Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówka za 300$ z węża ogrodowego

_Kuba_

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego _Kuba_

A wpinałeś tę sieciówkę do swojego systemu? Słyszałeś jakie zmiany wnosi? Porównywałeś z innymi? Bo na razie wkleiłeś tylko link ze zdjęciami i co z tego ma wynikać? Nie za bardzo rozumiem? A poza tym 300 dolarów za dobry kabel sieciowy to nie jest wygórowana kwota, wysokiej klasy sieciówki sieciówki zaczynają się w okolicach tysiąca złotych...

Pozdrawiam Stempur

Zoltar7,

jeśli o edukacji mowa, to ja szczególny nacisk położył bym na coś takiego jak - czytanie ze zrozumieniem. Jeśli ktoś daje sobie prawo wiedzieć co ja myślę, to dziwi mnie, że nie wie o czym piszę.

"I to by było na tyle."

zoltar masz racje - nie chciałbym nawiązywac do polityki bo to dziedzina nie w tym temacie ale skojarzenie przychodzi

na myśl i napisze że liberalizm który jest ostatnio tak lansowany promuje [oczywiście w kontekscie] takie zachowania i wielu ludzi przyjmuje znieczulice jako wolnośc co jest oczywiście wielkim nieporozumieniem

Zatracenie już nie ogólnych ale podstawowych wartosci daje sie zauważyc coraz bardziej

A przeciez ludzka świadomośc powinna miec satysfakcje jeżeli przyczyni sie do tego że ktoś takich

kabli nie kupi i nie wyda byc może cieżko zapracowane pieniądze na shit

Filut, 9 Lut 2008, 13:14

>Zoltar7,

>

>jeśli o edukacji mowa, to ja szczególny nacisk położył bym na coś takiego jak - czytanie ze

>zrozumieniem. Jeśli ktoś daje sobie prawo wiedzieć co ja myślę, to dziwi mnie, że nie wie o czym

>piszę.

>"I to by było na tyle."

Oj filut znowu mierzysz mnie własną miarą...

Dla mnie ZŁODZIEJ TO ZŁODZIEJ i to chciałem ci przekazać :)))

>A poza tym

>300 dolarów za dobry kabel sieciowy to nie jest wygórowana kwota, wysokiej klasy sieciówki sieciówki

>zaczynają się w okolicach tysiąca złotych...

Zgadzam się całkowicie - podniesienie ceny trzech przewodów w izolacji z węża ogrodowego znacznie podnosi wartość ich przewodności. Przecież to udowodnione naukowo.

"Dla mnie ZŁODZIEJ TO ZŁODZIEJ i to chciałem ci przekazać :)))"

ech ci sprzedawcy kabli, każdy z nich to złodziej i pewnie pijak, "bo każdy pijak to złodziej"

dorwie taki w ciemnej ulicy i zabierze pieniądze zosatwiając sieciówkę.

Taki zbrojony wąż to może też być go gazu. Wtedy oprócz niewątpliwych walorów wzrokowych można podłączyć tą plcecionkę jako ekran, o ile jest metalowa.

Tak na marginesie, kable głośnikowy i IC przenosi przynjmniej użyteczny sygnał audio. A sieciówka - 50Hz zamieniane bezpowrotnie na prąd stały.

jar1, 9 Lut 2008, 13:20

>A colę kupujesz? To dopiero jest shit!

Ale to wiedzą wszyscy, że to uniwersalny, mocno słodzony odrdzewiacz na kwasie fosforowym. Produkt popularny, a nie "eksklusiv" jak siecówki. Cena nie jest kontrowersyjna, tylko niska.

>Ale to wiedzą wszyscy, że to uniwersalny, mocno słodzony odrdzewiacz na kwasie fosforowym. Produkt

>popularny, a nie "eksklusiv" jak siecówki. Cena nie jest kontrowersyjna, tylko niska.

Myślę, że miłośnicy coli wydali już na nią znacznie więcej niż audiofile na sieciówki.

tja.....

kobayashi, a wiesz, że Ty za sześć deseczek, kawałki jakiegoś tworzywa, pulpy celulozowej czy innego aluminium, kawałki drutu, kwadracik plastiku z gniazdami i kilka elementów do zwrotnicy zapłaciłes kilka tysięcy złotych? I to Cię nie niepokoi?

nedj, 9 Lut 2008, 09:24

>Ale może ta sieciówka w wężu jest przynajmniej bezpieczna (czyli nie zabije prądem właściciela). Bo

>np. w przypadku "produktów" zeda (np. przecierająca się taśma teflonowa w roli izolatora) takiej

>pewności nie ma.

"I have more confidence in the power cord that came with my pc over this thing, heaven forbid it had a split in the pvc covering of one of the wires, I'm sure an electrical arc through that metal powder would be harmless..."

tu gość pisze, że jeden drut miał naddartą izolację i zapewne prąd gonił przez te opiłki cały czas, więc do nieszczęścia niewiele brakowało.

stempur, 9 Lut 2008, 14:02

>tja.....

>

>kobayashi, a wiesz, że Ty za sześć deseczek, kawałki jakiegoś tworzywa, pulpy celulozowej czy innego

>aluminium, kawałki drutu, kwadracik plastiku z gniazdami i kilka elementów do zwrotnicy zapłaciłes

>kilka tysięcy złotych? I to Cię nie niepokoi?

Zupełnie, bo nikt mi nie próbował wmawiać, że to zagra dopiero powyżej jakiejś magicznej ceny.

-> _Kuba_

"tu gość pisze, że jeden drut miał naddartą izolację i zapewne prąd gonił przez te opiłki cały czas, więc do nieszczęścia niewiele brakowało."

Czyżby uczeń zeda?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

stempur, 9 Lut 2008, 13:09

>Kolego _Kuba_<

>A wpinałeś tę sieciówkę do swojego systemu? Słyszałeś jakie zmiany wnosi? Porównywałeś .... <

itd. itp. takie bla bla bla ... Jak zwykle w dyskusjach na temat takiego oszukanego hi-endu odezwą się >złoto[gł]usi< oraz obrońcy >wolności i własnościkaca

Stempur musi mieć chyba boskie akustycznie pomieszczenie, skoro to wszystko słyszy. Powinszować :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

kobayashi

To po cholere wydawałeś trzy kafle na Hyperiony? Trzygłosnikowe kolumny można kupić już za 1 tysiąc złotych. Czy może jednak te droższe grają lepiej?

A Wy obaj mu zazdrościcie:).

Nie prościej w dwóch czy trzech złożyć się na audiofilską sieciówkę a nie techno i sprawdzić zanim się coś napisze? Podpowiadam o składce na ten cel gdyż rozumiem że w budżetówce słabo jak dotąd płacą i nabycie takiej osobie samodzielnie czegoś do sprawdzenia (wyłożenie kaucji) może być nie lada problemem.

nedj

Stempur ma fatalne akustycznie pomieszczenie a mimo to słyszy. Stempura niepokoi co innego. Jak to jest, że wykszałcony muzyk nie słyszy różnic?

Pozdrawiam Stempur

Problem w tym, że wykształcony muzyk jest w stanie wszystko, o czym pisze, że słyszy, udowodnić (np. w ślepym teście). A nie wali tekstem, że "ja słyszę i nic nikomu nie muszę udowadniać".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.