Skocz do zawartości
IGNORED

Densen DM-10 i B&W

jarecki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Powolutku przymierzam sie do zmiany, zakupu głośników. Z ciekawości chcę zapytać czy ktoś już zestawiał te dwie firmy. Raczej te z wyższej półki ale używane, do pokoju 25 mk. Jakie inne firmy brać pod uwage?

Nie wykluczam monitorów.

Dziękuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/39836-densen-dm-10-i-bw/

Densen DM-10 to dosyć dobry wzmacniacz. Miałem go kilka lat temu i robiłem próby odsłuchowe z różnymi kolumnami. Dobierając zestawy głośnikowe musisz pamiętać, że Densen ma troszkę zaburzoną równowagę tonalną. Preferowany jest niski skraj pasma, bas na źle dobranych kolumnach jest troszkę ociężały i poluzowany. Góra jest dosyć jasna i z kolumnami typu JMLab tnie po uszach aż miło ... Najbardziej podobał mi się DM-10 z kolumnami Sonus Faber Minima Amator (pewnie z Electa Amator I też byłoby super, ale to inny przedział cenowy). Dobrze grał z Sonusami Concerto Home - może tych właśnie poszukasz... Dobrym uzupełnieniem systemu jest jakaś Micromega CD lub starsze odtwarzacze Coplanda. Z kolumnami Audio Physic, a zwłaszcza z modelem Spark też może być bardzo fajnie. Densen nie kreuje zbyt obszernej sceny... Sparki mogą tutaj wiele zdziałać w tej materii.

Pozdrawiam wszystkich Densenowców ....

https://www.audiostereo.pl/topic/39836-densen-dm-10-i-bw/#findComment-1002721

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.