Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Strefaz: myślisz,że ten wzmak onkyo A-911 zgrałby się z moim Denonem ucd f-10?

taka mała skrzyneczka wizualnie bardzo mi odpowiada, tylko nie wiem czy warto dla niej rezygnowac z oczekiwania na ampli/wzmak denonowskiej serii f10?

Szczerze powiedziawszy to niemam pojęcia :)

Napewno słabeuszem niejest ale jak gra? jak gra tak jak "onkyo" to powinno być ok ale to takie patykiem na wodzie pisane :)

Jak chcesz to w takich pieniądzach chyba wystawie Upa-F07 + Ucd-F07 :) oczywiście w pełni sprawne w stanie db+ :)

>Rozpadlin

Stan techniczny jest jak nowy. W wzmacniaczu wszystkie potencjometry chodzą elegancko i niema mowy o żadnych szumach (potek od volume to czarny alps z motorkiem), Jeśli chodzi o CD to jedyne dzwięki jakie mechanizm wydaje w trakcie pracy to szuflada w momencie open/close tzn dzwięk wjazdu/wyjazdu, pozatym jest bezgłośny ato spora zaleta nawet w nowszych playerach niezawsze tak jest. Stan techniczny 100% sprawny. Owe db+ tyczy się strony wizuwalnej bo (zakłądając że stan idealny to sklepowy) posiada pare rysek od stawiania jednego na drugim. Panele frontowe prawie bez śladów użytkowania jedynie cd ma małą ryske nad przyciskami play/stop i wzmacniacz nad balancem. Przyciski są niepowycierane ani nieponadcierane czyli używane za dużo to niebyło. Z wejśc jest: CD, Tape, Tuner, Phono, MD/Aux

Gra fajnie i napewno wszystko wporządku z tym zestawem w odróżnieniu od właściciela czyli mnie bo mnie ciągnie do Teac'a :)

Jeszcze dodam że płyty oryginalne czy tłoczone wczytuje bez chwili zastanowienia tzn w ułamku sekundy-to samo przy skakaniu poutworach niezależnie czy o jeden czy z ostatniego na początek. Wzmacniacz wszystkie potki ma w świetnym stanie-absolutnie żadnych szumów nawet przy szybszyp przekręceniu (wsumie chciałem sprawdzić czy nieszumią i się pozytywnie zaskoczyłem).

Strefaz wszystko pięknie, ale ja już mam cd i to...chyba z ciut wyzszej serii f-10

rozumiem Twoje zachwyty, bo ja z mojego cd'ka jestem 200% zadowolony

więc ewentualnie mógłbym być zainteresowany Twoim wzmakiem jeśli taka opcja w ogóle wchodzi w grę?

swoją droga rozumiem co masz na myśli pisząc, że wczytuje oryginalne płyty w okamgnieniu

mój ma identycznie

a do płyt nieoryginalnych trzeba znaleźć 'klucz' ;)

Mój nieoryginalne CD-ry wczytuje identycznie jak oryginały ( nagrywam na Verbatim Music-ponoć następna Pastel'i ). F10 napewno jest lepszy bo ma optical out. Jeśli chodzi o wzmacniacz to ja itak jeśli bym sprzedawał to włąśnie oddzielnie bo i wzmacniacz jest rzadkością więc ktoś pewnie by się nim zaopiekował a CD player równierz jest raczej chodliwy więc niewidze przeciwskazań do rozłaki brata z siostrą :P z tego co obserwuje aukcje to zestawy raczej maja mniejsze zainteresowane.

Niezłe zaskoczenie bo takiego zestawu jeszcze niebyło. Ciekawe za ile pójdzie. Komplet zupełny nawet z oryginalnymi głośnikami. Ciekawe ile kosztował jako nowy :)

MF x150 gra bardzo cieplutko , recki są bardzo pozytywne, sporo jest o nim na tym forum też,

dawid

nie każda obecnie linia dynek gra bardzo ciepło jak kiedyś :) stare audience tak ale nowe np focusy już jaśniej grają bardziej neutralnie , mają minimalnie uplastycznioną średnicę i firmowy bass ale bardziej kontrolowany ale już podobno (tych jeszcze nie słuchałem) seria excite niby miała zastąpić audience a jest w porównaniu do nich też grająca w stronę naturalności , np przy testach focus 140 ich nie słuchałem 110 miałem przyjemność, to ponoć nie polecają zestawiać z jasną elektroniką więc dynki troszkę zaczynają być coraz bardziej neutralne niż ciemne jak kiedyś w brzmieniu. Ja osobiście

mam wielką ochotę przetestować właśnie dynki facus 140 i yamaha as1000 :) jak zmienię lokum na większe i pln się umocni i zagra to tak jak bym oczekiwał to może być fajny zestawik.

