Skocz do zawartości
IGNORED

www.audiohobby.pl

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Jarl, widzisz po posunięciach....moglby chociaż dla niepoznaki skasować watek. Zastanawiam się czy muls nie macza w tym palców :)

Jak maczal to tym bardziej nie jem ;)

Jak widzisz moja oferta wykasowania całosci mojej twórczości ma swoje uzasadnienie...wiele nie potrzeba zeby pojawiły sie "sankcje". Spadam stąd.

U adwokata zapytam jak to od strony prawnej wyglada. Załozyłem wątek. W mysl umowy spisanej na forum dokonałem czynności, potem ktoś bez konsultacji ze mna tą umowę rozwiązał. Będę się domagał odszkodowania :)

Podobno to Achmet kupił to forum. Ci "nowi" są tylko podstawieni. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

arek, na BinLadena, UFO czy atoposa jest zwyczajnie za mało finezyjny:)

...prędze mulsowaty, jozin z bazin, czy wczesny nikodem dyzma i tą drogą należy w poszukiwaniach podązac :D

...chociaz nie....Nikodem odpada, Nikodem nie był niesmiały :)

lancaster,

ja również czekam z niecierpliwością

na równoległym wątku zadałem pytanie o prawa do wpisów i ewentualnie możliwość jakiegoś wykorzystania ich na innym forum (skopiowania, etc.)

klapaucjusz, używając dość fachowej terminologii, stwierdził, że tu żadnych praw autorskich nie ma i że Lukar może to wszystko spokojnie sprzedać, a skoro tak, to tylko nabywca ma wszelkie prawa do treści forum

średnio mi się to podoba

może ktoś inny wie na pewno, że jest inaczej? :)

yolaos, zapraszam wszystkich. Mam nadzieję na stworzenie serwisu z prawdziwego zdarzenia...oby był lepszy od obecnego...sporo sie na audiostereo narzekalo, ale co by nie mowić bylo to ciekawe miejsce....pewnie jeszcze nie raz sie siegnie...ale zeby sie tu normalnie dzialo to raczej tego nie widzę.

Zaklada czlowiek wątek sponsorowany z możliwością wisywania sie dla wszystkich....łacznie z krytycznymi uwagami a tu Ci cymbał kasuje umowe handlową. Ciekawe jakie są sankcje za takie postępowanie i czy sprzedawca moz e ot tak odstapic od sprzedaży ?

Ciekawe co na to rzecznik praw konsumenta ? Dodatkowo nowy własciciel zlikwidował mi możliwośc zakaldania wątkow sponsorowanych...nie taki glupi na jakiego wygląda(to taki komplement)

I jak to jest w koncu ze sprzedaza danych na serwisie ???? Teraz nowy własciciel ma np. dostep do mojego PW....byc moze są tam dane osób które gdzies tam zostały(kasuję PW co jakis czas)i on nieprawnie wszedł w ich posiadanie....co jest grane ?

Lukarowi ufałem i pozwalałem sobie na taką korespondencję....

Lukar czy Ty mozesz to jeszcze odkręcic, czy daleś dupy dokumentnie ?

Pozdrawiam

Gość rochu

(Konto usunięte)

Z sąsiedniego wątku:

28 Lut 2008, 15:23

klapaucjusz, 28 Lut 2008, 15:09>

>Właściciel serwisu ma wszelkie prawa do jego zawartości.

>Wpisy na forach dyskusyjnych są jego własnością i nie podlegają przepisom prawa autorskiego, o ile

>nie stanowi o tym osobna umowa, zawierana z każdym użytkownikiem z osobna. Publikacja wpisu oznacza

>zgodę na warunki zawarte w regulaminie, oraz stanowi część bazy, która jest wyłączną własnością

>posiadacza serwisu. Umowa kupna-sprzedaży jest w tym wypadku przeniesieniem praw.

Mylisz się.

Umowa przeniesienia praw autorskich majątkowych wymaga FORMY PISEMNEJ pod RYGOREM NIEWAŻNOŚCI.

Zadne formułki, regulamuny czy inne pierdułki wpisywane na formularzu rejestracyjnym czy gdzie indziej nie są w stanie tego zmienić.

Założę się że nikt z nas z Lukarem pisemnej umowy w przedmiocie udzielenia praw autorskich nie zawierał.

I to czy nasze wpisy stanowią częśc bazy czy tez nie - nie ma tu jakiegokolwiek znaczenia.

Jest jeszcze jedna sprawa.

Prawa autorskie niemajątkowe.

Autor może się niezgodzic na takie czy inne wykorzystywanie swojego dzieła. Ma prawo do ochrony wizerunku i integralności swojego dzieła.

Ten zakres praw jest NIEZBYWALNY, czyli nie mozna ich sprzedać czy tez w inny sposób się ich wyzbyć. Pozostają przy autorze aż do jego śmierci.

Wpisy na Forum są własności ich autorów.

Kropka.

rochu, bardzo dziekuję.

A mogłbyś zerknać jak wygląda sprawa umowy handlowej ?

Przed kilkunastoma minutami KTOŚ zdjął z tego watku dopisek "sponsorowany". Chciałem uiścić opłatę za swoje posuniecie....jak zaeagowac na taki numer nowego admina ?

Lukar dał mi jakiś czas temu mozliwość zalozenia wątku sponsorowanego z info ze moge to zrobić kiedykolwiek.

Czy zawarłem umowę handlową otwierajac taki wątek ?

Regulamin na to:

"Co to jest temat sponsorowany?

