Skocz do zawartości
IGNORED

CD - Linn Mimik - informacje

anthony_pappa

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję większej ilości informacji na temat Linna Mimik, szczególnie interesuje mnie czy napęd (podobno Sony) do niego jest jeszcze dostępny...

Jakby ktoś dłużej użytkował proszę o opinię jak się sprawuje (sprawował), a także o wszelkie opinie dotyczące brzmienia chętnie z porównaniem do podobnej klasy CD.

https://www.audiostereo.pl/topic/40373-cd-linn-mimik-informacje/

...bardzo przyzwoity cedek średniej klasy - spokojne brzmienie, ładna głębia, bardzo przyjemna barwa, raczej do jazzu i kameralnej muzyki niż rocka, umiarkowana analityczność, przeciwieństwo w prezentacji do naima 5i - tu subiektywnie prezentacja pierwszym planem i znacznie większą żywiolowościa z pogranicza natarczywości.

Uważam, iż zamiana na meridiana G07 nie do końca była uzasadniona ekonomicznie - barwę mimik miał wg mnie ładniejszą, troche mniejszą tę analitycznosć od meridiana.

Napęd był bezproblemowy z tego co pamiętam, choć nie otwierał się tak bezszelestnie jak w ikemi :).

Generalnie - mam dobre wspomnienia :))

Mniemam, że zapytanie zwiazane jest z moim gołoszeniem

Dostałem informację przed chwilą od Piotrka608, że laser to sanyo sfp101 - a więc dostępny i tani. Nie potwierdziłem jeszcze tego - a cd nie rozbierałem nigdy więc organoleptycznie nie jestem w stanie tego stwierdzić. Wole nie rozbierać - po porstu nie znam się na tym:) Napisałem też maila do Linn polska i dostałem od razu odpowiedź - wymiana jest możliwa w warszawie niemal od ręki - jednak nie dostałem informacji dokładnie jaki laser siedzi - kazali podac jeszcze numer seryjny - bo z tego co widzę - to ten model lasera występuje w kilku odmianach - różnica w ilosci pinów stąd pewnie zapytanie o numer.

Umka, jeśli o mnie chodzi to wogóle pozbył bym się źródeł cyforwych - ale jest problem z płytami. Kupiłem więc DAC które będzie współpracować z jakimś byle napędem i kompem. A płyty staram sie nabywać czarne:) Niestety nawet dobre CD słabo wytrzymują porównanie z gramofonem. Linn pomimo swojej analogowości także dostaje baty. Strach pomyśleć o NADach i innych gadach - tu już wogóle nie ma dyskusji;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.