Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw niskobudżetowy, jazz + klasyka

Andy777

Rekomendowane odpowiedzi

clo2, 14 Lut 2008, 19:17

>

>Audioholik sprzętu się słucha a nie ogląda jak są zbudowane. Sztandarowy przykład to cd Musical

>Fidelity A3.5 (powołuję się ciągle na to cd bo trudno o bardziej dobitny przykład). Kiepska obudowa

>z cienkich blach, w środku pusto, tani plastikowy napęd, jedno trafo i mała płytka z "kilkoma

>rezystorkami" (odsyłam po widok do wątku Klub Miłośników Musical Fidelity"). To NIC kosztuje w

>dodatku 6kzł. Ale nabywcy wiedząc jak jest zbudowane mimo wszystko są ponoć bardzo zadowoleni z tego

>cd. Uważasz, że aby coś grało to musi mieć kilka transformatorów (najlepiej dużych i toroidalnych),

>kondensatory jak szklanki i takie tam podobne?;).

>No ale jak coś robi wrażenie budową to na pewno musi świetnie świetnie grać, prawda?;)

clo2, masz rację to napewno nie jest jakąś zasadą, ale wydaje mi się że nie zaszkodzi zobaczyć jakie elementy zostały zastosowane w danym urzadzeniu

Temptation nie znam, na Im i to I polowałem odkąd się ukazały ale wtedy były poza zasięgiem to kolumny dla mnei wzorcowe i trudno mi wyobrazić sobie lepsze.. tioxid i kevlar.. zobacz na forum co inni o nich piszą odnośnie BARWY, ale mnie szczególowośc i precyzja urzeka..

natomiast poniżej 1k czego się trzymam jak pijany płotu;) to Y720 + własciwie CD może byc kazde powyżej 300-400zł i przynajmniej słychać wszystko a i ograniczenia mocy w symfonice nie ma... odnośnie innych wzmaków wypowiedzialem się powyżej.. czasem bywają Arcamy Alfa ale powyżej 7 najlepiej 8 lub 9. Nowych Aracamów nei lubie...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ja tez nie lubie nowych Arcamow:) Zgadzam sie ze szczegolowosci i pecyzji Zollerom odmowic sie nie da. To jest to co lubi Pawel (rochu) ale i tak NS 690 w jego pokoju graja lepiej. Jak widac nie tylko na moje ucho. Monobloki Audiomatusa to bardzo zacne urzadzenie i z czystym sumieniem moge je polecic. Rozumiem ze domyslasz sie ze o Zollerach napisalem po lekturze Twojego "o mnie":)

discomaniac71, 14 Lut 2008, 19:24

>Audioholik daj juz spokoj. Szukasz rankingow i posilkujesz sie pisemkami gdzie beda chwalic SACD bo

>maja umowy z producentami a ci chca sprzedac swoje klocki. Ten Denon DCD 1500AE to kaszana. Marantz

>SA 7001 KI takze. Naprawde szkoda czasu na nasze dyskusje.

dobra daje Ci już spokój zakłamuj rzeczywistość CD jest lepsze od SACD..lobbuj na rzecz sprzedawanych używanych klocków na allegro

PS widzisz przecież że D9 został oceniony wyraźnie wyżej niż pozostałe playery...no ale to pewnie spisek dużych złych korporacji, producentów, dystrybutorów i cholera wie kogo jeszcze.......racja naprawdę szkoda czasu na nasze dyskusje.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

audioholik nie badz bezczelny - nie lobbuje na rzecz nikogo i niczego. Posluchaj troszke a potem wypisuj swoje opinie. Kolorowe gazetki nic Ci nie dadza i to nie ja zaklamuje rzeczywistosc a Ty i jesli mowimy o lobbingu to ja moge powiedziec ze lobbujesz na rzecz wspolczesnych producentow audio ktorzy chca sprzedac swoje klocki. I co teraz Ci jest milo? Zastanow sie nad tym co piszesz i skoro tak lubisz wspolczesnosc posluchaj np klockow Ancient Audio - producenta swietnych cdekow za spora kase ktory o SACD nie chce nawet slyszec. Nie on jeden.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

