Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz na GM70

Rekomendowane odpowiedzi

Zasilanie stopnia wejściowego i sterującego z anodowego bez dzielnika.

Układ ma niewiele wspólnego z bezpieczeństwem.

Sprzęgi 1 mikro - po co tak dużo przy 470 kohm do masy, pasmo od 1Hz?

Oszczędność ma swoje granice.

Grynio ponowie pytanie

używałeś tego układu do żarzenia ,widziałem że coś walczyłeś z tym u siebie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

grynio

Układy dht magazyniera też mam ale w 300b

teraz mam wielgaśny dławik w żarzeniu i zero brumu

ale myślę nad nową gm70 i che zrobić ją w wersji mini ,tzn ten sam układ jak mam teraz tylko w dużo mniejszej obudowie

Spróbuj szeregowo po płytkach Magazyniera zastosować LT 1083 podwyższając jednocześnie napięcie przed LT o 1,5 V- 2V.

A przy okazji proszę o ponowny kontakt na PW osobę oferującą w/w regulatory w znośnych cenach(poprzednie PW wcięła czarna dziura audiostereo)

zamówiłem trafa tribute ,mam nadzieje że na w styczniu będą :)

zobaczymy czy i jak różnica będzie miedzy ogonowskimi na CC

Jak chcesz zminimalizować straty na DC to może wstępna regulacja na tyrystorze?

Ukryta Zawartość

A szlaki to przetarł Gagacek, tylko nie chce się podzielić:)

Ukryta Zawartość

Utopia-Ja widziałem.

Ale w temacie żarzenia to u Koobala jest mostek 5A za nim elektrolit 10000mikro i humpot 400ohm i ani śladu przydźwięku,po postu.

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

wilu żubr,

Wiem ,że i tak można Matt tak ma i w MPM tak jest

tylko chciałem coś innego spróbować

ja mam byczy dławik który polecał Witek zero brumu itp

Ja bym bardziej się skłaniał z stronę żarzenia prądem zmiennym.

Dla GM70 było by to szczególnie korzystne,gdyż przy żarzeniu 20V i napięciu ujemnym na siatce w okolicy 80V mamy znacząco różny potencjał pomiędzy jednym,a drugim końcem katody.

Może mieć to znaczący wpływ na trwałość i może brzmienie?

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

Gość traxman

(Konto usunięte)

utopia., 1 Sie 2010, 19:41

>>Lepiej pójść w AC:)

>

>z tym problem ,że szlaki nie przetarte :)

Przetarte, przetarte.

http://www.trioda.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=14941&start=0

Wystarczy w ferrysterze zamówić transformator pod 20V/3A, przetwornica uciągnie.

U mnie ciągnie cały wzmacniacz PP na 6V6.

Gość traxman

(Konto usunięte)

Poszukaj nowszych scalaków - zasilanie lamp halogenowych (koniecznie ze względu na soft start i identyczny charakter obciążenia) - pewnie będą miały wyższe częstotliwości przetwarzania - ale może być kłopot z transformatorem.

• 1 miesiąc później...

temat jakoś ucichł wiec wrzucę fotkę z porannego odsłuchu :)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wszystko high-end co się świeci......

Witam,

zamówiłem trafa z tribute na CC

po długim czekaniu dotarły.

Podłączyłem i ...

dupa ,masakra w porównaniu do Ogonowskiego (robione na zamówienie tzn moje  parametry uzwojenia itp)

już pisze co nie tak:

Basu jest sporo mnie niema takiego niskiego ,jest nie wykończony,]

średnica jak by w wzmaku włączył loudnes 

co jest nie tak gram na nich juz 50h

Nie jest to co pisze subtelna różnica do ogonowskiego nawet moja "głucha " żona to słyszy .

Zaprosiłem dwóch kolegów z naszej "branży " i oni to potwierdzają.

