Skocz do zawartości
IGNORED

DT 231, PX100, K26p, K81DJ, KPP, RP-F290

Sabiego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam słuchawek do sprzętu przenośnego i może też trochę do PC.

Najlepiej jak by były wokółuszne. Budżet do 150zł - nowe bądź używane. Przeznaczenie: muzyka elektroniczna, rock, hh.

Waham się między:

- Beyerdynamic DT231 (niestety mało o nich wiem)

- Senn PX100 (naprawdę są takie świetne jak piszą w testach?)

- AKG K26p (słyszałem świetne opinię, miałem je już kupować, ale jedyny mankament to, to że nie są wokółuszne)

- AKG K81DJ (za drogie, chyba że używki)

- Koss Porta Pro (podobnie jak AKG K26p)

- Technics RP-F290 (są wogółuszne i tanie, ale nie miałem możliwości posłuchać ich na dobrym sprzęcie)

- Senn HD202 (w testach wypadają b.dobrze, ale jak ich słuchałem to takie świetne wcale nie są...)

- [ewentualnie] coś Kossa z serii Ur (opinie są średnie, ale są wokółuszne i tanie)

- [ewentualnie] Creative Fatality (słuchałem ich i byłem mile zaskoczony; są wokółuszne i tanie, mają doczepiany mic, jednak wolałbym troszkę lepszy dźwięk)

Proszę o pomoc w wyborze.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/39761-dt-231-px100-k26p-k81dj-kpp-rp-f290/

Używam PX 100 od okolo 1,5 roku z laptopem i diskmanem. Świetne słuchaweczki, do kupienia za jakieś 130 zł (ostatnio za tyle widziałem w ElectroWorldzie). Są bardzo solidnie zmajstrowane, nie męczą ani swoim dźwiękiem ani swoja obecnością na głowie i uszach. Nie mają wysokich wymagań co do sprzętu, np ze zwykłaj "dziurki" słuchawkowej w tanim laptopie FS grają już człkiem przyjemnie. Z diskmana Panasonika wyciągaja wszystko co najlepsze, ale np z mp3 iriver T60 to nieporozumienie (nie wiem dlaczego- powinno być ok). Co do porównań Koss PP bardziej agresywne i przebasowane, ale bardzo efektowne. Ja do listy dorzuciłbym jeszcze Grado SR60 za około 300 zł i iGrado za ok 200 - też super sprzęt szczególnie do portableaudio.

a porównywałeś może PX100 z jakimiś innymi słuchawkami ?

osobiście najbardziej skłaniam się do AKG K26p, może mi ktoś w miarę obiektywnie powiedzieć czy są wygodne ?

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.