Skocz do zawartości
IGNORED

rysy na płytach

CLEANER

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wypolerujemy brzegi płyty- szerokość sceny się zawęzi, jak środek - głębia straci swoje trzy D... tak całkiem serio, nie róbcie Panowie jaj, o płyty trzeba dbać, czy któryś z Was kupił by z ogłoszenia płytę przeszlifowaną?

?

Dziękuję za linka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam kilka zakatowanych na śmierć płyt z bajkami na DVD, na pewno skorzystam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jak wypolerujemy brzegi płyty- szerokość sceny się zawęzi, jak środek - głębia straci swoje trzy D... tak całkiem serio, nie róbcie Panowie jaj, o płyty trzeba dbać, czy któryś z Was kupił by z ogłoszenia płytę przeszlifowaną?

I tu ciarki mi przeszły po ciele. Sporo kupuję na Allegro i prawie codziennie mam zatargi z handlarzami, co to sprzedają stan idealny, a w rzeczywistości przychodzi z małymi rysami, otarciami, pomiętą książeczka. Nawet mi się nie chce pisać o ruskich gniotach, które odsyłam. Teraz muszę zacząć sprawdzać grubość krążków, bo Polak potrafi, ale wykiwać rodaka.

Niech mi tylko ktoś powie jak się zachowują napisy na matrixie po takim szlifie, czy są nadal, czy szlifierka tez je ściera?

Elberoth, ja zaraz po kupieniu bajki robię kopię i dzieciak katuje kopię. Oryginał odtwarzany jest tylko raz - podczas kopiowania. Kopia ma jeszcze tę przewagę że jest bez menu i reklam więc bajka uruchamia się od razu po wciśnięciu 'play'.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Elberoth, ja zaraz po kupieniu bajki robię kopię i dzieciak katuje kopię. Oryginał odtwarzany jest tylko raz - podczas kopiowania. Kopia ma jeszcze tę przewagę że jest bez menu i reklam więc bajka uruchamia się od razu po wciśnięciu 'play'.

Wstyd się przyznać, ale nie wiem jak się robi kopię płyty DVD.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, dla mnie w tej kwestii pracuje tandem AnyDVD + CloneDVD. Pierwszy służy usuwaniu zabezpieczeń a drugi kopiowaniu. Kopiujesz tylko to co potrzebne i już. W dodatku płyta automatycznie jest odtwarzana po jej włożeniu do odtwarzacza.

Oczywiście programów do kopiowania jest multum, ale te najbardziej mi pasują.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.