I tu moje pytanie kto tak naprawdę porównywał,markowe trafa ?  czy różnice były też tak wielkie ?

no na trafach jest w sumie najwieksza różnica, nie musi byc na korzysc w stosunku do niby bardziej 'firmowych' przeciez nie metki grają , wiele czynnikow na to wplywa, strojenie wzmacniacza to jest tez sztuka...ja kupilem sobie do dac-a trafa w sac thailand bo mam zaufanie, ale gdzies jeszcze moze zamowie inne i sobie porownam .... ktos juz kupil z nowych osób glowmastery w nowej wersji ( tzn. z wysokim gainem, mniejsza mocą), bylo kilku kolegow zainteresowanych na priva....?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Dawno, dawno temu, jak pisałem, że SAC nie ma nic do ukrycia, pokazuje parametry, metody pomiarowe, itepe, itede, zostałem zakrzyczany przez "złotouchych", bo parametry nie mają znaczenia, nie grają. Pisałem, że wszystko, co oferuje Tribute to audiofilska poezja, bez żadnych konkretnych informacji. Może gdyby były informacje, dałoby się uniknąć takiego błędu?

Cóż, wyszło tak, jak wyszło, bardzo mi żal kasy wtopionej przez Utopię, za to gratuluję mu uczciwości. 90% userów, po takim doświadczeniu, starałoby się napisać o rzeczonych trafach panegiryk i pozbyć się ich jak najprędzej.

Utopia, spróbuj się wkręcić na PW (nie, nie chodzi o prywatne wiadomości ;-)) albo gdzieś, żeby pomierzyli te trafa. Lprim, Lsec, przekładnię, pasmo, prąd nasycenia rdzenia - podstawy (bo pewnie Tribute nie podał nic). Może da się dostroić Twój wzmak do nich.

Dawno, dawno temu, jak pisałem, że SAC nie ma nic do ukrycia, pokazuje parametry, metody pomiarowe, itepe, itede, zostałem zakrzyczany przez "złotouchych", bo parametry nie mają znaczenia, nie grają. Pisałem, że wszystko, co oferuje Tribute to audiofilska poezja, bez żadnych konkretnych informacji. Może gdyby były informacje, dałoby się uniknąć takiego błędu?

Cóż, wyszło tak, jak wyszło, bardzo mi żal kasy wtopionej przez Utopię, za to gratuluję mu uczciwości. 90% userów, po takim doświadczeniu, starałoby się napisać o rzeczonych trafach panegiryk i pozbyć się ich jak najprędzej.

Utopia, spróbuj się wkręcić na PW (nie, nie chodzi o prywatne wiadomości ;-)) albo gdzieś, żeby pomierzyli te trafa. Lprim, Lsec, przekładnię, pasmo, prąd nasycenia rdzenia - podstawy (bo pewnie Tribute nie podał nic). Może da się dostroić Twój wzmak do nich.

Widzisz Utopia-bardzo Cię lubię,ale umieć lutować to nie wszystko-pozdr.

<br />Dawno, dawno temu, jak pisałem, że SAC nie ma nic do ukrycia, pokazuje parametry, metody pomiarowe, itepe, itede, zostałem zakrzyczany przez "złotouchych", bo parametry nie mają znaczenia, nie grają. Pisałem, że wszystko, co oferuje Tribute to audiofilska poezja, bez żadnych konkretnych informacji. Może gdyby były informacje, dałoby się uniknąć takiego błędu?<br />   Cóż, wyszło tak, jak wyszło, bardzo mi żal kasy wtopionej przez Utopię, za to gratuluję mu uczciwości. 90% userów, po takim doświadczeniu, starałoby się napisać o rzeczonych trafach panegiryk i pozbyć się ich jak najprędzej.<br />   Utopia, spróbuj się wkręcić na PW (nie, nie chodzi o prywatne wiadomości ;-)) albo gdzieś, żeby pomierzyli te trafa. Lprim, Lsec, przekładnię, pasmo, prąd nasycenia rdzenia - podstawy (bo pewnie Tribute nie podał nic). Może da się dostroić Twój wzmak do nich.<br />
<br /><br /><br />