W dupie mam jak D 9 zostal sklasyfikowany. Jest to zwykly tani cdek z mozliwoscia odczytu SACD. Moze ciut lepszy od bardzo miernej konkurencji w tym zakresie cenowym.

audioholik, 14 Lut 2008, 19:38

>discomaniac71, 14 Lut 2008, 19:24

>

>>Audioholik daj juz spokoj. Szukasz rankingow i posilkujesz sie pisemkami gdzie beda chwalic SACD

>bo

>>maja umowy z producentami a ci chca sprzedac swoje klocki. Ten Denon DCD 1500AE to kaszana.

>Marantz

>>SA 7001 KI takze. Naprawde szkoda czasu na nasze dyskusje.

>

>dobra daje Ci już spokój zakłamuj rzeczywistość CD jest lepsze od SACD..lobbuj na rzecz

>sprzedawanych używanych klocków na allegro

>

>PS widzisz przecież że D9 został oceniony wyraźnie wyżej niż pozostałe playery...no ale to pewnie

>spisek dużych złych korporacji, producentów, dystrybutorów i cholera wie kogo jeszcze.......racja

>naprawdę szkoda czasu na nasze dyskusje.

Stary jestes bogiem dla mnie - wszyscy probuja ci powiedziec, ze od czytania gazetek to mozna sobie ksiazke kupic, ale nie sprzet grajacy! Idz wkoncu i posluchaj sam, ocen i pamietaj wez ze saba swoje ulubione plyty i wtedy zobaczysz, ze produkty wybrane przez EISA to jedna wielka sciema :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

discomaniac71, 14 Lut 2008, 19:46

>audioholik nie badz bezczelny - nie lobbuje na rzecz nikogo i niczego. Posluchaj troszke a potem

>wypisuj swoje opinie. Kolorowe gazetki nic Ci nie dadza i to nie ja zaklamuje rzeczywistosc a Ty i

>jesli mowimy o lobbingu to ja moge powiedziec ze lobbujesz na rzecz wspolczesnych producentow audio

>ktorzy chca sprzedac swoje klocki. I co teraz Ci jest milo? Zastanow sie nad tym co piszesz i skoro

>tak lubisz wspolczesnosc posluchaj np klockow Ancient Audio - producenta swietnych cdekow za spora

>kase ktory o SACD nie chce nawet slyszec. Nie on jeden.

discomaniac, rzuć we mnie kamieniem jeśli sam nie jesteś bezczelny...zwłaszcza w stosunku do osób które nie mogą sobie pozwolić na cd player za sporą kasę...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ancient Audio to tylko przyklad, Tez mnie nie stac na wiele z tego czego slucham ale nie wyobrazam sobie cofac sie w rozwoju i sluchac budzetowki za 2000 czy 3000zl. Swoje CD tez porownuje do odtwarzaczy z wyzszego pulapu cenowego i jakos sie broni.

discomaniac71, 14 Lut 2008, 20:24

>Ancient Audio to tylko przyklad, Tez mnie nie stac na wiele z tego czego slucham ale nie wyobrazam

>sobie cofac sie w rozwoju i sluchac budzetowki za 2000 czy 3000zl. Swoje CD tez porownuje do

>odtwarzaczy z wyzszego pulapu cenowego i jakos sie broni.

z tym że jesli weźmiemy cd (3000zł)+ wzmacniacz (3000zł)+ monitory,kable,standy (4000zł) to mamy zestaw za 10000zł, ja w ogóle nie nazwałbym takiego zestawu tanim, ale rozumiem że są i po 100000zł także rozumiem dlaczego nazywasz wspomnianą konfigurację tanią budżetówką:-)...mam jednak nadzieje iz na moj nowy zestaw nie wydam więcej niż 10000zł, jeśli wydam więcej dobrowolnie udam się na audio detox :-))

