Skocz do zawartości
IGNORED

Laser od Sony X33ES

matman

Rekomendowane odpowiedzi

fakt laser jest czuły na byle pierdniecie ale z drugiej strony nikt nie każe skakać koło niego :)

co do przeskakiwania na kazdym CD to moj jeden ma podobne objawy chodz powiem ze dokonca nie dam sobie ręki uciąć czy to laser, czy to czasem nie cos z mocowaniem i obrotem CD, musze to sprawdzić przy jakieś okazji ( chęci ). bo byc moze cos tam jest luźne i przy drzeniu laser gubi scieszke :)

pzdr. Łukasz

>Łukasz

Nie wiem jak jest przy laserze w X33ES ale w moim KSS-240A (222ES) są trzy pokrętła regulacyjne. Gość mi wcisnął jako stan bdb cdeka z padniętym laserem. Jak z nim rozmawiałem to poradził regulację, wspominał przy tym że jedna z regulacji owocuje m.in. większą lub mniejszą czułością na skoki powodowane trąceniem cd. Nie wiem na ile gość wiedział co mówi, ale raczej się znał bo klepał z pamięci co, w którą stronę i o ile pokręcić aby ewentualnie ożywić laser (handlarz i nie raz pewnie sam podkręcał lasery "na wykończeniu" aby zaraz sprzedać na Allegro jako "102% sprawne";)). Popytaj innych na tym forum, może to prawda i da się regulacją tę nadmierną czułość lasera na przeskoki zmniejszyć.

przeskoki to pikuś :) bardziej by mi zależało zeby ożywić ten 2 cd :) zeby czytal wszystko bo czyta wybiurczo i wybiurczo skacze nawet na tych sanych CD dla przykladu na plycie X skacze nieraz na 1 piosence nieraz na 3 nieraz na wszystkich nieraz na prawie żadnej :) i czyta lepiej piraty niz orginaly wiec to raczej wg mnie nie jest problem lasera.

pzdr.Łukasz

hmmm mam problem moj sprawny X33 zaniemugł tzn nie umarl bo CD czyta itp itd wsio ładnie pięknie ale L kanał czincz nie gra wzmak czincze 10000% dobre ( sprawdzilem ) poprostu gral i nagle przestał ma ktoś pomysl co to moze byc ?? moze jakaś pierdoła ?? bo jak nie to bede musial przełozyć mechanizm lasera do drugiego :)

pzdr. Łukasz

Mam mozliwośc kupić CDP-X33ES za 500 zł. Czyta wszystko błyskawicznie, stan niemal idealny, ale nie wiem czy nie był grzebany bo znajomy przywiózł z Anglii. Czy warto się w to pchać?

Jak czyta na razie wszystko to na początek dobry znak.

Ale szkoły są dwie:

Jedni kupują takie cd, do których w razie czego można dostać laser. Tak naprawdę nigdy nie wiadomo ile pochodzi, może miesiąc a może ... 5 lat?

Drudzy kupują licząc na to, że laser nie będzie sprawiał problemów przez bliżej nieokreślony czas.

Jeśli o tę stronę zagadnienia chodzi, musisz sam ocenić do której grupy należysz.

>konradskala

Tylko skoro masz sony QS930 to zapytaj np. Piotrka608 czy jest sens się przesiadać na X33ES (w dodatku z niedostępnym laserem) bo różnica może nie być powalająca. Jeśli nie jest a koniecznie chcesz zmienić cd to może zrobić jakąś przesiadkę "wyżej"?.

• 2 lata później...

temat ma dwa lata ale pozwole sobie cos dopisac- do góry jest błędne foto x33es -> on niema dwóch trafek. wstawiliscie fotke 55es, chociaz to tez dziwne jakies, bo przeciez 55 był w srodku miedziowany.

Były dwie wersje, z jednym i z dwoma trafami (nie wiem ile w tym prawdy, ale widziałem fotki obu wersji), obie wersje nie były miedziowane, niżej fotka wnętrza X55ES.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.