisher_ca_m101_tuner_fishher_fm_m101.html

oczywiście żartuję, ale wskazany zestawik ma coś w sobie :)

tak na marginesie, oto mój szczurek:

http://allegro.pl/item545731458_znakomity_denon_ucd_f10_poznan.html

na zdjęcia z moich ustawień przyjdzie jeszcze czas czas

poza tym jestem ciekaw jak zagrałby z jakimś vintage-wzmakiem?

Ostatnio dość mocno mi po głowie chodzi Teac i tak sobie przyczajałem poszczególne elementy serii 500 i widziałem już dwa różne egzemplarze cd-playera z widocznymi śladami po otwieraniu szuflady śrubokrętem (mocne ślady na krawędzi wokół kieszeni od podważania śrubokrętem lub czymś podobnym). Jak myślicie czy to przypadek czy też jakaś wada? Teac ponoć ma dobre napędy a jego topowy vrds w wielu hajendach był stosowany...więc te troche niższe chyba też powinny być dobre.

Ps. w serii mini/midi też był model vrds tylko dostępność lipna i kosztował ze dwa worki złota :)

Teac vrds w wesji moni/midi był robiony pod serie 500 choć wizualne różni się od typowego CD dla serii 500. Bardziej mi się z stylem Denon'a ten widzi (raczej to nie kwestia foto bo to nie pierwszy vrds który takie skojarzenie mi nasuwa ale to tylko moja ocena). Ale najważniejsze jak to może grać? vrds Teac'a był montowany w Wadi, Accuphase :)

post-20011-100002441 1235813335_thumb.jpg

post-20011-100002442 1235813335_thumb.jpg

post-20011-100002443 1235813335_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.