oprocz tego sac robi tez wzmacniacze na zamowienie, proponujesz gosciowi dany uklad , on Ci pisze co o tym mysli, ewentualnie sugeruje wlasne rozwiazanie , informujesz go jaki mniej wiecej dzwiek chcesz osiagnac, czego sluchasz , jaka musisz miec moc, przelicza, nawija trafa , DOSTRAJA na okreslonym systemie (informuje Cie na czym mozesz miec maksymalne rezultaty)i w porownaniu do takich na oslep tuningow masz moze nieco drozej ale policzony i kompletny produkt, ja nie jestem w stanie tez za bardzo uwierzyc w poprawianie czegos co w Sac Thailand zrobiono na pewnym poziomie, odrazu odpowiem dlaczego, co jakis czas wymieniam w swoich monoblokach lampki na jakies nosy , niewazne w ktorym miejscu wymianiam lampe 'fabryczna'(czy to tez nos czy z biezacej produkcji) na jakis nos z wiosny 77 roku albo z marca 1968 kiedy robiono naprawde naj, naj lampy:) , szara mika itd. itp. i rezultat jest taki, ze dzwiek sie zmienia , ale niekoniecznie na lepsze, cos sie zyskuje , ale tez cos sie w dzwieku traci, mam lepsza np. srednice po wymianie ostatnio rectifier tube na RCA , ale mam gorsza makrodynamike wiec nie wiem czy nie wroce do wersji pierwotnej ostatecznie, zmian tych dokonuje na chlodno, nie sugeruje sie cena lampy, legenda itd. okazuje sie , ze wbrew temu co tutaj wiele osob sadzi ten tube rolling na jakies legendarne lampy wcale nie przynosi koniecznie zmiany na lepsze gdy mamy jakis skonczony, dostrojony przez kogos projekt na danych podzespolach...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

stary audiofil  co ma piernik do wiatraka ?

zamawiasz traf według parametrów lutujesz 4 kable i ma grac tu niema żadnej filozofi !!

Panowie aż tak źle nie jest ,ja to widzę z innej strony tributenie są złe , tylko Ogonowskiego tafo jest takie dobre:)

Mój wzmacniacz gra naprawdę dla mnie super ,to zapytać sie po kiego grzyba zamawiam tribute ?

Ano snobizm nic innego na czytałem się ,że "markowe" grają dużo lepiej a tu Zong.

Generalnie jak za kilka dni to nie zagra to trafa i tak sprzedam bo mam kupca więdz nie strace ale pozostanie nie smak po Markowym trafie :)

Jak by ktoś chciał posłuchać ich osobiście zapraszam do wawy jeszcze kilka dni pograją 

stary audiofil  co ma piernik do wiatraka ?

zamawiasz traf według parametrów lutujesz 4 kable i ma grac tu niema żadnej filozofi !!

Panowie aż tak źle nie jest ,ja to widzę z innej strony tributenie są złe , tylko Ogonowskiego tafo jest takie dobre:)

Mój wzmacniacz gra naprawdę dla mnie super ,to zapytać sie po kiego grzyba zamawiam tribute ?

Ano snobizm nic innego na czytałem się ,że "markowe" grają dużo lepiej a tu Zong.

Generalnie jak za kilka dni to nie zagra to trafa i tak sprzedam bo mam kupca więdz nie strace ale pozostanie nie smak po Markowym trafie :)

Jak by ktoś chciał posłuchać ich osobiście zapraszam do wawy jeszcze kilka dni pograją 

Nie zapraszaj tak pewnie-bo dłubniesz to wtedy juz nikt nie kupi-lepiej sprzedaj bez reklamy,albo do ogonowskiego wyślij może cos poradzi.....

Utopia po co CI tak wielki prąd do muzyki-przyjedż do mnie usłyszysz lepiej niż z mpm-ow na małym pradzie-to gra i to jak,a chcąc żeby Twoje

gm70 zagralo to przyjedż z nim do mnie-bo procz niego musi być też reszta,ktora jest wazniejsza niz sama lampa gm70.

U mnie nic nie potrzeba lutować ustawiać zmieniać kombinować-po prostu gra,bo ma z czym.Rob lepiej te monobloki na 811 jak wspominaleś,a gm70

sprzedaj mi -po miesiącu doszlifuję wszystko jak nalezy-możesz nie sprzedawac,tylko przywież-to się przekonasz,gwarantuje poprawę-bo slyszę))

ps.masz tam włożone te ken-rady-to zły pomysł jest-nie chce mi sie dalej pisać-tylko prądy sprawdż-ok.))))

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

>Panowie aż tak źle nie jest ,ja to widzę z innej strony tributenie są złe , tylko Ogonowskiego tafo jest takie dobre:)

Po ostatnim wzmaku z diabełkami jestem skłonny się przychylić do tego stwierdzenia, bo ostateczny efekt z trafami pana Leszka był zaskakujący (in plus).