Andy777,

to musi zagrać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

+ gratis cd JVC 1010 K2 / tak zapewnia sprzedawca /

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bo (jeśli kupujesz nowe) to do 3000 za klocek to budżetówka niestety..

gra lepiej od mini wieży jak Ci się uda dobrze zestawić, ale zwykle przeinwestowane...

lepiej kupić coś z progu jak np Krell 300i, YBA Integre, AUDIONET SAM... CLASSE CAP150 ;-)

zestawić z cdkiem nd Densen B-400, Naim, Meridian, Cairn

dodać kolumny Zoller, Audiphysic, Vienna..(to do klasyki i jazzu) i porównać wtedy z nowymi klockami np Pioneer 9 SACD...

myślę że byłbyś zaskoczony... na niekorzyść Pioneera

ale jeśli porównujesz z cdkami z allegro do 1500 zł to oczywiście D9 wygra (z tym ze jest droższy)

>artPaw

co do jednego ze sprzedających - Aarhus-K2 - do którego podałeś link miałbym wątpliwości (być może nie zasadne oceńcie sami).

Ukryta Zawartość

Jestem lajkonik, ale te midbasy w tych kolumnach jakoś łudząco przypominają z wyglądu intertechniki (czy jakoś tak).

Dodatkowo na przyklejanej tabliczce kolumn z tyłu jest pokazane połączenie bi-wiring a ... terminale głośnikowe są pojedyncze.

Czyżby to kolumny po dość zaawansowanym tjuningu?;). Oczywiście tylko pytam, bo nigdy na oczy nie widziałem wcześniej czegoś takiego jak Avance Omega 23. Jeśli moje obawy są zasadne, to raczej znaczy, że gość oferował te kolumny świadomie (bo handlarz i się na pewno zna. Trudno "siedząc" w audio nie zatrybić tych rzeczy o których było powyżej.)

Ukryta Zawartość

fxx, 14 Lut 2008, 21:25

Klipsch Forte a tym bardziej Heresy nigdy nie "zajazgoczą" jak to określiłeś. Podejrzewam że nawet z boomboxem zagrają poprawnie.

Ten komplet JVC K2 proponowany na allegro jest wyjątkowy i nic nie ma wspólnego z dzwiękiem JVC, który wbito nam do naszych zakutych łbów. Taki sam zestaw JVC słuchałem 2 lata temu u siebie przez miesiąc, z kolumnami AP Virgo. Miodzio.

pozdrawiam artur

zanim padnie to pogra ze 20 lat :)

To naprawdę wysoka pólka. Szczytowe modele JVC w tamtym okresie. Kość K2 wiele dobrego wnosi.

Taki komplet był w ebay za 1000 euro z kawałkiem, dobrą cenę ma nasz allegrowicz.

>ArtPaw

>Ten komplet JVC K2 proponowany na allegro jest wyjątkowy i nic nie ma wspólnego z dzwiękiem JVC, który wbito >nam do naszych zakutych łbów. Taki sam zestaw JVC słuchałem 2 lata temu u siebie przez miesiąc, z kolumnami AP >Virgo. Miodzio.

Skoro słuchałeś tego tak długi czas, to napisz coś więcej zamiast "miodzio", bo to dla osoby nie słuchającej tego pewnie żadna informacja. Zestaw z jakimiś innymi urządzeniami które mogą tu wchodzić w grę w tej cenie i będzie przynajmniej coś więcej wiadomo o tym JVC. Na razie nic ie wiadomo poza tym, że ten sprzedający to potrafi wciskać "kit" (Avance Omega 23 - ????;)).

Witam,

Od Aarhus-K2 kupilem swojego Nad'a 3300. Nad jest wlasciwie w 100% sprawny, ale...

