Skocz do zawartości
IGNORED

AA Phoebe I czy Akustyk XT1?

Iceman

Rekomendowane odpowiedzi

MacG - rozumiesz słowo "sarkazm" ? Bo widzę, że z inteligencją sie najwyżej przez ścianę macałeś.

Podobnie jak z tymi "wyrazami bliskoznacznymi" (LOL)

Twoje skojarzenia wskazują najbardziej co sam masz w głowie - nie wiem czy jest to "gówno we łbie" (że tak raczę cię zacytować), ale na pewno tej istotnej zawartości masz wewnątrz niewiele.

Qubric, 15 Sty 2008, 00:09

>Stawiam na Akustyka - ze względów technologicznych. To jakby inna liga.

Takich właśnie konstruktywnych odpowiedzi oczekuję. Dzięki Qubric.

Iceman, 15 Sty 2008, 00:05

>Dobra, dobra. A teraz wracając do tematu ....

>

>Które kolumny lepsze i dlaczego?

W XT1 jest na przetworniku, który AA oferuje dopiero w Thetys (czy jak to tam się pisze)

Qubric, gratuluję wpisu, merytoryczny, na temat, i zgodny z regulaminem. Proszę o bis!

Iceman

Lepsze te które Ci się bardziej podobają i lepiej się zgrywają z Twoim wzmacniaczem. Jeżeli zaś chodzi o wartość materiałową i jakość użytych komponentów, to z dwóch konstrukcji wymienionych w tytule wątku bezapelacyjnie lepiej wypada Akustyk. Żeby było sprawiedliwie, to Akustyka należałoby porównywać dopiero z Audio Academy Tethys.

Jeśli sie czujesz na siłach samemu zrobić obudowy, to kit dostarczy ci więcej zabawy i satysfakcji, a i grzebać w nim możesz do woli... bo gwarancje masz na częsci nie na gotowy wyrób. Stawiam na XT1.

McGyver, 15 Sty 2008, 00:14

>Lepsze te które Ci się bardziej podobają i lepiej się zgrywają z Twoim wzmacniaczem.

Muszę się zdać na Waszą opinię, bo raczej nie posłucham nigdzie Akustyka, więc nie wiem które mi się bardziej podobają póki co. To Was o to pytam, bo jak do tej pory na Was - kolegach z forum raczej się nie zawiodłem dotychczas i zwykle wszystko gra tak jak opisujecie. Dlatego może coś więcej o brzmieniu tych przetworników Akustyka może ktoś coś powie?

zoltar7, 15 Sty 2008, 00:18

>Ale ty te AA Phoebe to przecież masz w domu... więc po co nam d... zawracasz :)

No przecież nie pytam jak grają AA, bo mam je na codzień, tylko proszę o jakieś odniesienie do nich Akkusa, o porównanie.

Iceman, 15 Sty 2008, 00:17

>McGyver, 15 Sty 2008, 00:14

>>Lepsze te które Ci się bardziej podobają i lepiej się zgrywają z Twoim wzmacniaczem.

>

>Muszę się zdać na Waszą opinię, bo raczej nie posłucham nigdzie Akustyka, więc nie wiem które mi się

>bardziej podobają póki co. To Was o to pytam, bo jak do tej pory na Was - kolegach z forum raczej

>się nie zawiodłem dotychczas i zwykle wszystko gra tak jak opisujecie. Dlatego może coś więcej o

>brzmieniu tych przetworników Akustyka może ktoś coś powie?

Nie słuchałem kitu Akustyka, więc nie pomogę. Jednak potencjalne możliwości przetworników użytych zarówno w Phoebe jak i w XT1 są mi bardzo dobrze znane. O ile Vify TC mogą zagrać całkiem nieźle, to w Vifie XT18 drzemie znacznie większy potencjał, i w dobrej aplikacji potrafi grać znakomicie.

zoltar7, 15 Sty 2008, 00:25

>...a później też o jakimś wzmaku byś pomyślał... kolumny już przecież masz (w sumie nienajgorsze)

Dobre CD i wzmak po zakupie samochodu :-) Pewnie gdzieś na jesieni. A może już niedługo. Zobaczymy. A póki co chcę pobawić się w budowanie. To też frajda.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.