Skocz do zawartości
IGNORED

sony es(670,690,570) a nasza diora

guerreros

Rekomendowane odpowiedzi

widzę że trfiłem z wątkiem, tacy koleśie jak zlotar mają teraz pole do popisu woda im na młyn, ale cuż to ich żywioł więc niema się co dziwić niech sie wyszumią to zawsze wychodzi na zdrowie.

guerreros, 13 Sty 2008, 19:04

>widzę że trfiłem z wątkiem, tacy koleśie jak zlotar mają teraz pole do popisu woda im na młyn, ale

>cuż to ich żywioł więc niema się co dziwić niech sie wyszumią to zawsze wychodzi na zdrowie.

Wyjątkowo się z tobą zgadzam, chętnie zmienił bym swój nick na "Łowca debili"... ale ktoś już taki nick używa na tym forum :(

clo2, 13 Sty 2008, 19:19

>>guerreros

>>zoltar7

>coś tak czułem, że tak będzie;). Dajcie pokój szkoda emocji;)

clo2 to doświadczenie forumowe podpowiedziało ci to... poważnie.

Ale wiesz nie lubię jak ktoś najpierw coś napisze bezsensu... a kidy już sam widzi, że to bzdura to nie potrafi się z tego wycofać tylko będzie chrzanił dalej tak jakby chciał sam się utwierdzić w przekonaniu, że ma racje...

Jeżeli guerreros jest szczęśliwy z tą DIORĄ to fajno (może tak być ma dupowate kolumny to i tak różnicy nie usłyszy nawet jak sobie jakiegoś Krella podłączy), ale pytał czy takie sony ES "pozamiata" Diorę, no to się dowiedział, że "pozamiata"... i czemu dalej chrzani bezsensu.

Disco dodaj w wieku 7 latek dobrze, wzmak Brandt (tylko pudło z napisem Brandt A3523 i podstawowe bebechy,dziś też elektronicy sie nie pipcą w robienie obudów) a nie Thomson takowe też miałem ma juz ok 28 lat Jeszcze raz Ci tłumaczę że miałem obok niego 5 takich wzmacniaczy Diory i była pomiedzy nimi taka różnica w dżwięku jak między przenośną bateryjna Jowitą a Amatorem stereo i był kupiony na sam koniec kadencji Jimiego Cartera. I właśnie dla tego że tak długo przyzwoicie grał nie wymieniałem go,czy to tak trudno zrozumieć,inni mieli tak jak Ty srebrne Technicsy.JVC,Sony z Pewexu a ten mój czarny wzmak grał naprawdę przyzwoicie,design mnie nie denerwował ,nie przywiazuję do tego takiej wagi jak Ty,dla mnie ma po prostu przyzwoicie grać.Jeśli musisz cos podejrzewać to pudło WS a'la WS 403 a bebechy mocowo a'la WS503 tylko elementy porządnie dobrane i lepszej znacznie jakości.Może niech ci jakiś elektronik powie czy zrobiony wzmak na podstawie standardowego produktu i w oparciu o jego schemat przy doborze lepszych części, zawężeniu tolerancji i być może małej modyfikacji nie zagra lepiej niż wyrób z fabrycznej taśmy ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

discomaniac

Chodziło mi o wpis Rafaella z tego wątku. Napisał że jego znajomy czy ktoś tam z Diory zrobił JEDEN wzmacniacz z selekcjonowanych części "dla siebie". I o tym egzemplarzu Rafaell wypowiadał się pozytywnie. Podejrzewam że Ty go raczej nie słyszałeś. A dyskredytowanie czegoś, czego się nie słyszało świadczy o .... Resztę dopowiedz sobie sam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Rafaell