Temat sponsorowany to specjalnie oznaczony i wyróżniony temat na forum,

w którym producenci, dystrybutorzy, itp. mogą informować użytkowników forum o swojej komercyjnej ofercie.

Czy jest to usługa płatna?

Tak. Opłata za stworzenie jednego tematu sponsorowanego, który następnie będzie

wyświetlany przez jeden miesiąc na pierwszym miejscu forum to koszt 70 zł netto.

Boję się nieprzychylnych komentarzy w moim temacie sponsorowanym!

Przy zakładaniu tematu możliwe jest oznaczenie opcji "zablokuj możliwość komentowania".

W takim przypadku nikt, oprócz autora, nie będzie mógł nic dopisać w wątku.

Jaki wygląda rozliczenie?

Rozliczenie będzie dokonane na podstawie wystawionej faktury.

W wiadomości proszę o podanie danych do wystawienia faktury.

Ok, decyduję się. Co mam zrobić?

Proszę o wiadomość prywatną lub email na adres [email protected]"

Pozdrawiam

muls, obserwator przyczyną zaburzenia....jak rozumiesz to pól biedy :)

Pozwolę sobie zrobić wyjątek i Cię zablokowac. Pobelkoczesz sobie przy innej okazji na bocznicy...i nie do mnie, bo ja na dniach stąd spadam....ale bedziesz mial sielankę :)

lancaster,

wygląda na to, że od momentu, kiedy wątek pojawił się z dopiskiem "sponsorowany" zaczął bić licznik, a tym samym umowa nabrała ważności

ale prawnikiem nie jestem

ALE NA PEWNO WIEMY JEDNO!!! FACECI STRZELILI SOBIE W STOPĘ

SAMI POKAZALI, ŻE PO ICH WEJŚCIU ZASADY SIĘ ZMIENIŁY

a miało być tak samo jak dotąd, tylko lepiej

jeśli ktoś miał jeszcze wątpliwości, to teraz już chyba zostały rozwiane?

trza WIAĆ! póki jest gdzie (ma być :) )

muls, wyceniam na friko i temu ma slużyć....a co i kto z tym zrobi to juz jego sprawa.

A teraz w innych okolicznoscich prosze na razie dosć grzecznie - uzywaac słowa proszę o całkowite wykasowanie mojej radosnej twórczości....moze bedziesz głupio wyglądał rozmawiajac w niektórych wątkach politycznych sam ze sobą...pewnie sie przyzwyczaiłeś....

Kilka rzeczy udało mi sie tutaj zorganizować, kilka nowych poznać....własnie w tle leci piosenka Formacji Nieżywych Schabów..."....jestem wiesniakiem mów mi Elvis..."....to musi byc przekaz miedzywymiarowy od Ciebie... ja tam w przypadek nie wierze :)

wbrew pozorom mam szczery ubaw z tej sytuacji....przygoda :)

....szczerze mowiąc nie spodziewałem sie ze ktoregoś dnia nagle forum zostanie wykupione za plecami uzytkowników serwisu przez kilku kolesi ... lipa.

pastwa, osobiście nie czuję potrzeby zdawania sie na szczeniackie posunięcia niewiadomokogo.

Postaram sie dwiedzieć czy i coś z takim podejściem można zrobić i jezeli będę mogł wyciągnąć konsekwencje to bądx pewien ze to zrobię...to nic osobistego - interesy :)

Co myslicie o moderacji na nowym serwisie ? Najchętniej widziałbym kogoś z Was(moze nawet nie 1 osoba tylko ze 2-3)....z kadencją niedożywotnią oczywiście :)

chodzi wyłącznie o kasowanie wulgaryzmów, ew. zaczepek itp. ....oraz ew. przeniesienie wątku jezeli zostanie zalożony w niewlaściwej zakladce lub w trakcie dyskusji niechcący zmieni temat :)

....jezeli nie chcecie moderacji w takiej formie to bede obslugiwal calość jednoosobowo...w razie czego poprosze o pomoc.

Ludzie wyluzujcie. Dajmy tym ludziom trochę czasu.

Zobaczcie jak wygląda serwis Elektroda. Cicho, spokojnie, nie ma obrzucania błotem. Myślę że o to w tym wszystkim chodzi. A myśl techniczna i wartość wpisów. Ludzie... czy naprawdę myślicie że ktoś na tym dorobi się fortuny ?

Idę, mam dość

>Ludzie... czy naprawdę myślicie że ktoś na

>tym dorobi się fortuny ?

Miejmy nadzieję, że Lukar się dorobił ;-) A poważnie to mu się należało coś wreszcie za pilnowanie tego burdelu przez tyle czasu.

jacch spoko. Ja tu pisac nie będę, będe tez nalegal na usuniecie wszystkich moich wpisów...myślę ze to nie problem ?

....sorki ale na elektrodzie to ja zasypiam... :)

....serio nie czytuję jalowyh serwisów....

lancaster, 28 Lut 2008, 17:12

>jacch spoko. Ja tu pisac nie będę, będe tez nalegal na usuniecie wszystkich moich wpisów...myślę ze

>to nie problem ?

A ja się nie zgadzam na usunięcie Twoich wpisów, bo np. usuwając twój pierwszy wpis z tego wątku wpisy innych osób tracą sens, w tym mój wpis w tym wątku. Zatem teoretycznie jest to nasze wspólne dzieło. A zatem ten wątek to nasze wspólne dzieło, więc na jego modyfikację musiałbyś uzyskać zgodę wszystkich którzy tu pisali. Jako że strona jest własnością admina i pisząc na jego własności musiałbyś uzyskać jego zgodę przede wszystkim. A ja się nie zgadzam ;P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.