>Mój wzmacniacz gra naprawdę dla mnie super ,to zapytać sie po kiego grzyba zamawiam tribute ?

>Ano snobizm nic innego na czytałem się ,że "markowe" grają dużo lepiej a tu Zong.

Dzięki za udzielenie lekcji wszystkim. Choć pewnie twardogłowi wyznawcy "metek", jak napisał Electro, nic z tego przypadku nie wyniosą.

>Generalnie jak za kilka dni to nie zagra to trafa i tak sprzedam bo mam kupca więdz nie strace ale pozostanie nie smak po Markowym trafie :)

Pewnie napiszesz, że się znowu Ciebie czepiam, ale Twoja interpunkcja i ortografia są porażajace. "Generalnie, jak za kilka dni to nie zagra, to trafa i tak sprzedam, bo mam kupca, więc nie stracę, ale pozostanie niesmak po markowym trafie." To nie GG, tylko forum, przyłóż się trochę.

Nie zapraszaj tak pewnie-bo dłubniesz to wtedy juz nikt nie kupi-lepiej sprzedaj bez reklamy,albo do ogonowskiego wyślij może cos poradzi.....

Utopia po co CI tak wielki prąd do muzyki-przyjedż do mnie usłyszysz lepiej niż z mpm-ow na małym pradzie-to gra i to jak,a chcąc żeby Twoje

gm70 zagralo to przyjedż z nim do mnie-bo procz niego musi być też reszta,ktora jest wazniejsza niz sama lampa gm70.

U mnie nic nie potrzeba lutować ustawiać zmieniać kombinować-po prostu gra,bo ma z czym.Rob lepiej te monobloki na 811 jak wspominaleś,a gm70

sprzedaj mi -po miesiącu doszlifuję wszystko jak nalezy-możesz nie sprzedawac,tylko przywież-to się przekonasz,gwarantuje poprawę-bo slyszę))

ps.masz tam włożone te ken-rady-to zły pomysł jest-nie chce mi sie dalej pisać-tylko prądy sprawdż-ok.))))

Piotr nic nie sprzedaje niema żadnej reklamy:) 

Jestem bardzo zadowolony z monobloków.

Generalnie nic nie dłubie itp,po prostu chwila słabość i snobizmu namówił mnie na zmianę traf. 

833 to jest plan składam graty ,ale to tak bardziej dla sportu może za dwa lata :)

Piotr nic nie sprzedaje niema żadnej reklamy:) 

Jestem bardzo zadowolony z monobloków.

Generalnie nic nie dłubie itp,po prostu chwila słabość i snobizmu namówił mnie na zmianę traf. 

833 to jest plan składam graty ,ale to tak bardziej dla sportu może za dwa lata :)

833? chyba chodziło ci o 811 - nie wierzę w to, że zagra lepiej niż gm70. Nie trenowałem tych lamp, ale WYDAJE mi się (może niesłusznie), że sygnatura będzie podobna do 845, lecz z większą mocą (tą mam przerobioną na wszelkie sposoby). GM 70 urzekła mnie od pierwszego włączenia, jest znacznie lepsza niż to co wyrabiałem z 845 na tych samych układach (a może to tylko moje "widzimisie" po prostu bardziej mi się podoba średnica z gm70).

Niemniej ja mam inne układy niż te, które wy serwujecie - więc moja ścieżka jest znacząco inna. Czy dobra? Mi się podoba :)

Edytowane przez Koobal

Słucham tylko muzyki.

833 ? chyba 811 - nie wierzę w to, że zagra lepiej niż gm70. Nie trenowałem tych lamp ale WYDAJE mi się (może niesłusznie), że sygnatura będzie podobna do 845 lecz z większą mocą (tą mam przerobioną na wszelkie sposoby). GM 70 urzekła mnie od pierwszego włączenia, jest znacznie lepsza niż to co wyrabiałam z 845 (a może to tylko moje "widzimisie" po prostu bardziej mi się podoba średnica z gm70).

Mi też gm70 sie podoba nie przewiduje zmiany wzmacniaczy a propos 

833a

Ukryta Zawartość

big-Triode-Power-Tube-833A-833C.jpg

100w z set dht  

3kw i jazda :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi