Skocz do zawartości
IGNORED

Joseph Audio - czy ktoś posiada?

wojtek r100r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i trochę odkurzam temat,bo jakoś przycichło.

Nie wiem jak i czy rozwija się sprzedaż Józków,ale zapewne doszło parę osób.Nadal jestem zadowolony z zakupu i wiem że zostaną u mnie na bardzo długo.

Oczywiście,po takim czasie zaczynają docierać pewne niedoskonałości konstrukcji,ale nadal jest bardzo dobrze.

To świetne głośniki,warte swojej wcale nie niskiej ceny.

Jeśli doszli jacyś nowi posiadacze Józków,proszę o wpisy.

Marka mało znana,a wydaje mi się,warta rozpowszechnienia.

Pozdrawiam

Wojtek

W najnowszym AV monitory Josepha dosc znacznie polegly z Yamaha Soavo. 95% na korzysc Yamahy do 77%.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Widziałem i czytałem.

No cóż,nie słyszałem Yamahy,ale pewnie jest niezła.

Ja zdecydowałem się na RM22XL,chociaż miałem u siebie również RM7XL.

Do testów,szczególnie w Polsce podchodzę bardzo ostrożnie.

Pytanie brzmi,ile czasu wygrzewane były Józki.

Wiem z doświadczenia z tą marką, że absolutne minimum to 150 godzin.

Do tego czasu grają tak sobie,wręcz krzykliwie.

Czy AV miało czas i ochotę je wygrzewać, tego nie wiem.

Moje Józki grały kiepsko w okresie wygrzewania,ale z każdą godziną coraz lepiej.

Teraz minęło już kilkaset godzin i wiem że to był dobry wybór.

Pozdrawiam

Wojtek

Słuchałem RM7XL. Uważam że są rewelacyjne. Przejżystość, przestrzeń, szczegółowość to jest to co musi być przy tej cenie, do tego jest fantastyczne nasycenie barwą i wielobrwność w sensie przedstwienia niuansów odcieni, przy zachowaniu pełnej gładkośći (nie wygładzeniu, czy uśrednieniu) i plastyczności brzmienia, średnica nasycona, kremowa, piękna. Jeżeli ktoś dostrzega wady w wyżej opisanych aspektach to albo nie lubi brzmienia, które opisuję, albo słuchał Josephów w złym zestawieniu, albo nie pobawił się z ustawieniem ich w pokoju, bo może są wyrozumiałe co do ustawienia ale bez przesady.

Słuchałem ich ze wzmacniaczem tranzystorowym Nuda Veritas WI-4 oraz modyfikowanym Marantz CD-94 i zaryzykowałbym stwierdzenie, że pojawiła sięsynergia, gdyż miałem wrażenie obecności w dźwięku czegoś magicznego, co czasami udaje się też uzyskać na dobrych systemach z lampą 300B.

czy dźwięk tych "józków" nie wydaje Ci się zbyt mało wypełniony i zbyt wykonturowiony? czy nie brakuje Ci nieco miesa na średnicy? prawdę mówiąc trochę zafascynowały mnie te głośniki detalicznoscia i konturowościa oraz łupnięciem na basie do tego stopnia, ze zaczałem się rozglądac za głośnikami na luminiowych seasach, ale zraziły brakiem wypełnienia. NO i teraz nie wiem czy to nie kwestia zestawienia - grało to z monoblokami cyrusa i CD cyrusa.

Moje doświadczenie jest takie, że średnica była pięknie wypełniona, nasycona. Natomiast uogólnianie wrażeń dotyczących józków na wszystkie kolumny na Seasach excelach jest grubym błędem. W tym samym sytemie słuchałem innych kolumn na podobnych przetwornikach, czy nawet identycznych Excelach i było nijak i szaro, chociaż na metalowych membranach powinno być dźwęcznie - to tylko stereotyp

• 3 tygodnie później...

Adam zadryndaj do Krzyska ,,Moje Audio,, dowiesz sie wszystkiego.

Jestem tez przekonany ze jesli posluchasz ,,Stinga,, z odpowiednimi kolumnami to nawet nie popatrzysz na Accu i Maca a reszte kasy na plyty -no i ta zabawa ze szklanymi bankami i kreowanie dzwieku pod swoj gust to jest to.

PS Yolaos kupil w koncu lampe i nie wychodzi z domu od kilku dni mieszajac w lampach .

robix

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.