Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel RA-02 - czy tak powinno być?

krzychu-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pożyczyłem sobie do testów Rotel'a RA-02 na 2 dni. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, jednak zaskoczyło mnie kilka "dziwnych" zachowa sprzętu:

1. Przy włączaniu/wyłączaniu opóźnienie załączania kolumn jest tak małe ( 1/2s ), że i tak słychać pykanie w kolumnach

2. Są silne przesłuchy między kanałami - przy ustawieniu wejścia na np. AUX i rozkręceniu głośności na max przesłuch jest taki, że wyraźnie słychać muzykę z CD.

Do tej pory używałem bardzo niskobudżetowego amplitunera Yamaha RX-V496, który dalej mam w kinie domowym. Jest bardzo zaskoczony, że mimo zrealizowania przełączania źródeł na scalaku Yamaha miała o wiele mniejsze przesłuchy niż rotel, również opóźnienie załączania kolumn było dużo lepiej zrealizowane.

A może ten Rotel jest uszkodzony, skoro załącza kolumny już po około 1/2s od włączenia?

https://www.audiostereo.pl/topic/40307-rotel-ra-02-czy-tak-powinno-by%C4%87/

Przesluchy miedzy kanalami on ma..takze wyzszy model tez to ma..taki urok Rotela, ale wkkoncu nie odkrecasz go nigdy na maxa wiec nie powinno to byc problemem..Z opoznieniem nie pamietam juz, moze sie rozgrzewa chwile..poki gra to tez nie ma problemu:)

Mi wszystkie wzmacniacze Rotela "pukają" i RA-01 i RC-03/RB-03/RB-03. "Przesłuchów" - brak. Pozd.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.