Skocz do zawartości
IGNORED

Jamo Concert11 vs JMlab Electra 926 Sig.

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Zydelek wszyscy z powodu braku zdjęc podwazaja wiarygodnosc Twojego testu trzeba cos wrzucic i nie te zwierzaki i murzynskich młodzieńców co ostatnio :-))

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

:):):)

Jak autor wątku śmiał się odnieść w sposób krytyczny do wyrobu który "niemal" masowo jest poszukiwany przez forumowiczów. Tylko patrzeć a będzie jak w Pekinie (wszyscy mają to samo) czyli............ :):):)

..ale przynajmniej Jamo nie trzeba daleko szukac, wystarczy zajrzeć do ogłoszeń i bedzie urozmaicenie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zydelek, postanowiłeś wywalić 30000 na kolumny, czy wątek jednak był po to, żeby zrobić Jamo reklamę?

A może to pytanie retoryczne...

Ukryta Zawartość

tdrozd, 16 Sty 2008, 20:04

>zydel jestes bezwtydna swinia :)

>pewnie na oczy nie widziales jmlabow

:):) Jeszcze stoją w pokoju:):) grając. Właśnie zakończyłem ich odsłuch płytą testową focala. 20 herców niet. Słyszalność i to przy dużej głośności zaczyna się od 50 herców a 80, 100 i 125 to cała lawina dzwięków, potem jest bardzo równo i znów głośniej robi się przy 800 hercach i tak się ciągnie do 8000. Lekki spadek jest przy 12500. Natomiast przy 16000 jest niemal dokumentna cisza i potem ciche piii przy 20000 herców.

Zdjęć niestety nier mogę zrobić bo mi czarni na JFK ukradli foto pstryka :) Zostaje więc uwierzyć mi na słowo.

____________________________________________________________________________________

Głaz jest coś co może być moje o ile ktoś mi nie sprzątnie z przed nosa:)

Takie ladne, amerykanskie i na sprzedaz ?

Wyzej Zydelek napisal: zeby przewyzszyc jego Jamo trzeba szukac w budzecie 30kzl, a tu oferta jego Jamo za 6,5kzl.

Zydelek zwariowal ? oddaje za "darmo" takiej klasy dzwiek ?

Ludzie toz to okazja, BRAC !!!

Ja niestety gluchy jestem i zostane przy electrach, lubie ten "kartonowy dzwiek" :P

Aha i jeszcze jedno gratuluje wspanialej kampanii reklamowej !!!

Wiecie jaki jest najwiekszy szczyt chamstwa ?

Zalozyc watek ...

pozdr

>Zydelek zwariowal ? oddaje za "darmo" takiej klasy dzwiek ?

>Ludzie toz to okazja, BRAC !!!

Bo i faktycznie okazja o ile i moja okazja nie ucieknie z pod nosa:)

Wyszło to niespodziewanie.

Zydylek - to co kupujesz, jeśli uda ci sie sprzedać jamo? co jest na tyle dobre, by sprzedać, po okazyjnej cenie twoje jamochłony?

To co zrobiłeś, to szczyt chamstwa.

a jakie kolumny zastapia "hi endowe" Jamo ?, ktore tym razem bedziesz "poprawial" ? Przedzial budzetowy wysoki, w koncu szukasz kolumn powyzej 30 kzl.

Sprzedaz Jamo, wyszlo to niespodziewanie ?

ooo shit happens

Dlaczego tak uważasz że to szczyt? Chciałem dyskusji a zostałem wręcz zaatakowany od razu przez Teo. Posiadaczy kolumn rodem z francji jest kilka osób i niepotrzebnie odebrali to jako personalnie do siebie. Czyż na forum już jest zabronione porównywanie? Jeśli jest okazja coś z czymś porównać to porównuję. Czy Was to nie korci by sprawdzić i ocenić rzeczywistość z mitami?

A wymiana jesli dojdzie do skutku będzie na coś wyjątkowego co narazie pozostanie moją słodką tajemnicą.

HYBRYD, 16 Sty 2008, 21:12

>a jakie kolumny zastapia "hi endowe" Jamo ?, ktore tym razem bedziesz "poprawial" ?

:):) Może najwyższy model Jamo lub Grand Utopie ?

Zydelek, 16 Sty 2008, 21:17

>:):) Może najwyższy model Jamo lub Grand Utopie ?

