Skocz do zawartości
IGNORED

Czy stracilem jakosc?

CVC

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, Witam ostatnio udało mi się zdobyć zrippowaną płytkę "DTS Audio - Jean Michel Jarre - Aero - 2004 (DVD Audio 5.1 AC3 To DTS)" - odtwarzana jest tylko w programiku VLC media player co oczywiscie nie jest żadnym problemem.

Chcialem jednak odtwarzac to w moim DVD Pioneer Dv 400, jednak pliki te zapisane w (wav.) nie byly czytane, gdzies poczytalem ze dvd moje stacjonarne zobaczy pliki jesli nagram plytke jako CD AUDIO. No i udalo sie, ale czy stracilem cos na jakosci? czy nadal bede mial jak dla kina sygnal DOLBY DD itp. Tak zeby nie bylo stereo, tylko to co ma byc , czyli w kazdym glsoniku w sumie co innego:)

https://www.audiostereo.pl/topic/39542-czy-stracilem-jakosc/

Tą zripowaną płytę Aero to masz do bani.

Plik dźwiękowy w DTS tego nagrania zajmuje 1,686 MB.

AC3 Dolby zajmuje 497MB

Co to za kombinacja "DVD Audio 5.1 AC3 To DTS" to nie wiem.

Jeżeli chcesz zachować jakość nagrania w DTS to musisz za pomocą programu DVD Shrink przegrać z oryginału na płytę DVD, a nie jak w twoim przypadku na CD

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

daru0105, 22 Sty 2008, 01:51

>Tą zripowaną płytę Aero to masz do bani.

>Plik dźwiękowy w DTS tego nagrania zajmuje 1,686 MB.

>AC3 Dolby zajmuje 497MB

>Co to za kombinacja "DVD Audio 5.1 AC3 To DTS" to nie wiem.

>Jeżeli chcesz zachować jakość nagrania w DTS to musisz za pomocą programu DVD Shrink przegrać z

>oryginału na płytę DVD, a nie jak w twoim przypadku na CD

Płyta Aero wydana jest na DVD i CD. Z płyty DVD można zrzucić ścieżkę DTS i nagrać na CD. Nie wiem natomiast ile zajmuje ścieżka DTS na DVD, ale chyba nie aż 1,7 GB bo tyle objętości to daje prawie 3 godziny muzyki. Wartało by podać bitrate DTS na płycie DVD - ile wynosi - czy 1,6 kbps czy połowę z tego.

Po zrzuceniu ścieżki DTS z oryginalnego DVD na płytę DVD wynosi prawie 1,7GB.

Bitrate DTS na płycie DVD wynosi 1536 Kbps.

Zazwyczaj ścieżka DTS na oryginalnym DVD wynosi ponad 1GB.

Np. koncert Queen na Wembley -ścieżka DTS 1,2 GB.

Pozdrawiam.

Masz rację, mam ze 150 koncertów i tyle zajmują ściezki DTS, szczególnie na płytach DVD dwuwarstwowych 9 GB. Nie sprawdzałem po kolei, ale ten Aero to chyba rekord.

Zobaczę w domu jaki u mnie jest bitrate DTS na płycie CD, bo mam przegraną Aero właśnie z DVD na CD. Podejrzewam, że 768 Kbps. Z tego co pamiętam jest 26 utworów i zajmuje prawie całą CD-R. Jakość jest bardzo dobra, typowa płyta popisowa dla efektu surround. Jednak na pewno gorsza niż na oryginale, bo po pierwsze próbkowanie nie 48 a 44.1 kHz, po drugie w MB objętościowo mniejsza.

Zeby mieć najlepszą jakośc to oryginał i DVD Shrink.

Z tej zripowanej kopii nic już nie wyciśniesz.

Czyli nie straciłeś, kłania się czytanie ze zrozumienia dla psioczących za zbyt małą objętość danych. Nie stracił jakości, bo też nie miał lepszej :-) Wypalił to co ma, gra, a więc jest OK. Nie mieszajcie facetowi w głowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.