o mnie | ignoruj | PW

stat: 511 / 4227 / 6

13 Sty 2008, 19:29

Disco dodaj w wieku 7 latek dobrze, wzmak Brandt (tylko pudło z napisem Brandt A3523 i podstawowe bebechy,dziś też elektronicy sie nie pipcą w robienie obudów) a nie Thomson takowe też miałem ma juz ok 28 lat Jeszcze raz Ci tłumaczę że miałem obok niego 5 takich wzmacniaczy Diory i była pomiedzy nimi taka różnica w dżwięku jak między przenośną bateryjna Jowitą a Amatorem stereo i był kupiony na sam koniec kadencji Jimiego Cartera. I właśnie dla tego że tak długo przyzwoicie grał nie wymieniałem go,czy to tak trudno zrozumieć,inni mieli tak jak Ty srebrne Technicsy.JVC,Sony z Pewexu a ten mój czarny wzmak grał naprawdę przyzwoicie,design mnie nie denerwował ,nie przywiazuję do tego takiej wagi jak Ty,dla mnie ma po prostu przyzwoicie grać.Jeśli musisz cos podejrzewać to pudło WS a'la WS 403 a bebechy mocowo a'la WS503 tylko elementy porządnie dobrane i lepszej znacznie jakości.Może niech ci jakiś elektronik powie czy zrobiony wzmak na podstawie standardowego produktu i w oparciu o jego schemat przy doborze lepszych części, zawężeniu tolerancji i być może małej modyfikacji nie zagra lepiej niż wyrób z fabrycznej taśmy ?

Tylko ze sam schemat byl do d... wiec z g.. bata nie ukrecisz. Te wzmaki mialem od polowy lat 80-tych az do poczatku 90-tych (niestety) ale za to przeszedlem cala Diore i nie tylko. Nigdy nie mialem wzmacniacza Technicsa (na szczescie). Zaczynalem od Akai AM-U 210. Wtedy 503-ka w mega poprawionej wersji (Continental Edison plus fachowy upgrade) poszla sie pasc. A ow Akajec byl na... STK. I tak czar Unitry prysl.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

seniortelefono

o mnie | ignoruj | PW

stat: 353 / 123 / 0

13 Sty 2008, 19:30

discomaniac

Chodziło mi o wpis Rafaella z tego wątku. Napisał że jego znajomy czy ktoś tam z Diory zrobił JEDEN wzmacniacz z selekcjonowanych części "dla siebie". I o tym egzemplarzu Rafaell wypowiadał się pozytywnie. Podejrzewam że Ty go raczej nie słyszałeś. A dyskredytowanie czegoś, czego się nie słyszało świadczy o .... Resztę dopowiedz sobie sam.

Znasz te wzmaki? Slyszales w ktorejkolwiek wersji WS 303 403 i 503? Dodajac mega elementy i tak nic nie da sie z tego zrobic. Trzeba skonstruowac cos zupelnie innego.

guerreros, 12 Sty 2008, 13:31

>JEDNO WIEM ŻE DIORA WYMIATA I TO OSRTRO, JAK POSUCHAM JAKIEGOŚ KRELLA TO MOŻE ZMIENIE ZDANIE ALE W

>TYM PUŁAPIE CENOWYM CO ONA PREZENTUJE TO MOŻNA POWIEDZIEĆ FUL WYPAS

Mam nadzieje, że miałeś na myśli przedział cenowy do 50 zł :))

Discomaniac

Różnica jest taka że Rafaell ten wzmak ma i słucha, a Ty tylko teoretyzujesz. Z Twoich wpisów wnioskuję że masz raczej niewielkie pojęcie o elektronice, więc zastanawiam się skąd Twoje stwierdzenie że "ten schemat jest do d..."?

Jako ciekawostkę Ci powiem że słuchałem kiedyś u znajomego lampowego wzmaka DIY. Gdy zamieścił na forum jego schemat tutejsi eksperci orzekli że to nie może grać.

A grał naprawdę nieźle :-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

seniortelefono

o mnie | ignoruj | PW

stat: 353 / 123 / 0

13 Sty 2008, 19:51

Discomaniac

Różnica jest taka że Rafaell ten wzmak ma i słucha, a Ty tylko teoretyzujesz. Z Twoich wpisów wnioskuję że masz raczej niewielkie pojęcie o elektronice, więc zastanawiam się skąd Twoje stwierdzenie że "ten schemat jest do d..."?

