Skocz do zawartości
IGNORED

Co byście kupili za ok 3 tys zł do 13 m2

Gość Angela

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jozwa

(Konto usunięte)

Odpowiem na pierwszy post bez błędu... A tak w ogóle kup Paradigmy serii Studio, i będzie waliło jak ta lala, a jednocześnie nieźle grało. Oprócz tego jakąś elektronikę.

Jozwa dobrze prawi, Paradigmy serii Studio zaspokoją Twoje basowe zachcianki, zacznij wrzucać do skarbonki stówkę dziennie..., a jęśli nie Paradigmy to Pianocraft + subwooferek i będzie ok.

Witam, rzeczywiście seria studio to kawal solidnego łojenia ,ale w 13 metrach moga przydudniac. Wydaje mi sie że jesli kupisz do 13 metrów Minimonitory lub monitor 3 to tez nie bedziesz załować. Ja miałem Minimonitory i byłem z nich bardzo zadowolony, nie wspomne juz o reakcjach znajomych typu ooooo!. Ogólnie duza kultura przekazu, z solidnym basem-powinno Ci sie spodobać. To mozna powiedziec budzetowy hi-endzik. Do tego nie są wymagające co do elektroniki-myśle że to idealny wybór dla Ciebie.

> Angela

Zastanow sie tez, ile czasu maja Ci sluzyc te kolumny, szczegolnie jesli zechcesz przeznaczyc na ich zakup relatywnie wyzsza kwote. A pozniej odpowiedz sobie na pytanie, czy za rok, dwa czy x lat tez bedziesz sluchala Skutera, innej "techniawy" czy Rammsteina. Warto kupujac kolumny rozwazyc ewolucje gustu muzycznego i nie tracic nadziei na poprawe ;-)

Mam PIANOCRAFTA E400 i tez slucham muzyki... roznej :) Czyli prawie wszystkiej... Mam pokoik troszke wiekszy niz 13m i na sprzet nie nazekam za bardzo bo bas nie jest najwazniejszy (moja subiektywna opinia) tylko calosc jaka TEN sprzet tworzy a tworzy calkiem fajnie ;) Mysle ze do Twojego pokoju PARADGMY 3 moga miec za duzo basiska ale MINIMONITORY moze bylyby w sam raz (nie wiem nie slyszalem) idac dalej moznaby tu zaproponowac moze cos z TANNOYow ??? Ale to juz pytanie do wyszukiwarki ew do poprzednich pomocnikow ;) Idac dalej... Czy sub nie bylby zbedny jak na mozliwosci Twego pokoiku ??? Zawsze mozesz sprzet WYPOZYCZYC (kwestia dogadania sie ze sprzedawca) ze sklepu i poeksperymentowac w domciu - oczywiscie jezeli masz taka mozliwosc bo ja niestety nie :(

Co do Twych poprzednich postow... Musisz wreszcie napisac na co chcesz klasc NACISK sluchajac muzyki... Raz piszesz zeby nie bylo duzo basu a innym razem zdanie zmieniasz... Jezeli chcesz otrzymac wlasciwa odpowiedz to musisz sie jakos ukierunkowac !!!

Do POMOCNIKOW (krasnoludkow ;) - pamietajmy ze to jest 13m !!! Jezeli mnie pamiec nie myli to gdzies tu wyczytalem ze do takich pomieszczen kolumienki te B&W czy PARADIGMy 3 zrobia za duzo "buczenia"...

A teraz do napisze jeszcze raz to co napisalem wyzej... Jezeli sklep ze sprzetem (ceny roli nie graja) nie znajduje sie daleko to moze (urzywajac swego uroku osobistego ;) udaloby Ci sie wyporzyczyc wzmacniacz + kolumny (np te B&W) i sprawdzic co i jak...

Gość Angela

(Konto usunięte)

Po pierwsze nie mam możliwości wypożyczyć sprzęt,bo mieszkam w takiej dziórze,że na hasło yamaha pianocraft sprzedawcy reagują : " to yamaha nie robi motocykli?" ehhh...żałosne.A jak powiedziałam,że chcem tyle kasy na sprzet grający wydać to powiedzieli mi żębym sobie kino domowe philipsa kupiła...

