Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz yamaha az1

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie odnosnie tego wzmaka ktory moge kupic za okolo 1000 s.Wiem ze kiedys to byl klocek za 11000 tys,stad moje pytanie czy zagra na dobrym poziomie w stereo,bo z kina nie chce zrezygnowac ,ale lubie tez posluchac dobrego stereo ,moj wzmacniacz cambridge audio a1 sprawuje sie slabo.Dlatego zastanawiam sie czy warto sprzedac amplituner RX-v 640 ten wzmacniacz i dolozyc z tysiaka na zakup tego wzmacniacza.

https://www.audiostereo.pl/topic/39432-wzmacniacz-yamaha-az1/

Witam zakladalem ten watek w stereo,ale bez odpowiedzi ,probuje wiec tutaj .Mam pytanie odnosnie tego wzmacniacza Yamaha AZ1 .Moge go kupic za okolo 1000 s ,cena wydaje sie byc dobra kiedys taki wzmak to byla wyzsza klasa,teraz nie wiem jak on gra czy odczuje duza roznice w stereo na jego korzysc.Mam obecnie amplituner Yamaha RX-V 640 do niego podlaczony wzmacniacz Cambridge Audio A1 do gry w stereo,poniewarz slucham gramofonu nie mam innej mozliwosci odsluchu bo amplituner ten nie posiada Phono,a wszyscy pisza ze wzmacniacz w stereo zagra lepiej niz amp,stad moja konfiguracja.Kolumny fronty pod wzmak gramofon i cd tez a dvd do amplitunera i reszte kolumn .Mowiac szczerze w stereo nie slysze roznicy na korzysc tego wzmacniacza tak wiec czy ten AZ1 zagra duzo lepiej niz moj amplituner razem ze wzmacniaczem.

Jak tylko sie pojawił w sprzedaży to chciałem go kupić (dawno temu). Cena była 11 000 zł. Planowałem używać w 90% do stereo i 10% KD. Umówiłem sie na odsłuch w Top-HiFi w Warszawie. Słuchałem na trójdrożnych kolumnach Triangle i Vienna Accoustic. Słuchałem ponad trzy godziny. CD też zmienialiśmy. Nie przemawiał do mnie ten dźwięk. Wtedy pracownik salonu przyniósł wzmacniacz stereo zintegrowanyNAD (najwyższy model szaro-zielony), który kosztował wtedy 4200 zł. NAD zmiażdżył Yamahę pod względem stereo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.