Utopie odradzam, jesli Focal spierniczyl bas refleks, obudowe, ba cala konstrukcje w glosnikach za 15 kzl, to po topowych za wiele bym sie nie spodziewal. Zamiast plyty pilsniowej dostaniesz moze marny mdf, malowany farbkami na polysk.

Poza tym serie Utopia maja chyba takie same przetworniki ? Jesli tak to nadal bedzie "kartonowo" :/ Odradzam, szkoda Twojego czasu.

HYBRYD, 16 Sty 2008, 21:21

>Zydelek, 16 Sty 2008, 21:17

>>:):) Może najwyższy model Jamo lub Grand Utopie ?

>

>Utopie odradzam, jesli Focal spierniczyl bas refleks, obudowe, ba cala konstrukcje w glosnikach za

>15 kzl, to po topowych za wiele bym sie nie spodziewal. Zamiast plyty pilsniowej dostaniesz moze

>marny mdf, malowany farbkami na polysk.

>

>Poza tym serie Utopia maja chyba takie same przetworniki ? Jesli tak to nadal bedzie "kartonowo" :/

>Odradzam, szkoda Twojego czasu.

Bez urazy kolego ale mój znajomy poprawił Utopie i to z pozytywnym efektem:)

JMLab to nie focal. Producent kolumn wykorzystuje własne głośniki, ale czy to od razu oznacza że ich aplikacja w każdym dosłownie modelu musi wyjść mu idealnie?

Świetnie ze jesteś zadowolony. Gratuluję bo o to chodzi w tej zabawie. Proszę jednak pozwól i mi się trochę czasem cieszyć i mieć swoje zdanie.

Zydelek, 16 Sty 2008, 21:26

>JMLab to nie focal.

dlaczego wpisujac w google "focal" na pierwszym miejscu wyskakuje:

Ukryta Zawartość

a na przegladarce wyswietla sie Focal JMLab ?

Ukryta Zawartość

Focal-> to producent głosników

JMlab-> to producent kolumn

Obie firmy posiadają tę samą własność, a obecnie produkcja głośników jest robiona niemal na potrzeby własne. Boja się konkurencji lub po prostu nie mają na nie aż takiego zbytu jak zakładali.

Nie rozumiem w takim razie dlaczego wszedzie nieodlacznie podaje sie pelne nazwy kolumn w sposob: Focal JmLab

przyklad:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Połączenie nazwy wynika z tego, że głośniki Focal cieszyły się większą popularnością niż kolumny Jmlab. A że bardziej się opłaca opylać kolumny niż głośniki to zmienili nazwę Focal-Jmlab i pod jej marką starają się sprzedawać kolumny, aby zyskać coś z popularności firmy Focal.

a tu opinia o nich

Ukryta Zawartość

a tu tego samego autora o czymś innym:

Ukryta Zawartość

niedługo będzie o pewnych jamo

cholera Zydelek, faktycznie szuja jesteś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zydelek

"JMLab to nie focal. Producent kolumn wykorzystuje własne głośniki,"

Tak, bo to "Focal-JmLab " The Spirit of Sound

Gdybyś kiedykolwiek widział na oczy w naturze Grand Utopię to byś zobaczyl też na tylnej sciance duży napis

Focal Jm-Lab.

Ukryta Zawartość

Poczytaj i pooglądaj pdf to się czegoś dowiesz i nie będziesz walił takich baboli.

Ukryta Zawartość

Marku-> sprzedaż w ostatnich latach spadła i tak jest obecnie. Natomiast kilka lat temu był wyraźny podział. Nie ma więc powodów by w tej kwestii się sprzeczać.

Annawrock-> czy aby nie przesadzasz ???

Masz kompleksy? Odbierasz wszystko do siebie? Tylko patrzeć jak użytkownicy innych marek podniosą szum jesli przeczytają coś co im nie podejdzie w ocenie innych :):)

System powrócił do stałego zestawienia a wraz z nim precyzja, świetna barwa, dynamika, szybkość i pozostałe plusy. Wymieniłem sieciówkę Veluma od sciany na Bartka 1 i to jeszcze poprawiło brzmienie ....

Ponieważ jestem jako chyba jedyny użytkownik Jamo na tym forum, więc zapewne nie przekrzyczę Was ale mówiąc szczerze nie zależy mi na tym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.