Skocz do zawartości
IGNORED

Kto da posłuchać we Wrocku?

pan Kracy

Rekomendowane odpowiedzi

Howk!

Planuję zakup używek: wzmacza i podłogówek do 1500-1800zł w 80% do spokojnego grania z ładną stereofonią i nielejącym basem do pokoju 5,5 na 6m2. Poleciliście mi koledzy forumowicze głównie bazować na swoich doznaniach słuchowych, więc proszę hojnych o możliwość choćby kilkunastominutowego odsłuchu Waszego audio. Jestem początkujący, więc nie wybredny :)

https://www.audiostereo.pl/topic/40468-kto-da-pos%C5%82ucha%C4%87-we-wrocku/

W takim metrazu najlepiej wypadnie Ci stety/niestety zestaw sluchawkowy, chyba ze masz jakies perspektywy zmiany pomieszczenia, jesli natomiast nie, a koniecznie musi byc stereo to jedynie male kolumienki, najlepiej obudowa zamknieta no i mozliwosci krecenia kolumnami na tym metrazu cakiem swobodne, moze jakies DIY strojone specjalnie pod taki metraz (?) (albo aktywne bliskiego pola z mozliwoscia pewnych korekcji brzmienia)

W razie czego sluze 'odsluchem'

pozdrawiam

Przeczytałem informację o założycielu wątku i moja rada jest taka, aby sobie zebrał dobrą muzykę, ale raczej nie zestaw, bo depresja od zbierania (=słuchania) muzyki maleje, od zbierania zestawu rośnie.

Niezle tupniecie?

Wzmacniacz Pentagona.

Głośniki Hiroszima mk.2

I cd Sputnika powinny niezle zagrac.

A i kabel Czarna Mamba z wtykami Green Deadly Poison, zeby wypelnic srednice.

Za rady ofkors tęks, ale....hmmm....jakby to powiedzieć....my tu gadu,gadu, a chłop śliwki rwie...yyyy... znaczy się..... nikt mnie na odsłuch nie prosi. Obiecuję czasu nie zawiele zajMNąć, a kawę własną przynoszę ;)

Więc?

Polecam wizyte w Moje Audio na Powstancow Slaskich. Maja tam pokoj wielkoscia podobny do Twojego i sporo sprzet S-H. Cos sie moze da wybrac. Zadzwon i pogadaj z nimi. Krzysztof na pewno cos doradzi. Pozdrawiam. Andrzej

>Pan Kracy

Przyjąłeś po prostu niewłaściwą strategię. Było założyć konto na nick "Ania", mimochodem podsuwać sugestie że "Ania" to atrakcyjna młoda kobieta i ... miałbyś tyle możliwości odsłuchu, że opędzić byś się nie mógł (mógłbyś wybierać od zestawów typu 20 letnie technicsy+Altusy aż po hajend). A do tego nawet swojej kawy nie musiałbyś nosić;).

Popieram wypowiedz Awo,, kopnij,, sie tam gdzie Ci proponowal a zobaczysz ze jest tam troche klockow do wyboru napewno cos Cie zaineresuje.

Mam swoje typy ale nie powiem z czystej przekory a co!

Sam posluchaj i pochwal sie co wybrales wg Ciebie wartosciowego do zakupu (jestem ciekaw)

robix.

Jako miłośnik polecam te głośniki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety, stoją w Krakowie.

Szkoda, że mieszkam 100 km od Wrocławia...

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Hej pan Kracy! Jeśli jeszcze masz ochotę na odsłuchy to zapraszam do siebie:) Kawa nie konieczna, a chętnie dowiem się co sądzisz o mym systemie :) Sprzęt do odsłuchu: wzmak AMC 3100a, kolumny Acoustic Research Status S40, CD Marantz CD-52 mkII SE, kable Audioquest Rocket 33, IC Cable Talk Advanced 3, ewentualnie PC-Audiotrak Prodigy HiFi jako źródło. Uwaga: warunki polowe ;) W razie gdybyś był zainteresowany pisz na priv...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.