Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki IC XLR do lampy - 1k-2k zl

soso

Rekomendowane odpowiedzi

Czekam na CDP Pathos Digit i bede go laczyl IC XLR z Pathosem Classic MKIII - brzmienie zdecydowanie lampowe.

Jakie macie doswiadczenia i co polecacie jezeli chodzi o interkonekty w obrzarach lampowych? :-)

Srebro?

Cena a granicach 1000-2000 zl. Im taniej tym lepiej oczywscie.

Na razie mam na oku Kimber KCAG.

Ciekawia mnie dobre i zle doswiadczenia oraz jakies namiary na rozne produkty, ktore warto sprawdzic (lub nie).

pzdr

soso

https://www.audiostereo.pl/topic/39445-jaki-ic-xlr-do-lampy-1k-2k-zl/

Soso,

ja korzystam z 2 par na xlr-ach.

1. Audioquest Viper - zdecydowanie ekspresja i ładna otwarta góra z dobrze podaną średnicą i dobrze kontrolowanym basem

2. Sonus Oliva - krótko = analogowe brzmienie.

Co prawda u mnie są na zmianę wpięte pomiędzy zestaw cec-a AMP53 a TL53Z (a więc nie lampę), natomiast są to IC, które nie są najdroższe na świecie i są jak dla mnie - bardzo przyzwoite. Najczęściej korzystam z AQ.

Pozdr

-->soso

Polecam wypróbować Kondo Vcx. Jedyny miedziany i jak na Kondo budżetowy kabelek tego producenta. Szybki, przejrzysty i równy. Ja co prawda używam wersji RCA, ale z tego co widzę arek67 ma wersję na XLR i też chwali.

Dzieki za pierwsze typy. Na 'muzykalnosci' raczej mi teraz nie zalezy bo jest w nadmiarze. ;-) Raczje w kierunku przezroczystosci, sceny i dobrej lokalizacji zrodel. Raczej lekko i detalicznie niz grubo i masywnei bo taki dzwiek daje juz elektronika i kolumny.

pzdrw

soso

Posiadam Pthosa Clasic One Mk 1 (juz chyba 8 lat). U mnie we współpracy z CD meridian 506.20 świetnie sprawuje się właśnie KCAG Kimbera. Jest szybko, przejżyście, Pathos nie stracił swojej urokliwej barwy. Wokale cód, miód. Szczególnie udane zestawienie do małych składów jazzowych, muzyki dawnej, z damskimi wokalami. Do ostrej jazdy typu Vader lub muzyki zaaranżowanej trochę geściej bardziej pasuje mi Albedo Flat 1. Niedrogi ale uważam w pełni hi-endowy kabelek z pełnym miesistym brzmieniem. Jak widzisz oba używane przeze mnie kabelki są srbrne. Takie zdecydowanie najlepiej robią Pathosowi. Z innymi wzmacniaczami, których używałem (Copland, Alchemist) preferowałem miedź. Ze sreberek tańsze siltehy (18 - 56 G3) nie zagrały.

Pathos Clasic One nie jest konstrukcją zbalansowaną. Ma tylko zamontowane gniazdka XLR co daje tylko możliwośc podłączenia zbalansowanego CD. Moje próby z CD NAD S500i XLR-ami KCAG nie dawały poprawy w stosunku do RCA KCAG.

Tomek 1685, 16 Sty 2008, 21:44

>Pathos Clasic One nie jest konstrukcją zbalansowaną. Ma tylko zamontowane gniazdka XLR co daje

>tylko możliwośc podłączenia zbalansowanego CD. Moje próby z CD NAD S500i XLR-ami KCAG nie dawały

>poprawy w stosunku do RCA KCAG.

Odtwarzacz Pathos Digit jest podobno w pelni zbalansowany zatem moze warto sprobowac. Zwykle cena RCA i XLR jest taka sama lub roznica w cenie marginalna. Byle by nie pogorszylo ;-)

Teraz mam wciaz jeszcze odtwarzacz Audio Analogue 24/192 podlaczony kablem RCA Harmonic Technology True-Link. Zatem raczej bardzo dobry RCA juz mam. Kwestia tylko dodania jakiegos XLR.

pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.