Uwieżcie mi,że oprucz was nikt mi nie doradzi czegoś sensownego.

Po drugie nigdy nie pisałam że zmieniam upodobania muzyczne?Napisałam,że słucham prawie wszystkiego ale najważniejszy jest dla mnie bas!I tylko to się liczy.Czytając róznie opisy paradigmów wywnioskowałam,że te monitory 3v3 bylyby odpowiednie.A paradigm studio kosztują majątek!

To może inaczej.Jeżeli już chodzi o 3v3 to jaki będzie najlepszy wzmak,oczywiście żeby dawał najlepszy bas.Tylko w rozsądnej cenie,bo już podkreśliłam,żę nie obrabowałam banku :/

No i oczywiście kabelki...

Słuchaj Angela. Te wszystkie wywody są nic nie warte dokąd sama nie posłuchasz, bo tak naprawdę chyba nie wiesz o czym jest ta rozmowa... Żeby dyskutować o dźwięku trzeba mieć jakieś doświadczenia odsłuchowe. Dlatego proponuję wybrać się do innego miasta na odsłuchy. Naprawdę warto!!!

jesli sadzisz ze Scooter to techno to polecam ta strone -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam !!

Skoro jestemy już przy Scooterze...

Zerknijcie na to:

Ukryta Zawartość

Ciekawa koncepcja odsłuchu muzyki z wykorzystaniem internetu ( w formie audio-wizualnej :)

Ukryta Zawartość

Gość Angela

(Konto usunięte)

mniejsza o wszystko:/

Jedyne co mnie teraz interesuje,to to jaki kupić wzmacniacz do paradigmów 3v3 i prosze Was tylko o to jedno.

Dziękuje wszystkim za wszelkie rady,uratowaliście mi życie:)

Taże jeszcze raz...jaki mam kupić wzmacniacz do paradigmów 3v3!?

Który będzie najleprzy do muzy jaką preferuje?

Zapomniałabym o kabelkach:/, bo w końcu nitką sobie nie podłącze.

Czyli jaki wzmak i kabelki do paradigmów 3v3 .Dziękuje,koniec,kropka,finito,game over... hyhy:)

Gość Angela

(Konto usunięte)

Zyzio moze mi podasz jakiegoś linka gdzie moge kupić tak tanio ten sprzęt?

Czy to jest nowy sprzęt czy jakiś urzywany?Mnie interesuje raczej nowy i na gwarancji.

W promocji w MM w Czeladzi był w lecie w tej cenie, z drugiej ręki też nie powinno być drożej. Poza tym w komisie w Chorzowie na ulicy Wolności (sklep Discman2) stoi Marantz PM 8000 za 1275 zł w idealnym stanie, myślę,że też by sie nadał.

Gość Jazz MD

(Konto usunięte)

Angela, kupujesz juz od ponad miesiaca. Tak dlugo, ze nawet stary dziad rockfanolder przestal lizac szybe i nie jest juz tak opluty. Angela, za 3K kupilbym dodatkowy m2.

Gość Angela

(Konto usunięte)

w lato może i był ale teraz jest zima :/

a tak w ogóle to czy musi być aż ax 596? Czy nie wystarczy ax 396? czy z ax 596 bedzie grało 100 razy lepiej?ładniej? Może i nie jestem znawczynią w tym temacie (nie jestem) ale wydaje mi sie że im mocniejszy wzmacniacz tym kolumny powinny być mocniejsze.Bo w końcu po to się kupuje mocny wzmak rzeby mocne kolumny wysterować czy jakoś tak. no a przecież paradigm 3v3 chyba nie potrzebują jakiś super mocnych wzmacniaczy? Tak przeczytałam w recenzji,niestety nie podali rodzajów wzmacniaczy do właściwych kolumn :/

Ajjj wszytko jest takie pokręcone,pogubić sie można...

Gość Angela

(Konto usunięte)

wiem wiem:(

szczerze mówiąc to już odechciało mi się cokolwiek kupować...

Może pójde sobie do baru i całą uzbieraną kasę wydam na szafe grającą, bedzie oki i nie bede wam dupy zawracać...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.