...Przed udzialem w aukcji zadzwonilem do tego Pana [odrazu czuc ze ma sie doczynienia z handlarzem, wiec nie polecam dzwonic] zeby dokladnie wypytac sie o wzmacniacz, takie standardowe pytania - miedzy innymi o to czy potencjometry trzeszcza - mial super nietrzeszczec, ale czasem trzeszczy... to pewnie kurz, ale mimo wszystko. Poza tym elektrolity sa raczej wyschniete, ale tego potwierdzic nie moge. No kurcze dwa razy z nim gadalem przez telefon i ja tam mu nie ufam. Gada sie z nim jak z handlarzem, ehh co tu duzo mowic.

Dla niego taki wzmacniacz to biznes, ja podchodze do tego bardziej emocjonalnie... ;)

“Kejseren er i garderoben!”

>seniortelefono

chodziło mi o tę aukcję z monitorami Avance Omega 23. Midbasy w nich to chyba intertechnika (tak przypuszczam, a Avance chyba intertechnik do swoich głośników nie montował;)) a tabliczki znamionowe kolumn przyklejone z tyłu pokazują połączenie bi-wiring a ... terminale są POJEDYNCZE !!!! Nigdy Avance omega 23 nie widziałem (nawet szukałem w necie info ale nie mogłem znaleźć) ale po obserwacji fotek z aukcji już "trybię" że coś jest "nie tak".

A w opisie oczywiście niec nie pisze o tym, że to "składaki DIY" pod nazwą Avance.

Skoro gość jest handlarzem, to przecież wie co sprzedaje lepiej ode mnie. Po zobaczeniu takiej aukcji nie mam po prostu do sprzedającego jakiegokolwiek zaufania i tyle. Zresztą wogóle nie mam już zaufania do handlarzy, bo na 3 kupione na Allegro cd od różnych handlarzy każdy miał być100% sprawny a po otrzymaniu okazało się, żę sąproblemy z laserem.

Ale to tak tylko na marginesie, bo jeden z kolegów wkleił aukcje tego gościa od "Avance". Zakupy od handlarzy polecam, jeśli ktoś ma możliwość odbioru osobistego i sprawdzeia sprzętu przed zapłaceniem pieniędzy.

mqy, 16 Lut 2008, 23:36

>aha jeszcze jedno za 3300 nie dostal odemnie zadnego komentarza...

No to na co czekasz? miej jaja i wystaw mu neutrala/negatywa :)

Niestety ludzie na allegro to straszne cykory i mimo, że czasem nie są zadowoleni z kupna np. wzmacniacza, boją się przywalić negatywa. Potem inni wpadają na tą samą minę...

Audiophools - goo.gl/NJkF8

>>Zresztą wogóle nie mam już zaufania do handlarzy, bo na 3 kupione na Allegro cd od różnych handlarzy każdy miał być100% sprawny a po otrzymaniu okazało się, żę sąproblemy z laserem.

no niestety mnie tez to spotkalo choc np zakupilem cd Rotela i gra jak nowy.

Z tym ze latwo sobie wyobrazic co by bylo jakby gosciu napisal ze laser sie przycina, nikt by tego nie kupil, mimo ze cial by sie rzadko, to cene musialby spuscic bardzo.

Niemniej jednak z tamtym cdkiem napisalem do goscia i pozwolil odeslac, ale co to dla mnie za interes placic 2 razy za przesylke...sorry, ma dzialac niech dziala najlepiej wystawiac komenta i juz, w tym wypadku neutral, choc jasne ze sie wszsytko moze zdarzyc np rzucanie paczkami przez Poczte Polska.

Witam,

-=> bmiara

;]

Nie wystawilem dlatego bo tak naprawde nic konkretnego nie moge wzmacniaczowi zarzucic. A jak znajde kompetentna osobe, oddam jej wzmacniacz do przegladu i wymiany kondow - jesli bedzie cos nie tak np. okaze sie ze elektrolity byly wyschniete, to wtedy napewno dostanie negatywa.

“Kejseren er i garderoben!”

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.