Skocz do zawartości
IGNORED

Myryad MI 120 + JM LAB Electra 905

Gość Pomarańcza

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pomarańcza

(Konto usunięte)

Witam !

Co sądzicie o wzmacniaczu Myryad MI 120 - w połączeniu z JM Lab Electra 905 ? W chwili obecnej szukam wzmacniaczyka - i akurat wpadł mi taki Myryad w rączki. Jako źródła używam Marantz CD 17.

https://www.audiostereo.pl/topic/396-myryad-mi-120-jm-lab-electra-905/

a co mamy sadzic? to twoj sprzet kupiles go dla siebie wiec ty go bedziesz sluchac.. jesli ci sie podoab to OK a jak nie to sprzedasz... zreszta kazdy element jast zacny ale nic nie powiedziales o pomieszczeniu, kablach, ustawieniu, pradzie itp itd.... przeciez ten sam system bedize gral inaczej u mnie jak i u ciebie... tak czy inaczej calkiem fajny sprzet ale czy razem to gra to tylko ty wiesz :))

pozdrawiam

P,

Gość Pomarańcza

(Konto usunięte)

Witam !

Z kabelków mam tak : Głośnikowe - IXOS 6003 na tweeterki a 6006 na wooferki. Kabelek sygnałowy to HMS Preludio na zmianę z Goertz Purl Copper.

Pomieszczenie to pokoik 4.2 x 2.6 (tak około). Kolumienki stoją na stendach produkcji własnej - z mdf'u 40 mm i dociążone śrutem ołowiowym w każdej ok 35 kg + dodatkowo drobny żwirek. Słucham różnych kawałków - bez onkretnego nastawienia na dany typ - oczywiście wyłączając techno, pop i tp szmirę. :))))

Dzięki za słowa uznania - co do mojego systemiku :) Kompletuję go już dłuższy czas - ale nareszcie nabiera to swoich kształtów :)))

Jestem po prostu ciekaw opinii na temat wzmaka - Gra naprawdę fajnie - dostałem go dopiero dzis - więc go trochę pomęcze - zanim zdecyduje sie na zakup :))))

HEJ!

Gość Pomarańcza

(Konto usunięte)

Witam !

Widział ktoś może MI 120 w środku ? W egzemplarzu który otrzymałem do odsłuchu - ktoś dłubał coś przy Alps'ie - i się zastanawiam - czy czasem nie był wymieniany z niebieskiego - na czarny. Wygląda to trochę jak robota domowa - aczkolwiek wzmacniacz działa bez żadnych problemów.

Fotki są pod tym adresikiem :

http://www.biznes.mielec.pl/caraudio/system-cas/wzmacniacze/myryad/myryad.htm.

nie wiem jaki masz stosunek do lampy ale wlasnie w tym zestawie taki wzmacniacz pasuje mi idealnie...nawet jesli jestes sceptycznie nastawiony po prostu wyproboj takie zestawienie a potem stwierdisz czy ci pasuje. Jesli jednak bedzie to niemozliwe do zrealizowania w tym zestawieniu doskonale by sie chyba sprawdzil Musical Fidelity A3...gra raczej miekko i cieplo a wiec do kolumn i cd bedzie pasowal jak ulal. a tak na marginesie...fajna stronka-od razu widac ze jestes "chory":):):)-tak jak wiekszosc z odwiedzajacych ta strone...

Gość Pomarańcza

(Konto usunięte)

Witam !

Fakt - jestem chory - ale to już choroba zawodowa:) Jednak "lubię" na nią chorować :)))

Myślałem docelowo o MF linii 3.2 - co sądzisz ?

Jednak - ten wzmak wpadł mi w ręce - a gość nie chce dużych pieniędzy za niego - więc może przetrwam z nim do chwili zakupu MF, a potem go sprzedam.

Dzięki za słowa uznania za stronkę. Chwilowo nie mam czasu wrzucać nic na nią - ponieważ - praca :(

Jednak - już niegługo aktualizacje - i nie tylko :)

HEJ!

• 34 lat później...

Ja tez kupilem (a scislej mówiac wypozyczylem do odsluchu) ten wzmak i mysle teraz o doborze kolumn poradcie co moze z nim zagrac myslalem o B&W 604S3 albo AUDIOPHYSIK YARA lub tez DYNAUDIO 122 moja muza to pop rock i hip-hop. (Mariusz miales racie co do wzmaka przypiolem MYAYRAD-a zamiast denona i zagralo o niebo lepiej)

Wygrzebaliście Panowie nieźle stary wątek :) Pierwsze moje wpisy (pod nickiem gościa - Pomarańcza) W chwili obecnej nie mam już tego sprzęciku. Electry sprzedałem, Myryad'a nie kupiłem ( trafił się Vincent Sv-233) a źródło cd - Marantz CD 17 - zmienił się już na Rotela 991 AE :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.