Focal + Naim

Dobry_chlopak, 10 Mar 2009, 00:18

>Co możecie powiedzieć o tym/.

Jeśli to jest F-101, poprzednik F-102, to miał go kiedyś piszący na tym forum clo2, sprzedał go ponieważ twierdził że gra beznadziejnie :(

Na ten temat możesz poczytać na pierwszych stronach klubu. Pozdrawiam.

Strefaz teraz raczej delektuje się muzyczną ambrozją z tego skrzata, musimy poczekać aż skończą mu się płyty lub prąd ;). Czy zjada Piano? No tego pewnym nie można być, uwierzę jak usłyszę. Ale wygląda o wiele wiele lepiej :) i z wewnątrz i z zewnątrz, co do tego nie mam wątpliwości.

No więc postaram się opisać pierwsze wrażenia:) Wzmacniacz jest dość spory i konkretnie ciężki. Jakość wykonania jest na wysokim poziomie. Te pokrętła co mi się niepodobały-na żywo bajka-piękne :) operowanie volume z pilota bardzo precyzyjne i tu jestm bardzo zaskoczony bo nawet na wieczorne słuchanie da rade ustawić bez dotykania (panel piękny więc odbicia paluchów niewskazane :P )

No a teraz jak gra. Więc jak tylko odpaliłem sprzęcik pierwsze co rzuciło się w uszy to niesamowita dynamika i moc. Bas jest bardzo konkretny z wielkim wykopem. Membramy są trzymane za morde :P nawet przy dużych poziomach głośności-absolutna kontrola. To naprawede kawał mocnego wzmacniacza reprodukującego w piękny sposób muzyke. 360W z sieci robi swoje. Bardzo precyzyjnie i barwnie gra. Bardzo duża ilość szczegółów, dynamika spowodowała szybsze bicie serca(bez ściemy), wysokie tony są tam gdzie być powinny i napewno są bardzo przyjemne. Nieumiem pisać tą ałdiofilsą bajkosieczką ale dla mnie to gra pięknie i ja napewno już w tym względzie zakończyłem poszukiwania uśmiech na twarzy non stop gdy sobie to pogrywa-bez ściemniania moge powiedzieć że to się poprostu czuje że gra coś z wysokiej półki i do tego jaka piękna stereofonia...moje Peerlessy jak Dynki lubują się w dużych ilościach prądu i tu też Teac robi swoje. Gra to naprawde pięknie i ogólnie jak najbardziej warto :)

Jutro może poczytam co tam w instrukcji piszą o tym 500i, może będzie wyjaśnienie tej literki "i". Dziś niemiałem czasu tam zajrzeć bo montuje ojcu navi w mercu :P

strefaz niech dobrze służy sprzęcik :)

coraz bardziej można zauważyć że producenci uznani na rynku szukają nowych luk w rynku

http://www.naim-audio.com/products/naimuniti.html

moim zdaniem fajne urządzenie :) tylko ta cena pewnie .....

Focal + Naim

http://uk.cinenow.com/articles/9363-naim-all-in-one-audio-player-naimuniti-video

W wyżej wymienionym linku przemiły Pan opowiada o NaimUniti.

O ile dobrze zrozumiałem przewidywana cena to 995 funciaków... Ale trzeba uczciwie przyznać ,że napakowane funkcjami jest to cacko po uszy.

Powiem szczerze że bardzo mi się ten Naim spodobał :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

A mi się wydaje, że w tytule jest 2 razy drożej - czyli 2000funtów i to by się mniej więcej zgadzało, bo ampli i cd osobno kosztują prawie tyle. A tutaj w gratisie dostaje się tuner FM/DAB.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.