Skocz do zawartości
IGNORED

sony es(670,690,570) a nasza diora

guerreros

Rekomendowane odpowiedzi

clo2, 14 Sty 2008, 21:41

>>zoltar7

>

>no to zoltar muszę Ci powiedzieć, że kolego przepłaciłeś;). Co prawda niedużo skoro można było nabyć

>soniacza w cenie 28,57zł/kg więc zanadto się nie trap.

O nie nie, tak mnie nie podpuścisz... bo liczysz 400/14 a gdzie koszty przesyłki... 35 zł

435/14 to 31,071428571428571428571428571429 i kto tu przepłacił :P

>zoltar7

A my przez długi czas tkwiliśmy w błędzie że to cały wzmacniacz kosztuje 50 zł "(a nawet 20-30złociszy;)) a tu tylko jego jeden kilogram:). Drogo jak cholera, naprawdę lepiej kupić coś innego, a na pewno ekonomiczniej;)

>zoltar7

Cholera, tu mnie masz. Faktycznie tego nie wziąłem pod uwagę. Ja nawet zapłaciłem za wysyłkę 70 zł (z opcją wyregulowania potem) bo chciałem z różnymi opcjami (w tym "ostrożnie" aby poczta nie rzucała kartonem;)). No to dałem ciała, faktycznie ja przepłaciłem. Wyszło mi 33,57zł. Jednak pocieszające jest to, że nie było to 50 zł;)

No to cieszy mnie fakt, że chociaż Diorka z łatwością "pozamiata" (co kolwiek to znaczy) sonicza ES to jednak SONY ES wychodzi znacznie taniej... ;-)

Dobrze jednak, że wziołem tego SONY bo na Diore mnie po prostu nie stać, tak więc na prawdziwy Hi-end muszę jeszcze poczekać... :(

Na te 21kg to i tak się ugadałem, bo z boczkami by ważył 23 kg :(

No i pilota nie mam... a uniwersalny co to to poruszy kosztuje na allegro najtaniej 250 zł :(

a ta diorka za 500 zł ma już pilota :P

>zoltar7

Ale nie chodziło mi o zostawianie jakiejś części tego 770ES. Raczej o to, czy nie lepiej było wziąć coś lżejszego(np. 500ES;)? Po co od razu 21 kg? A tak myślisz, że w "klubie ES-ów" zajmiesz wyższą pozycję bo masz więcej kg. Przyznaj się, przez snobizm aż tyle wziąłeś?;)

>zoltar7

A swoją drogą może w tej Diorze coś jest. Może Diora nie robiła wzmacniaczy na ilość tylko była to konstrukcja dokładnie przemyślana.

A właśnie zwróć uwagę na Sony. Pewnie walili takie ceny na ten sprzęt, bo swoje ważył. Sony pewnie bardziej stawiało na ilość (kg) a nie na jakość. Zwróć uwagę, że co wyższy model to wzrastała waga. A przecież obaj wiemy, że to nie kilogramy "grają". Coś się chyba obaj wpuściliśmy w maliny. Jeśli to prawda, to tym razem ja jestem górą, bo mniej tego ustrojstwa kupiłem;)

clo2, 14 Sty 2008, 22:09

Według mnie 770ES powinien ważyć 50 kg bo mi po tunerze jeździ; choćby wtedy jak wsadzam jacka 6,35 do gniazda słuchawkowego. Moze jakiś granicik warto by dorzucić z góry z drewnianymi boczkami, oczywiście do tego podstawka granitowa z drewnianymi boczkami pod pilota żeby się całość audiofilsko komponowała

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

>Rafaell

No tak, wtedy znacząco poprawiłby się wskaźnik ilość/cena. Za te same pieniądze miałbyś ponad 2 razy więcej:). Tylko przepuchliny mógłbyś w końcu dostać przy wkładaniu i wyciąganiu tego do szafki jakbyś kombinował z kabelkami(no chyba, że masz dobre podejście z tyłu);).

=>zoltar7, 14 Sty 2008, 23:00

>Nie no podstawka granitowa pod pilota to podstawa...

>...hmm zapomniałem, ja nie mam pilota :(

co sie martwisz jak zobaczą podstawkę to będą mówili a ile ty za tego pilota zapłaciłeś, pewnie majątek. No a Ty skromnie powiesz był bezcenny (co zresztą będzie prawdą)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

clo2, 14 Sty 2008, 22:52

>>zoltar

>

>470/(2x100W)=2,35zł

>650/(2x120W)=2,70zł

>Kwoty zaokrąglane do 2 miejsc po przecinku. W tej "konkurencji" leżysz na łopatkach;)

To przez te zaokrąglenia...

ale ja się nie poddaję kolego

TA-F505ES ma 2x80W przy 8 Ohm (DIN 2x90W przy 8 Ohm)

TA-F770ES ma 2x100W przy 8 Ohm (DIN 2x120W przy 8 Ohm)

DIN to niemiecka przemysłowa norma (i taką najczęściej miarą się w Polsce posługujemy).

Reasumując

470/(2x90W)= 2,61 zł

650/(2x120)= 2,70 zł

Przewaga nie jest już tak wyraźna :P

IGIEłKA :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A za klockiem widać serwis DIORY i narzędzia firmowe:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zamiatacz Soniaków ES

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>bartasxx

Te Diory z aukcji najbliżej mają tam, gdzie ich miejsce, czyli ... w piecu;). Po co tylko gościowi były dwie? Jedna w salonie, druga do zestawu sypialni? Pewnie w sypialni jedna stała, bo jeden z kolegów to nawet wspominał, że Diorka nie szumi jak się cicho słucha, a soniacz w sypialni właśnie z powodu tych "szumów" się nie sprawdzał;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.