Jako ciekawostkę Ci powiem że słuchałem kiedyś u znajomego lampowego wzmaka DIY. Gdy zamieścił na forum jego schemat tutejsi eksperci orzekli że to nie może grać.

A grał naprawdę nieźle :-)

Nie chce mi sie kontynuowac tej polemiki. Jesli wzmak zostal konstrukcyjnie oparty na w/w wzmacniaczach to grac nie moze. Na elektronice znam sie marnie to prawda ale przerabialem w swoim zyciu wszystkie WSy z tej serii. Najdluzej gral 503 bo jest najlepszy. Ostatni z nich byl po maksymalnym fachowym tuningu na dwoch trafach itp. Mozesz opowiadac rozne rzeczy ja wiem swoje. Za duzo mialem tych klockow u siebie i za dlugo kochalem polskie sprzety.

>guerreros

>zoltar jasnowidzu i psychologu w jedneej osobie o nie banalnym IQ prawdopodobnie wyższym od samej Dody

>nie mam wątpliwości esiak zamiata diorę bez dwóch zdań!!!

Guerreros, nie popadaj z jednej skrajności w drugą;). Na jakiej to podstawie rozwiały się twoje wątpliwości, że "esiak zamiata diorę BEZ DWÓCH ZDAŃ"?

Czyżbyś posłuchał dzisiaj jakieś ES i to usłyszał, czy też wczoraj WIERZYŁEŚ w jedno a dzisiaj W DRUGIE?

Guerreros, tu nie chodziło o to, aby się słownie "przepychać", tylko o to, by apodyktycznie nie wypowiadać się o czymś, z czym nie miało się wogóle do czynienia. Na wypowiedzi przyjdzie czas jak się zapoznasz z tym, o czym mówisz. Inaczej co najwyżej rozsądne jest pytanie i zbieranie informacji na interesujący temat, a nie wygłaszanie opinii bez jakiejkolwiek empirycznej podbudowy.

disco Ty wiesz wszystko, ja wiem wszystko tak więc jak ci dwaj rabini w żydowskim kawale

" to o czym my będziemy dyskutować"

Kończę temat

PA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

zoltar pozwól że raz jeszcze nawiażę do diory 50zł to bardzo atrakcyjna cena za ten sprzęt bardzo byłbym ci wdzięczny gdybyś dał jakiś namiar, bo w zakładce opinie niewim czy czytałeś cena jest nieco wyższa nie mówię już o plusach jakie tam otrzymuje od uzytkowników dla mnie to była by super okazja

>guerreros

i pierwsze co zrób to usuń ze swojego "o mnie" owo rozbrajające wyznanie "nie uznaję lamp choć nigdy ich nie słyszałem", bo nawet jak zaczniesz jakiś rzeczowy wątek, to podejście rozmówców do ciebie (o ile zerkną w "o mnie") będzie - powiedzmy - tendencyjne;).

>guerreros

a co do cen Diory w wysokości 20-30 zł - my nie sprawdzaliśmy. Jak pamiętasz o takich cenach pisał Killer997, który przez jakiś czas dzielnie dotrzymywał ci kroku jednak z jakichś przyczyn "odpuścił" (być może zauważył, że się trochę wygłupił) - jego popytaj więc gdzie te Diory w cenach 20-30 zł można nabyć.

guerreros, 13 Sty 2008, 20:08

>zoltar pozwól że raz jeszcze nawiażę do diory 50zł to bardzo atrakcyjna cena za ten sprzęt bardzo

>byłbym ci wdzięczny gdybyś dał jakiś namiar, bo w zakładce opinie niewim czy czytałeś cena jest

>nieco wyższa nie mówię już o plusach jakie tam otrzymuje od uzytkowników dla mnie to była by super

>okazja

Źle mnie zrozumiałeś guerreros ja tylko twierdze, że w przedziale do 50 zł to pewnie ta diora wszystkich "pozamiata".

ps. A w kwestii cen Diory to niech sie wypowiadają znawcy tematu tj. np. Kiler997 (odsyłam cię do jego postu z 11 Sty 2008, 12:31).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.